Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: Praktyka na ślubach

Coś już napisał Awatar Zidus
    Miasto
    Tomaszów Maz./łódzkie

Domyślnie Praktyka na ślubach

Podczas przeglądania zdjęć ślubnych młodych par w necie, a także fotografów zaświtała mi w głowie pewna myśl, a mianowicie: jak można troszke zarobić a przy tym zyskać doświadczenie w foceniu na ślubach ;o

Otóż, po głębszym zastanowieniu i przemyśleniu tematu postanowiłem podzielić się myślą na CB w celu uzyskania opinii, a więc może warto dojść do porozumienia z proboszczem w swojej parafii, potem z parą młodą co dotyczy uwieczniania tych szczęśliwych dla nich chwil, przecież przebywając na ślubie mógłbym zyskać doświadczenie a jeśli uzyskał bym jakieś dobre foty mogę pofatygować się o ich sprzedaż po okazyjnej promocyjnej cenie :P

Na początku nie muszą to być wielkie efekty pracy ale dla początkującego, moim zdaniem, jest ważne by znaleźć na ceremonii swoje miejsce, zapoznać się z całym tym zamieszaniem ;]

Co o tym myślicie? Jest to jakiś sposób na zdobycie doświadczenia?

Pozdrawiam !

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Nie wiem czy dobrze rozumie ale jeśli chcesz się dogadać z księdzem że tylko ty jesteś jedynym fotografem jaki może robić to bezsens. Strasznie nie lubię takich księży

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Lepiej pójść na parę ślubów bez aparatu, albo spróbować podpiąć się jako "drugi". Chociaż większość "pierwszych" Ci odmówi i wcale się nie dziwię.
    Możesz zaryzykować i zrobić zdjęcia na ślubie znajomych. I jeśli masz trochę talentu i szczęścia to po oddaniu zdjęć Twoi znajomi będą nadal Twoimi znajomymi.
    Mi wyszło całkiem nieźle, bo nawet sypnęli groszem, a to chyba znaczy, że się podobało.
    Ostatnio edytowane przez zaitsev ; 08-08-2009 o 22:58

Domyślnie

osobiście uważam, że jak nie jesteś w stanie sam sobie odpowiedzieć na te pytania, to najlepiej żebyś zajął się profesjonalnie oglądaniem seriali.

Coś już napisał Awatar Zidus
    Miasto
    Tomaszów Maz./łódzkie

Domyślnie

No właśnie jako 'drugi' to nie bardzo widzę taką możliwość.
    Z księdzem chodziło mi o to żeby wiedzieć kto się chajta, i jakiś kontakt do młodych a nie wyłączność na robienie zdjęć

Cytat Zamieszczone przez thedoc Zobacz posta
    osobiście uważam, że jak nie jesteś w stanie sam sobie odpowiedzieć na te pytania, to najlepiej żebyś zajął się profesjonalnie oglądaniem seriali.

od takich postów odechciewa sie patrzeć na aparat i próbować robić zdjęcia...

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

takie wątki są co chwile zakładane więc proponawał bym poszukać najpierw a później zakładać nowy wątek szczególnie że o początkach na ślubach było juz pełno....

z księdzem nie kombinuj bo żaden fotograf nie lubi jak w kościele dowiaduje się że jest jeszcze inny fotograf i w dodatku młodym wciska zdjecia za lepszą cene.....albo w kadry włazi..

lepiej idz do jakiegoś fotografa a przy odrobinie szczęścia zabierze cię jako drugiego..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dziwne , robilem jako drugi , i pomimo ze jest trudniej , bez problemu mozna i da sie , trzeba sie chciec to raz , i miec juz pojecie o fotografowaniu. W necie bez liku roznych for o slubach itp , mozna znalezc chetna pare na taki "darmowe" zdjecia w celu zdobycia doswiadczenia , i jako pierwszy fotograf i jako drugi ( o ile ten 1 sie zgodzi ). Ksiadz ci nie pomoze , chyba ze jest az tak zyczliwy i go znasz.

Poza za tym jesli chcesz wejsc w slubniaki , pomysl szerzej , czy w ogole sie nadajesz do tego , czy masz jakies juz doswiadczenie zeby sie podjac tematu , masz sprzet w miare sensowny , wiesz jak slub przebiega itd itp , bo takich osob jak Ty jest cala masa , a pozniej polowa z nich po 1 slubie staje sie "kozakami" i za 400 zl robia caly slub na auto , co oczywiscie niektorym pasuje , a innych np tutaj , doprowadza do szalu
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zidus Zobacz posta
    No właśnie jako 'drugi' to nie bardzo widzę taką możliwość.
    Z księdzem chodziło mi o to żeby wiedzieć kto się chajta, i jakiś kontakt do młodych a nie wyłączność na robienie zdjęć
    Ja jak brałem ślub to ttakich co mieli kontakt od księdza i przychodzili pytając czy nie chcę zdjęć od razu wysyłałem na drzewo - jak gość w ten sposób próbuje sobie załatwić klientów to musi być beznadziejny...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Coś już napisał Awatar yaro78
    Miasto
    mazowieckie

Domyślnie

Jeśli młodzi zamawiają jakiegoś fotografa to dla mnie znaczy że właśnie jego chcą. Wpierniczanie się na siłę jest kompletnie nie na miejscu. Tym bardziej po jakichś układzikach z księżmi. Ja nawet jak jestem na ślubie u znajomych a oni zatrudnili jakiegoś fotografa to się nie pcham. Zwyczajnie z szacunku dla Nich i dla kolegi po fachu.
    bez sensu

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Autorowi wątku chodziło chyba o to, by przez księdza znaleźć parę młodą, która nie chce wydawać żadnej kasy na fotografa, ale jak przyjdzie jakiś za darmo i nic nie popsuje, to bardzo chętnie pozwolą mu się fotografować wzamian za darmową płytę ze zdjęciami (jakiekolwiek one to by nie były - chyba zawsze będą lepsze od zdjęć cioci z kompaktem...).

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów