Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: czyżby zużyty spust migawki w 400d?

Domyślnie czyżby zużyty spust migawki w 400d?

Witam,

Dzisiaj, ni stąd ni z owąd, spust w moim 400D odmówił posłuszeństwa. Objawia się to brakiem skoku (ostrość-migawka). Aparat nadal ustawia ostrość przy lekkim wciśnięciu spustu, przy dociśnięciu zwalnia migawkę, ale nie czuć tego wyraźnego skoku. Tak jakby jakaś blaszka się tam przygięła, czy cuś. Doczytałem się, że spusty mają ograniczoną żywotność. Czy to jest właśnie objaw zużycia? I jeśl tak, to może ktoś wie, ile kosztuje naprawa tego w serwisie?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

2 dni temu pan z serwisu na Żytniej oznajmił mi ze wymiana spustu migawki w 20D to koszt ok 180 zł. Niewiem jak to się ma do 400D.:-?
    Rob.

Bywalec Awatar tomek1906
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

radze wymiane, nie zgadzaj sie na naprawe, gdzies masz watek jakie miałem przeprawy ze spustem w mojej 40stce

Domyślnie

a może ktoś się orientuje, czy pan Bykowski (w Warszawie) da radę to zrobić? szczerze mówiąc aparat jest po gwarancji i nie bardzo chcę żeby zdarto ze mnie skórę na Żytniej

Domyślnie

Ja wiem kto wie. Pan Bykowski (w Warszawie).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukunio Zobacz posta
    Ja wiem kto wie. Pan Bykowski (w Warszawie).
    co Ty powiesz?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glasseye Zobacz posta
    co Ty powiesz?
    To była sugestia byś po prostu chwycił za telefon i zapytał. Na pewno krócej by trwało niż oczekiwanie na zbawienie na forum .

Domyślnie

chwyciłem za telefon i zadzwoniłem, czego efekt tu: http://canon-board.info/showthread.p...420#post685420
    Vitez, tego posta napisałem wczoraj licząc, że szybko otrzymam taką informację. jako że nie otrzymałem, to zadzwoniłem ). aż tak głupi nie jestem

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glasseye Zobacz posta
    Vitez, tego posta napisałem wczoraj licząc, że szybko otrzymam taką informację. jako że nie otrzymałem, to zadzwoniłem ). aż tak głupi nie jestem
    Telefon z pytaniem trwa około minuty. Nigdy nie spotkałem się z aż tak szybką odpowiedzią na forum a i na czatach itp byłby problem...

Uprawnienia umieszczania postów