Pokaż wyniki od 1 do 10 z 489

Wątek: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swnw Zobacz posta
    Jeden krok dalej i już można mówić o sprawach, które kojarzą się zwykle z różnymi kodeksami, krok w drugą stronę i mamy sprawy prawie wzorowe.
    Tak właśnie wygląda prowadzenie biznesu. Nigdy nie ma tak, że zawsze wszystko jest wzorowo. Coś czasem nie zadziała. Trzeba tylko pamiętać, że zdarzenia wzorowe/wpadki nie mają równego wpływu na opinie o firmie. Na moje oko skuteczność opiniotwórcza wynikająca z wrażeń nabywców, układa się jak 1/99.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Tak właśnie wygląda prowadzenie biznesu. Nigdy nie ma tak, że zawsze wszystko jest wzorowo. Coś czasem nie zadziała. Trzeba tylko pamiętać, że zdarzenia wzorowe/wpadki nie mają równego wpływu na opinie o firmie. Na moje oko skuteczność opiniotwórcza wynikająca z wrażeń nabywców, układa się jak 1/99.
    Nie zawsze tak wygląda prowadzenie biznesu. Ja prowadzę duża firmę, zgodnie z prawem i nie wyobrażam sobie by mój klient nie otrzymał na czas należnych mu pieniędzy - to prostsze niż się wydaje.
    Jak rozumieć to 1/99? Stara reguła biznesu, której uczą w każdej szkole zarządzania mówi, że 1 niezadowolony klient to 10 straconych.
    Tak, że ma pan teraz o co walczyć.

swnw

Domyślnie Odp: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Witam.

Zarejestrowałem się, bo już sam nie wiem co robić.

Wolałbym na ten wątek nigdy nie trafić lub trafić tu przypadkowo. Niestety to nie był przypadek. Zaliczam się do grona niezadowolonych Klientów firmy Mastiff. Zamówienie monitora na łączną wartość 2 392 zł złożyłem na początku czerwca, jednak przeciągająca się dostawa sprawiła, że złożyłem rezygnację. 2 Lipca złożyłem rezygnację z zamówienia. Oczywiście do teraz czyli 16 Sierpnia pieniędzy nie otrzymałem. Byłem mamiony, że księgowy już wykonuje przelew, że pieniądze zaraz będą - niestety nadal ich nie ma. Dostałem maila 16 sierpnia, że przelew zostanie wykonany na początku przyszłego tygodnia. Jak wszedłem na ten wątek to widzę, że nie jestem jedyny i niestety te praktyki trwają już od kilku lat.

Ja wysłałem przed sądowe wezwanie do zapłaty, ale może jakby kilka osób pokrzywdzonych się zebrało byłaby większa siła i nie dopuścilibyśmy aby takie sytuacje się powtarzały! Jestem kompletnie załamany i zły na siebie, że zaufałem (tak mi się wtedy wydawało) ekspertowi w branży.

Pozdrawiam i serdecznie odradzam jakikolwiek kontakt z firmą Mastiff

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Panowie - po co odgrzebywać tematy z 2009 roku teraz? jak coś było na rzeczy wtedy to trzeba było to opisać a nie teraz i przerzucać się postami.. proszę o spokój.. jak ktoś ma coś w temacie do opisania to niech pisze ale o aktualnych sprawach a nie sprzed 3 lat bo to niczego nowego nie wnosi.. a Tom01 nie odniósł się w swoich odpowiedziach do "świeżego" postu, o tego:

Cytat Zamieszczone przez jatomek Zobacz posta
    Witam.

Zarejestrowałem się, bo już sam nie wiem co robić.

Wolałbym na ten wątek nigdy nie trafić lub trafić tu przypadkowo. Niestety to nie był przypadek. Zaliczam się do grona niezadowolonych Klientów firmy Mastiff. Zamówienie monitora na łączną wartość 2 392 zł złożyłem na początku czerwca, jednak przeciągająca się dostawa sprawiła, że złożyłem rezygnację. 2 Lipca złożyłem rezygnację z zamówienia. Oczywiście do teraz czyli 16 Sierpnia pieniędzy nie otrzymałem. Byłem mamiony, że księgowy już wykonuje przelew, że pieniądze zaraz będą - niestety nadal ich nie ma. Dostałem maila 16 sierpnia, że przelew zostanie wykonany na początku przyszłego tygodnia. Jak wszedłem na ten wątek to widzę, że nie jestem jedyny i niestety te praktyki trwają już od kilku lat.

Ja wysłałem przed sądowe wezwanie do zapłaty, ale może jakby kilka osób pokrzywdzonych się zebrało byłaby większa siła i nie dopuścilibyśmy aby takie sytuacje się powtarzały! Jestem kompletnie załamany i zły na siebie, że zaufałem (tak mi się wtedy wydawało) ekspertowi w branży.

Pozdrawiam i serdecznie odradzam jakikolwiek kontakt z firmą Mastiff
    tylko bije pianę o stare sprawy..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Panowie - po co odgrzebywać tematy z 2009 roku teraz?
    A ja myślę, że ma to sens. Tak naprawdę ludzie się nie zmieniają, no może z jeden promil i każda opinia zarówno dobra jak i zła jest w stanie potencjalnemu nabywcy pomóc w decyzji. Ja dopiero teraz opisałem swój przypadek, ponieważ wcześniej praktycznie w ogóle nie zaglądałem do tego działu i nawet nie wiedziałem, że Tom01 ma tu swój koszyczek.
    A co do nie odniesienia się do ostatniej opinii, to daje wiele do zrozumienia...
    Jeden klient potrafi napsuć krwi, to prawda, ale jeżeli zlewa się i tak samo działa z wieloma, to dla mnie żenadą jest takie śmieszne tłumaczenie.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uprawnienia umieszczania postów