Niestety i ja nie zaliczam się do zadowolonych klientów ZPK Mastiff. Sprawa już dosć stara, ale pokrótce ją opiszę. W listopadzie 2008 zamówiłem po długich rozmowach z Tom01 monitor Nec 26". Wpłaciłem pieniądze, skalibrowany towar miał być przesłany do 2-ch tygodni od zamówienia. Czekałem ponad 2 miesiące ciągle mailując i rozmawiając z Tom01. Byłem zbywany różnymi tłumaczeniami, że znów dostawa Nec'ów była poniżej oczekiwań jakosciowych, że za tydzień już na pewno otrzymam monitor itd. Po 3-ch miesiącach doszliśmy do porozumienia, że nie ma sensu czekać na tego Nec'a, zmieniłem więc zamówienie na Eizo 24", który na stan pierwszego zlecenia był tańszy o ok. 600pln. Znów czekałem kilka tygodni, rozmowa ta sama, tym razem Tom01 złamał rękę, czy nogę, mniejsza z tym. Teraz już nie pamiętam, ale chyba dopiero po 5 czy 6 miesiącach od zamówienia przyszedł do mnie monitor. Wszystko OK, mięliśmy się umówić na kalibrację. Zdesperowany sptwierdziłem, że nie ma to sensu czekając kolejne tygodnie i poprosiłem wreszcie o zwrot różnicy w cenie pomiędzy Nec'iem i Eizo. Tom01 wyliczył ją na ok. 300pln twierdząc, że od czasu zamówienia zmienił się kurs euro itp . Ja zapłaciłem z góry za sprzęt, który miał u mnie być za 2 tygodnie, dostałem go po pół roku i jeszcze gość tłumaczy, że przeze mnie stracił kasę! Szczyt perfidności! Po kilku przypominajacych mailach i telefonach wreszcie zwrócił mi 300pln po kolejnych kilku tygodniach.
Mam monitor, jestem z niego zadowolony, ale nie polecam zakupów u tego pana. Podejrzewam, że to całe kalibrowanie to niezła ściema i gdybym kupił monitor gdzie indziej, miałbym to samo, tylko od ręki - bez nerwów i taniej.