Pokaż wyniki od 411 do 420 z 489

Wątek: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Ostatni wpis z 2014 roku, rozumiem że firma stanęła na nogi i nikt nie ma z nimi problemów?

Trochę mnie martwią:
    a) brak udziału w programie opinieo,
    b) brak firmy w katalogu firm Google (oraz brak opinii),
    c) adres firmy prowadzi do jakiegoś prywatnego domu a Street View z 2011 pokazuje w tym miejscu coś w stylu stodoły,
    d) spółka obecnie na córkę pana Tomasza.

A jak szukam opinii to raczej trafiam na takie jak tutaj, ale sprzed lat. Pan Tomasz bardzo mi pomógł wiele razy na mva.pl i chciałbym od niego kupić sprzęt, ale trochę się cykam. Z drugiej strony gdzie indziej w Polsce kupię NECa w wersji COLOR?

Godzinę czytałem ten temat więc dzięki za jakiekolwiek opinie, ogólnie dwa pierwsze punkty są dla mnie na tyle czerwonymi flagami że chyba szybciej zdecyduję się o wyjeździe na Nową 4 w Białymstoku niż o zakupie online

W ogóle samo forum mva.pl jest mega ciekawe, pamiętam je jeszcze z czasów przed upadkiem (nie wiem czy wtedy również należało do Mastiffa), wszystko o co się człowiek tam nie spyta jest szrotem a tylko Nece i Eizo do czegokolwiek się nadają - w sumie jest to dla mnie zrozumiałe, ale szukam również sprzętu zagranicą i na takim dpreview wielu fotografów wręcz zachęca do kupna np. Della U2415 zamiast Neców z serii EA (nieskalibrowanych) i z mojego doświadczenia wynika że wstępnie skalibrowany fabrycznie Dell rzeczywiście jest lepszy od 2-3x droższego Neca bez kalibracji (miałem nieprzyjemność testowania kilku EA275WMi i to były najgorsze monitory jakie moje oczy widziały - przysięgam że jakbym to postawił obok Acera czy innego szmelcu z Media Markt za 1/2 tej ceny to Nece przegrałby tę konfrontację - może to moja subiektywna opinia, ale w mocno oświetlonym pomieszczeniu róg w każdym jednym świecił jak żarowka, nie dało się tego używać na jasnym tle nie wspominając o czarnym do tego liniowość była na takim poziomie jakiego próżno szukać na stoiskach z ekranami za 500 zł w Media Markt - trochę tego nie rozumiem, wiem że takie monitory się kalibruje, ale dlaczego fabryka Della, HP czy Acera wypuszcza seryjnie monitory za 800 zł już prekalibrowane z lepszą liniowością? to taki koszt dla Neca czy Eizo żeby robić to samo w sprzęcie za 6x tyle i więcej?).
    Ostatnio edytowane przez b212 ; 18-06-2019 o 00:01

Uprawnienia umieszczania postów