Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
U mnie wyglądało to tak - miałem czekać określoną ilość dni (nie pamiętam, tydzień czy dwa) na sprawdzenie monitora (podświetlenie, pixele itp.). Termin minął i po interwencji telefonicznej sprawa się przyspieszyła i monitor w końcu do mnie dotarł. Tylko niestety niesprawdzony (pudełko plomba fabryczna).

Na szczęście wad żadnych nie stwierdziłem. Poza tym transakcja bez kłopotu, dość dobry kontakt.

Jednakże niesprawdzony monitor mogłem w innym sklepie kupić taniej (ok 250 zł) i dużo szybciej, więc pewien niesmak został.
U mnie wyglądało to tak samo jak u Cichego - zamówiłem monitor u Tom1'a z nadzieją, że będzie to sprawdzona, wybrana sztuka. Tymczasem dostałem monitor w fabrycznym opakowaniu, zaklejony oryginalną taśmą. Ja się dodatkowo sfrajerowałem, bo zapłaciłem coś ok. 300 PLN za kalibrację, która w przypadku fabrycznie zaklejonego monitora nie miała szans mieć miejsca. Dostałem tylko mailem profil - prawdopodobnie wykonany na innym monitorze tego typu. Miałem też trochę problemów z otrzymaniem faktury - trochę dłuuugo to trwało.

Wszystko to nie zmienia faktu, że z pomocy Tom1 (min. odnośnie ustawień monitora itp.) korzystałem na forum wielokrotnie i jestem mu za to wdzięczny. Monitor też działa już rok bezbłędnie, ale ośmielam się sądzić, że to bardziej zasługa marki EIZO niż owej niebyłem preselekcji )

Pozdrawiam