a widzisz i tu ja np. ci nie wierzę - bo kupowałem monitor właśnie u Tom01.. opisywałem tu to na forum.. generalnie temat był załatwiony dłużej niż miałoby być na początku (jakieś kilka tygodni obsuwy) - ale na to byłem trochę przygotowany.. tyle że mimo ogólnej oceny pozytywnej był jeden mały zgrzyt czy coś co pozostawiło jakiś niesmak (i o tym nie pisałem ale skoro wysuwasz takie argumenty to opiszę):
monitor musiał być kupiony w określonym terminie (na dotację z UP) - tu p. Tomek okazał się być dosyć elastyczny - urząd pracy wymagał jakiś dziwnych potwierdzeń itp. - wszystko załatwione ok, ale monitor który dostałem był faktycznie nowy, sprawdzany i "zmierzony" (raczej na pewno bo dostałem wygenerowane pod niego pliki z profilami których daty zgadzały się mniej więcej z terminami w których monitor miał być oprofilowywany) i - o czym zostałem ostrzeżony przez p. Tomasza PRZED wysyłką - miał jeden martwy piksel. poza tym panel bez wad - praktycznie oprócz tego piksela parametry jak w serii SpectraView (piszemy o NECu).. szczerze mówiąc gdyby p. Tomasz nie powiedział mi o tym pikselu to pewnie bym go nie znalazł.. Wiadomo było że monitor jest mi potrzebny na konkretny termin - ten był wyznaczony kontrolą dotacji z UP - i mogłem wziąć ten lub żaden.. z tym że p. Tomasz zadeklarował się że przy następnej dostawie wybierze mi taki bez piksela i zamienimy sztuki.. mój egzemplarz będzie stał w tym czasie w pudle itp. kontrola z UP oczywiście odbyła się ok, monitor stał sobie w pudełku - akurat był koniec lipca i na parę tygodni jechałem na wakacje - więc spokojnie myślałem że po powrocie coś się tam wyjaśni, i tu niestety jeśli chodzi o pozytywy to koniec, bo tak ze 2 razy się przypomniałem i odzewu nie było, potem (około października) dostałem informację że NEC już nie będzie dostarczał tego modelu i w związku z tym nie zostanie on wymieniony.. faktycznie za niedługi czas monitor zniknął z dystrybucji (firma w której pracuję kupuje sprzęt w 2 dużych hurtowniach więc tak było). Ogólnie z monitora jestem zadowolony, bo główna funkcja czyli obróbka wychodzi super - jeden piksel na to nie ma wpływu więc nie "kruszyłem kopii" bo monitora nie zamierzam sprzedawać.. Ale w tą współpracę z dystrybutorem, bezproblemowe wymiany na nowy egzemplarz (a jeszcze przez kilka miesięcy monitor był jeszcze w sprzedaży) to z racji moich osobistych doświadczeń można włożyć między bajki..
No.. to poproszę o odniesienie się do mojego przypadku - nie mam pretensji czy coś - tylko poproszę o komentarz jak ma się sytuacja opisana przeze mnie powyżej do Pana powyższej wypowiedzi ? Dla ułatwienia przypomnę że chodzi o NEC2190UXi kupiony w lipcu 2009 roku