Pokaż wyniki od 1 do 10 z 489

Wątek: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Ja to mam kilka refleksji odnośnie tego - po pierwsze nie mogę się oprzeć wrażeniu że ten tańszy sort to straszenie żeby kupować z polskiej dystrybucji
    Ależ ja nikogo nie straszę, proszę po prostu zadzwonić do Alstora lub Neca i dowiedzieć się jakie są różnice w realizacji gwarancji sprzętu kupionego w dystrybucji w PL i poza. Co do jakości samego sprzętu, są to moje spostrzeżenia, bo udowodnić w tej chwili nie ma jak. Jeśli ktoś nie chce posłuchać dobrej rady niech sprawdza sobie sam.

Alstor - jeżeli dobrze zrozumiałem - nie uznaje np. z niemiec (albo ma inne warunki) - to też jest nieporozumienie i też - moim zdaniem - źle świadczy o firmie.
    Jest odwrotnie. Na "swoim" terytorium Alstor daje znacznie lepszą gwarancję niż dystrybutor niemiecki i do niego raczej można mieć pretensje że nie zapłaci Alstorowi za wymianę monitora z jednym pikselem.

Jeszcze bym zrozumiał jakbym gdzieś kupił niepełnowartościowego Flexscana bo to monitor amatorsko-biurowy. Ale jakbym kupił niepełnowartościowe CG to bym Eizo nie dotknął do końca życia. Jak można wypuścić na rynek profesjonalny niepełnowartościowy monitor ??!
    Monitor był ewidentnie uszkodzony, tyle że klient po czasie się zorientował że nie ma pełnowartościowej polskiej gwarancji i zrezygnował z dłuższej drogi reklamacyjnej.

Dla mnie to wygląda na średniouczciwą konkurencję gdzie dyskredytuje się inne źródła dystrybucji opowiadając różnorakie rzeczy na jej temat...
    Proszę mi uczciwie odpowiedzieć, dlaczego np Eukasa, twierdzi że sprzedaje taki sam towar i objęty taką samą gwarancją jak Alstor kłamiąc "w żywe oczy" a ludzie biorą to za dobrą monetę, a ja o tym mówię głośno i jest to nieuczciwa konkurencja?

Cytat Zamieszczone przez airborne Zobacz posta
    100% racja przy „profesjonalnych” monitorach, przy domowych i biurowych monitorach chyba nie potrzeba nie wiadomo jakiej pomocy technicznej, a takich użytkowników tego typu monitorow Eizo na forum chyba jest najwiecej. W wiekszosci pomoc forumowa/internetowa wystarcza.
    Oczywiście, ale rozmowa przesunęła się na segment profi.

A dumping cenowy polega na sprzedazy poniżej kosztow, a nie sadze aby ktos to robil poza dużymi sieciami sprzedazy lub „dużymi” sprzedawcami. Malych nie stac.
    Duzi robią to na masówce, mali na sprzęcie zawodowym.

Nie wszyscy sprzedający taniej sa oszustami i maja gorszy towar, jak widac na przykładach formowych tipow. Chyba nie sadzisz, ze istnieje jedyna sluszna droga
    Oczywiście że nie. Są jednak przypadki nierzetelności które opisałem. To są fakty, nie pisałbym publicznie takich rzeczy gdybym nie był tego pewny.

Nie sadzilem, myślałem, ze w 100% robisz to w ramach koleżeńskiej pomocy.
    Proszę zwrócić uwagę na godziny wielu moich postów.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 22-08-2009 o 21:29 Powód: Automerged Doublepost
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uprawnienia umieszczania postów