Ależ ja nikogo nie straszę, proszę po prostu zadzwonić do Alstora lub Neca i dowiedzieć się jakie są różnice w realizacji gwarancji sprzętu kupionego w dystrybucji w PL i poza. Co do jakości samego sprzętu, są to moje spostrzeżenia, bo udowodnić w tej chwili nie ma jak. Jeśli ktoś nie chce posłuchać dobrej rady niech sprawdza sobie sam.
Jest odwrotnie. Na "swoim" terytorium Alstor daje znacznie lepszą gwarancję niż dystrybutor niemiecki i do niego raczej można mieć pretensje że nie zapłaci Alstorowi za wymianę monitora z jednym pikselem.
Monitor był ewidentnie uszkodzony, tyle że klient po czasie się zorientował że nie ma pełnowartościowej polskiej gwarancji i zrezygnował z dłuższej drogi reklamacyjnej.
Proszę mi uczciwie odpowiedzieć, dlaczego np Eukasa, twierdzi że sprzedaje taki sam towar i objęty taką samą gwarancją jak Alstor kłamiąc "w żywe oczy" a ludzie biorą to za dobrą monetę, a ja o tym mówię głośno i jest to nieuczciwa konkurencja?
Oczywiście, ale rozmowa przesunęła się na segment profi.
Duzi robią to na masówce, mali na sprzęcie zawodowym.
Oczywiście że nie. Są jednak przypadki nierzetelności które opisałem. To są fakty, nie pisałbym publicznie takich rzeczy gdybym nie był tego pewny.
Proszę zwrócić uwagę na godziny wielu moich postów.![]()