Pokaż wyniki od 1 do 10 z 489

Wątek: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

U mnie też było trochę nie tak jak miało być. EIZO miał być wyselekcjonowany, a okazało się że podobnie jak u Cichego nie był - dostałem informacje jednak, że mogę go sam sprawdzić przez 10 dni. Monitor jednak okazał się OK, ale podobnie jak u Cichego pewien niedosyt pozostał.
    Bardziej mnie zirytował fakt, że dałem się wciągnąć w promowany przez Toma01 kalibrator Lafot. Miał się okazać najlepszy z najlepszych za cenę niemałą, a okazał się drogą zabawką - dla mnie na tym polu Tom01 bardzo minusuje.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Panie Tomku. Zamówienie było złożone 07.09.2007 o 12:06 i zrealizowane tego samego dnia o 15:03. Nie było przy tym ani słowa o sprawdzeniu monitora. Miał być szybko, tylko to ustaliliśmy. Po "starej znajomości", zapewniłem o możliwości wymiany, w razie gdyby egzemplarz miał jakieś defekty pikseli.

Kalibrator Lafot w wersji na 20 licencji, czyli sporo droższy niż normalny, to ja od Pana kupiłem a nie Pan ode mnie! I nadal utrzymuję, że to najlepszy czujnik dla amatora do normalnogamutowych Eizo.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 10-08-2009 o 09:49
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Kalibrator Lafot w wersji na 20 licencji, czyli sporo droższy niż normalny, to ja od Pana kupiłem a nie Pan ode mnie! I nadal utrzymuję, że to najlepszy czujnik dla amatora do normalnogamutowych Eizo.
    Przecież ja nie napisałem, że Lafota kupiłem u Pana. Napisałem tylko, że namówił mnie Pan na niego po wielowątkowej rozmowie na GG. U Pana miałbym na 10 licencji, więc wytargowałem u pana Lalka na 20.
    A ja nadal utrzymuje po wielomiesięcznych testach że Lafot to droga zabawka i tyle...
    Ostatnio edytowane przez Tomasz Urbanowicz ; 10-08-2009 o 09:57

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz Zobacz posta
    Przecież ja nie napisałem, że Lafota kupiłem u Pana. Napisałem tylko, że namówił mnie Pan na niego po wielowątkowej rozmowie na GG. U Pana miałbym na 10 licencji, więc wytargowałem u pana Lalka na 20.
    Ale takie wrażenie odnosi się czytając wypowiedź. Skoro już stoję pod ścianą, to wypada sprostować. I nie "namówił", tylko wyraziłem swoją opinię opartą na własnych doświadczeniach. Urządzenie sprawuje się dobrze, i co musi Pan przyznać, w zastosowaniach, do których został stworzony, odejmuje użytkownikowi większość roboty przy kalibracji, gdyż samodzielnie modyfikuje nastawy monitora wg zadanych kryteriów.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

softman
    Guest

Unhappy

Witam,

Od dłuższego czasu (właściwie od chwili gdy na pl.rec.foto/pl.rec.foto.cyfrowa pojawił się pomysł) czytuję canon-board. Jednakoż nikt (podkreślam nikt i nic) nie zmusił mnie do zarejestrowania się/udzielenia jakiejkolwiek wypowiedzi na tymże forum. Aż do dziś, a właściwie aż do wątku o ZPK Mastiff i Tom01.

Ja również miałem przyjemność (wątpliwą niestety) podjęcia próby zakupu monitora w ZPK Mastiff. W moim przypadku oczekiwanie na zwrot pieniędzy trwało około 3 miesięcy (na szczęście udało się je odzyskać - wiem że są tacy którzy trafili z tym do sądu i nadal czekają), przy czym:
    - nigdy nie udało mi się wysłać do firmy faksu (w którymś majlu pracownik firmy przyznał się że "faks nie działa od jakiegoś, dłuższego czasu");
    - 3x wysyłałem pismo pocztą, listem poleconym, ze zwrotnym potwierdzeniem dostarczenia i 3x dostawałem zwrot pisma z adnotacją "odbiorca nieobecny";
    - w moim przypadku (rok temu) również padały argumenty ciężkiej choroby oraz kryzysu co miało mieć bezpośrednie przełożenie na czasową niewypłacalność firmy;
    sumując: niestety, moja historia jest podobna do tej która opisana została w poście tworzącym wątek - kilka innych takich opinii można znaleźć pod adresem http://www.opineo.pl/opinie/monitory-mastiff-pl. Moim zdaniem takich opinii (bez względu na róże natychmiast pojawiające się opinie pozytywne) firma sprzedająca tak dość luksusowy towar, nie powinna mieć wcale.

Pomijając wszystko powyższe, aby wszystko było należycie i sprawiedliwie, oddaję cześć Panu Tom01 za (moim zdaniem) niebywały ogrom pracy jaki wkłada w szerzenie wiedzy i pomoc której udziela na tym forum.
    Co nie zmienia faktu, że sposób prowadzenia "biznesu" przez ZPK Mastiff jest co dziwny.

pozdrawiam

ps. w ostateczności, ja mój monitor przywiozłem z Niemiec (miałem taką możliwość). Zrobiłem tak, ponieważ nie chciałem u innego dystrybutora kupić ochłapów przybranych "na bazie pewnych nieformalnych porozumień"

Uprawnienia umieszczania postów