Teoretycznie masz rację, ale zauważ że większość pracy moderatorów oparta jest o zasadę uznaniowości. Moderator możę dać ostrzeżenie lub bana wg własnego "widzimisię". Jeden moderator da ostrzeżenie za post o treści : "Mam zamiasr niedługo sprzedać swojego tamrona", inny bana, a jeszcze inny nie zwróci na niego uwagi.
W przypadku Tom 01 i jego firmy sytuacja jest jasna. To nie jest jednorazowy przypadek, jego sposób prowadzenia interesów od lat wygląda tak samo, czasem zmieniają się tylko wymówki (często nawet na bardziej absurdalne)
Co ważne Pan Tom01 nie widzi w swoim zachowaniu nic złego, zachowuje się jakby to on był ofiarą i jeszcze ubliża innym
Jestem pewien że żaden z moderatorów nie ma wątpliwości co do "uczciwości" Pana Tom01 i tego, że nie powinien on mieć możliwości sprzedaży i reklamowania czegokolwiek za pomocą tego forum. Problemem jest tylko ujęcie tego w uniwersalne zasady.To jest tylko biznes. Nikt nikomu nie zabił brata ani syna. To są TYLKO pieniądze. Rzecz. Jeśli ktoś z takiego powodu robi z siebie szmatę, cyt: "rozgniótłbym cie jak matka kurka Owsiaka" to brak mi słów.
Jako że jest to forum prywatne mz wystarczy wpis w stylu:
"Jeśli pojawią się uzasadnione wątpliwości co do uczciwość prowadzonych przez reklamodawcę interesów moderatorzy w niejawnym głosowaniu mają prawo zadecydować o zakończeniu z nim współpracy."
Uzasadnione czyli skargi od użytkowników z dłuższym stażem i aktywnością, powtarzające się w dłuższym okresie czasu.
Osobiście mam na tyle zaufania do tutejszych moderatorów że nie spodziewam się żeby kiedykolwiek nadużyli takiej możliwości.