Możesz zmieniać temat i odbijać piłeczkę w kierunku innych "niebieskich" ale w tym przypadku sytuacja jest chyba wyjątkowo jasna i czytelna. W przypadku tego sprzedawcy jedynie moderatorzy silą się na jakąś tam obronę, głosy nielicznych zadowolonych są tak ciche i słabe że praktycznie od dawna niezauważalne, a zakupy u Pana Tom01 urągają chyba wszelkim cywilizowanym zasadom handlu. Nawet politycy lepiej wywiązują się ze swoich obietnic niż firma tego Pana.
Tak więć obijanie piłeczki do Cichego zakrawa mi o uderzenie poniżej pasa, zwrot na allegro "kupione u Cichego" nie wziął się z sufitu.
A jak nie?
Sedno problemu leży w słowie "okażą się".
@kaindox - ja nikogo nie bronię ani nie oskarżam (w opozycji do niektórych tutaj), natomiast piszę jedynie o obiektywnych i powtarzalnych kryteriach dotyczących reklamy na forum. Akty strzeliste które tu formułujesz powyższymi słowami nie stanowią o tym że należy kogoś zbanować lub odebrać uprawnienia.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 23-07-2014 o 00:39
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
czyli udajemy ze problemu nie ma?
wykręcanie się sianem i odwoływanie się do znanego i lubianego sprzedawcy w kontekście działalności pana sprzedawcy monitorów z terminem dostawy loteryjnym jest co najmniej nieuzasadnione
pisanie o uznaniowości też zakrawa na kpinę... wątek ciągnie się od lat, schemat ten sam tylko osób które na krótszy lub dłuższy czas (a może i na zawsze) utopiły swoje pieniądze przybywa
dobry kupiec/handlarz/sprzedawca bierze pieniądze i dostarcza towar w uzgodnionym czasie lub niezwłocznie zwraca $
Czyli proponujesz paranoję, zasady z gumy i polowanie na czarownice. Wystarczy pomówienie i użytkownik forum ląduje na "czarnej liście". Otóż nigdy nie podpiszę się pod czymś takim. Między innymi i dla Twojego dobra - co w obecnej chwili może Ci się wydać dziwne.
BTW: dla "aktywistów" tego wątka mała informacja.
Nigdy mi nie było po drodze z użytkownikiem Tom01, w większości przypadków denerwowały mnie jego mentorskie wypowiedzi i chęć obdzielania maluczkich swymi nieskończonymi pokładami mądrości i dziwnie się czuję w roli osoby która w jakimś sensie go broni. Tyle że ja nie bronię kolegi Tom01 tylko zasad ktore moim zdaniem muszą być jasne i przejrzyste, a nie uznaniowe.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Teoretycznie masz rację, ale zauważ że większość pracy moderatorów oparta jest o zasadę uznaniowości. Moderator możę dać ostrzeżenie lub bana wg własnego "widzimisię". Jeden moderator da ostrzeżenie za post o treści : "Mam zamiasr niedługo sprzedać swojego tamrona", inny bana, a jeszcze inny nie zwróci na niego uwagi.
W przypadku Tom 01 i jego firmy sytuacja jest jasna. To nie jest jednorazowy przypadek, jego sposób prowadzenia interesów od lat wygląda tak samo, czasem zmieniają się tylko wymówki (często nawet na bardziej absurdalne)
Co ważne Pan Tom01 nie widzi w swoim zachowaniu nic złego, zachowuje się jakby to on był ofiarą i jeszcze ubliża innym
Jestem pewien że żaden z moderatorów nie ma wątpliwości co do "uczciwości" Pana Tom01 i tego, że nie powinien on mieć możliwości sprzedaży i reklamowania czegokolwiek za pomocą tego forum. Problemem jest tylko ujęcie tego w uniwersalne zasady.To jest tylko biznes. Nikt nikomu nie zabił brata ani syna. To są TYLKO pieniądze. Rzecz. Jeśli ktoś z takiego powodu robi z siebie szmatę, cyt: "rozgniótłbym cie jak matka kurka Owsiaka" to brak mi słów.
Jako że jest to forum prywatne mz wystarczy wpis w stylu:
"Jeśli pojawią się uzasadnione wątpliwości co do uczciwość prowadzonych przez reklamodawcę interesów moderatorzy w niejawnym głosowaniu mają prawo zadecydować o zakończeniu z nim współpracy."
Uzasadnione czyli skargi od użytkowników z dłuższym stażem i aktywnością, powtarzające się w dłuższym okresie czasu.
Osobiście mam na tyle zaufania do tutejszych moderatorów że nie spodziewam się żeby kiedykolwiek nadużyli takiej możliwości.
Innymi słowy - kres radosnej twórczości i działalności użytkownika Tom01 ewentualnie, teoretycznie i potencjalnie będzie miał miejsce jedynie po okazaniu przez poszkodowanego prawomocnego wyroku sądowego, najlepiej z klauzulą wykonalności.