Strona 36 z 49 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 489

Wątek: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie Odp: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    W Polsce wszystko możliwe. Prezes amber Gold uniewinniony, ale nie zdziwiłbym się jakby skazali jakichś dziennikarzy. W przypadku admina nikt go nie skaże ale ile czasu zmarnuje na ewentualne wyjaśnienia to już jego strata.
    Nie powielaj idiotyzmów z internetu. Uniewinniony został od zarzutów dotyczących przestępstw ze stosunku pracy, a nie oszustwa. Poza tym nadal siedzi w areszcie.

Właścicielowi forum oczywiście nic nie zrobią, ale niesmak pozostaje.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    czyzby?
    Cytat Zamieszczone przez v.1958 Zobacz posta
    to i ja zacytuję:

Jak... kobieta lekkich obyczajów?
    Zasady Forum

1. Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
    Zbiorczo.
    Od takich rzeczy jest przycisk "raportuj zły post". Niestety moderatorzy mają ograniczony czas i zdarza się przepuścić to i owo. Ja sam czytam ten wątek dość pobieżnie, zwyczajnie wczytywanie się szczegółowe w te dywagacje jest ponad moje siły i czas.
    Jeśli zauważacie jakieś nieprawidłowości prosimy o raportowanie!
    Co do meritum to nie ma IMHO podstaw żeby kogoś banować lub odbierać mu uprawnienia tylko na podstawie internetowych opowieści. Forum to nie jest miejsce do rozstrzygania takich kwestii, a admin czy moderatorzy to nie sędziowie i policja. Wiem że to jest może niedoskonałe ale to jedyny sposób.
    Tak samo działa to w dziale giełda. Nie ma szans wziąć odpowiedzialności za przebieg transakcji, bo jest to na poziomie forum niewykonalne. Kwestia czy ktoś za coś płaci jest tu zupełnie bez znaczenia.

I na koniec, ja sam się spotkałem z sytuacją że firmę mojego kolegi obsmarowano w internecie, znaleźli się "świadkowie", liczni poszkodowani tylko że jak przyszło co do czego to się okazało, że to wszystko lipa i działanie konkurencji. Jak się sprawa oparła o firmę której jest dystrybutorem to nagle cała rzecz ucichła (wystarczyło kilka pism wystosowanych przez prawników tejże do odpowiednich osób). I w całości wyszła lipa jaką były całe te forumowe lincze.
    Byłbym daleko ostrożny z wydawaniem przedwczesnych wyroków.

Hmm, żeby się kiedyś nie okazało jak Mastiff wywinie jakiś grubszy że admin odstanie wezwanie za współudział bo mimo że wiedział o praktykach stosowanych przez tego Pana nie reagował a wręcz wspierał go odpowiednim statusem
    Może jednak nie przekraczajmy granic absurdu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

I na koniec, ja sam się spotkałem z sytuacją że firmę mojego kolegi obsmarowano w internecie, znaleźli się "świadkowie", liczni poszkodowani tylko że jak przyszło co do czego to się okazało, że to wszystko lipa i działanie konkurencji. Jak się sprawa oparła o firmę której jest dystrybutorem to nagle cała rzecz ucichła (wystarczyło kilka pism wystosowanych przez prawników tejże do odpowiednich osób). I w całości wyszła lipa jaką były całe te forumowe lincze.
    Byłbym daleko ostrożny z wydawaniem przedwczesnych wyroków.
    masz racje takie sytuacje tez maja miejsce, ale tutaj Tom01 sam się pogrążył w swoich wypowiedziach

Uzależniony Awatar kaindox

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Nie powielaj idiotyzmów z internetu. Uniewinniony został od zarzutów dotyczących przestępstw ze stosunku pracy, a nie oszustwa. Poza tym nadal siedzi w areszcie.
    dzięki za sprostowanie

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    masz racje takie sytuacje tez maja miejsce, ale tutaj Tom01 sam się pogrążył w swoich wypowiedziach
    Dokładnie, sam przyznał że na towar lub zwrot pieniędzy czeka się miesiącami.
    Gdyby tylko chodziło o oskarżenie ze strony forumowiczów byłbym ostrożniejszy jeśli chodzi o opinie o Tom01, problem w tym że jeśli chodzi o handel i jego stosunek do klienta to to jest już mocno patologiczne zachowanie zahaczające moim zdaniem powoli o oszustwa.

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Nastąpił postęp w sprawie. Idzie do mnie paczka, więc jeżeli jej zawartość mnie nie rozczaruje, to będzie sukces. Kolejne zakupy w tym sklepie sobie odpuszczę. Trzeba mieć dużo czasu i stalowe nerwy do takich transakcji.
    Canon 50D + dodatki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Trzymamy przede wszystkim kciuki, żeby paczka zbyt długo "nie szła".
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony

widzisz paczkę na trackingu czy tylko słyszałeś/czytałeś że jest w drodze ?

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Ja też kiedyś opisałem swoje doświadczenia z panem Tomem. Zapłaciłem z góry, kilka miesięcy czekałem na monitor i w końcu musiałem zmienić zamowienie na inny. Dodatkowo nie cała kasa została mi zwrócona.
    Gościowi nie można odmówić wiedzy technicznej, ale sposób działania jest poniżej krytyki. Raz łamie nogi, raz wyjeżdża na wakacje, ogólne podejście do klienta mierne.
    Proponuję zastanowić się nad zakupami u tego pana, a na pewno mocno przemyśleć wpłatę z góry. Najpierw towar, potem kasa, bo możecie poźniej czekać rok...

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Cytat Zamieszczone przez zoomi Zobacz posta
    widzisz paczkę na trackingu czy tylko słyszałeś/czytałeś że jest w drodze ?
    Widzę na trackingu. Jeszcze kilka godzin stresu.
    Canon 50D + dodatki

Uzależniony Awatar kaindox

I jak, towar dojechał?

Strona 36 z 49 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów