Rozumiem. I rzeczywiście, tego typu wątki zazwyczaj służą do pożalenia się na kłopoty z realizacją zamówienia a gdy wszystko przebiegnie ok to nikt nic nie pisze. Zatem może próbując jakoś pomóc zmienić tę tendencję opiszę swój zakup w Mastiff. Odbył się on ponad pół roku temu więc detali mogę nie pamiętać dokładnie ale było tak:

Zakup nie odbył się szybko ale to tylko na moje własne życzenie. Chciałem kupić EIZO 2433W, z którego dostępnością nie było najlepiej, o ile pamiętam, jego produkcja właśnie zakończyła się niedługo przedtem, a ja w dodatku chciałem jasną obudowę. O możliwym długim czasie oczekiwania i braku pewności że w ogóle będzie to możliwe byłem od razu otwarcie powiadomiony. Kontakt ze sklepem był bez zarzutu, wiedziałem co i jak. Miałem propozycje kupna egzemplarza podemonstracyjnego, z odpowiednim upustem. W końcu zdecydowałem się na model czarny, który błyskiem został dostarczony i z którego jestem zadowolony. Na każdym etapie realizacji tego zamówienia miałem wrażenie, ze sprzedającego obchodzi co się z zamówieniem dzieje i nie robi tego na odwal się. A to nie jest częste.

Swoją drogą, nie wiem na ile jest to sprawa jednego rozgarniętego kuriera czy ogólnych standardów firmy, ale byłem bardzo zadowolony z UPS, którym przesyłka została nadana przez Mastiff. Zazwyczaj kurier dostarczając przesyłkę na adres domowy nie zostawia awizo, trzeba później szukać paczki i jechać za miasto do BOK. A tu miła niespodzianka, kwadrans przed dostawą miałem telefon, mam na tyle blisko z pracy, że umówiliśmy się, że będę i załatwione.