Jasne, że można, tyle że oferta została opublikowana na stronach sklepu aby już "pracowała" a sprzęt miał być przygotowany w międzyczasie. Nie spodziewałem się, że ktoś go praktycznie od razu kupi. Zadziałała cena, wszak 1500 zł za EIZO S2233WH-BK to dobra oferta. Istotny w całej transakcji jest fakt o którym zapomniał wspomnieć nabywca, sądzę że niechcący, że rozmawiał telefonicznie ze mną przed zamówieniem i mówiłem, że jest jeszcze nieprzygotowany do wysłania, wymaga aby serwis rzucił na wszystko fachowym okiem. Sam monitor jest na pewno ok, wszak nie jeździ się na pokazy z monitorami z defektami, ale kompletacja kabelków, papierzyska, często wymagają uzupełnienia, bo się coś zgubi. Podobnie trzeba sprawdzić czy przy wojażach nie nabył jakichś uszkodzeń na obudowie, o których mógł nie powiedzieć ten co go ostatnio pakował. Ani firma którą reprezentuję, ani EIZO nie należy do typu handlarzy, którzy wyciągają radio przed sprzedażą samochodu. Jeśli sprzęt idzie do ludzi to ma być ok. Wyznaję zasadę, że lepiej sprawdzić wszystko dwa razy a nie świecić oczami. W tym konkretnym egzemplarzu okazało się, że nie ma jednego z kabli. Częsty przypadek przy wielokrotnych pakowaniach. Niby drobiazg, a po odbiorze byłby zgrzyt. Zostało wymienione całe okablowanie na komplet fabrycznie nowego, zapakowanego, oczywiście oryginalne EIZO. Czyli sprawdzenie było potrzebne.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
axk Bądź pewien, że z monitorem dostaniesz wychuchane kabelki w pełnym komplecie i wyglancowaną płytę CD ze sterownikami. No i pudełko, w końcu zawsze mogło się gdzieś zapodziaćWszystko trzeba dokładnie sprawdzić, no a to wymaga czasu...
O obiektywach wiem prawie wszystko
Uwielbiam takie uszczypliwościNajlepiej od razu zaciągnijcie kolegę w ciemny zaułek i dosadnie wytłumaczcie jak ma prowadzić swój biznes aby Wam się podobało. Nie zapomnijcie też dodać, że jeśli tego nie zrobi to...
Przeczytałem cały wątek i aż włosy (mam jeszcze)stają mi dęba na głowie.Ostatnio kupiłem Eizo 2462.Zamówienie wysłałem o 10:00,przelew 15 minut później na podstawie faktury "pro-forma", potwierdzenie wykonania przelewu wysłałem do sklepu i o 12:00 tego samego dnia miałem monitor u siebie!!!Wiem że to Warszawa ale zaskoczenie moje było kompletne!! Sklep jest na liście polecanych na stronie Eizo. ACS. Miło,prawda???
Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
http://www.maxmodels.pl/juras.html
Zgodnie z obietnica komentarz po otrzymaniu monitora:
- monitor dotarł dzisiaj
- paczka zapakowana wzorowo
- pomimo że monitor wyprzedażowy otrzymany egzemplarz jest w idealnym stanie praktycznie bez śladów użytkowania
- wyposażenie rzeczywiście odświeżone przez serwis (dodane nowe fabrycznie zapakowane kabelki)
- gratis wykonana kalibracja monitora
- kontakt ze sprzedającym wzorowy
Z mojej strony brak jakichkolwiek uwag, jestem jak najbardziej zadowolony z zakupu.
Poczytaj sobie temat i poskładaj wypowiedzi do kupy, a się dowiesz.
Szkoda, ze przeczytalem ten watek dopiero teraz.
Ostatnio edytowane przez coca ; 24-06-2013 o 15:29
50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow