Strona 15 z 49 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 489

Wątek: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie Odp: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Akurat ZUS to mały pikuś bo tak szybko nie wysyłają komorników, gorzej z US.
    Moim zdaniem Podejście Tom01 o kontynuacji działalności, jeśli to możliwe, jest lepsze niż Twoje MC_. Zostawić wszystkich na lodzie jest najłatwiej, próbować naprawić coś co szwankuje jest zadaniem trudnym.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Z mojego doświadczenia zawodowego wynika, że w większości sytuacji poziom zadłużenia i liczba osób pokrzywdzonych rośnie.

Początki nałogu

Tak, taka firma z problemami powinna otwarcie mówić, że ma problemy, że ta kasa to idzie na zaspokojenie starych wierzycieli a taki monitor kupić ci jak nowi za 2-3 miesiące wpłacą. Tak jest fer i zaoszcczędzasz dużo zdrowia innych. Bo działając po cichu nie oszczędzasz komuś zdrowia realizując zamówienie na towar niedeficytowy w ciągu 4 miesięcy.

Tom01 powiedz z ręką na sercu, w ciągu tych paru lat o ile ci się skróciła lista oczekujących? Z tego co jest na forum to widać, że niewiele.
    Może lepiej zwinąć majdan i spłacić z pracy u innych w ciągu paru lat resztę?

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Cytat Zamieszczone przez darecky Zobacz posta
    Tom01 powiedz z ręką na sercu, w ciągu tych paru lat o ile ci się skróciła lista oczekujących? Z tego co jest na forum to widać, że niewiele. Może lepiej zwinąć majdan i spłacić z pracy u innych w ciągu paru lat resztę?
    Od ok 3-6 mcy obroty wyraźnie rosną a zadłużenia maleją. Zwinąć majdan, jak ktoś napisać to niby łatwe. Ale co dalej? Zobowiązania nie znikną a zniknie dochód. Znam ludzi którzy zlikwidowali jeden interes, założyli inny, najczęściej na żonę i udają, że nie mają długów. Ja bym tak nie mógł. Miałem potworny problem, siedmiocyfrowy. Złożyły się na to nieudany biznes z mało uczciwym kontrahentem i fałszywy donos o rzekomym praniu pieniędzy. Niewykluczone, że jedno z drugim było związane. Odpowiednie organy po donosie mają obowiązek wszczęcia dochodzenia i miałem masę nieprzyjemności o stratach nie mówiąc. Jako, że spółka przerzucała niemałą gotówkę sprawą się zainteresowała prokuratura, UKS itd. Masakra. "Zabezpieczenie" serwerów, dokumentów. Pół roku trwało zanim odzyskałem swoje maszyny z danymi, bez których nie mogłem nawet składać deklaracji podatkowych i bilansów. Dwa lata siedzieli w moich papierach. Z długaśnej listy zarzutów nie zostało prawie nic, ale przez ten czas osiwiałem (dosłownie). Inna sprawa, że byłoby nie honor, gdyby kontroler czegoś nie znalazł. No i znalazł wydumane, podobno niedoszacowane dochody i dowalili mi na deser do zapłaty okrągłą sumkę. Bronię się z niej właśnie przed Sądem. Tak to wygląda. Prowadzenie biznesu to nie kokosy, wczasy w ciepłych krajach i Mercedes. I tak się dziwię, że nie powiesiłem się na suchej gałęzi, przetrzymałem ten czas, utrzymałem firmę a z około 800 dostaw zaledwie kilku klientów poczuło zakłócenie. Każde starałem się dodatkowo, choć symbolicznie gratyfikować.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 10-11-2012 o 14:27
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Inna sprawa, że byłoby nie honor, gdyby kontroler czegoś nie znalazł. No i znalazł wydumane, podobno niedoszacowane dochody i dowalili mi na deser do zapłaty okrągłą sumkę.
    To nie o honor chodzi, tylko o statystyki i premie dla kontrolujących.
    Wiesz do czego się u mnie w firmie doczepili? Do tego, że nie było PKD na sprzedaż w Internecie (a za cały 2011 rok było to, uwaga, 5 aukcji po stokilkadziesiąt złotych) i że mieliśmy niezgłoszonych kilka rachunków bankowych (z których tylko na jednym jakieś obroty były, bo reszta to są rachunki walutowe utworzone "na wszelki wypadek").
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Cytat Zamieszczone przez darecky Zobacz posta
    Tak, taka firma z problemami powinna otwarcie mówić, że ma problemy, że ta kasa to idzie na zaspokojenie starych wierzycieli a taki monitor kupić ci jak nowi za 2-3 miesiące wpłacą. Tak jest fer i zaoszcczędzasz dużo zdrowia innych. Bo działając po cichu nie oszczędzasz komuś zdrowia realizując zamówienie na towar niedeficytowy w ciągu 4 miesięcy.

Tom01 powiedz z ręką na sercu, w ciągu tych paru lat o ile ci się skróciła lista oczekujących? Z tego co jest na forum to widać, że niewiele.
    Może lepiej zwinąć majdan i spłacić z pracy u innych w ciągu paru lat resztę?
    Każdy ma dostęp do Monitora B gdzie spółki publikują swoje wyniki finansowe

Zachęcony wiedzą użytkownika Mastiff na innych forach internetowych zdecydowałem się na zakup monitora wyprzedażowego niestety od około dwóch tygodni jestem zwodzony że monitor został wysłany na serwis w celu sprawdzenia........ tłumaczenie wydaje mi się co najmniej podejrzane. Ponieważ miałem już do czynienia z oficjalnym serwisem EIZO (Alstro) przeciągająca się wysyłka zaczyna mnie niepokoić. Mam nadzieje że sprawa się szybko wyjaśni o czym poinformuję forumowiczów.

Miasto
    Białystok-Warszawa

- Po pierwsze nie dwóch tygodni tylko od złożenia zamówienia minął tydzień i jeden dzień.
    - Po drugie jest Pan świadomy, że to wyprzedaż, monitor techniczny, używany.
    - Po trzecie został Pan poinformowany, że z powyższego powodu sprzęt przechodzi sprawdzenie w serwisie. To są monitory wożone na targi, warsztaty, używane do pokazów. Nie kupuje Pan monitora od handlarza poleasingowym złomem, który będzie rżnął głupa i udawał że nie wie co wysłał, a od oficjalnego przedstawiciela EIZO. Marka wymaga aby sprawdzić czy sprzęt nie ma żadnych braków, np kabelków, karton jest w dobry stanie, są instrukcje, płyty, ewentualnie uzupełnić, wyczyścić, i oczywiście dokładnie zweryfikować stan techniczny aby nie było głupiego tłumaczenia "u mnie było w porządku". Na monitor jest udzielona oficjalna gwarancja EIZO, więc pomimo pewnego przebiegu sprzęt musi być pewny.
    - Po czwarte, dziś rano otrzymał Pan informację, że sprzęt będzie przygotowany najwcześniej na koniec tego tygodnia. Zlecenie serwisowe trochę trwa. Wysyłki, czas technika, kolejka (jest listopad miesiąc "kosztów" itd.) Po Pana zapytaniu na GG dostał Pan ode mnie informację, że "pogonię" serwis, aby sprzęt był u Pana nie najwcześniej a najpóźniej na koniec tego tygodnia.

Doprawdy, nie rozumiem intencji tego wpisu na forum.

Wszystko co Pan napisał powyżej to prawda ( z jednym małym wyjątkiem od tego roku listopad nie jest już miesiącem kosztów ;-) od 2012 nie płacimy podwójnej zaliczki na podatek dochodowy za listopad). Wracając do sprawy temat znalazłem przez przypadek dlatego zabrałem głos. Mam nadzieje że transakcja zostanie sfinalizowana z zadowoleniem dla obu stron. Ponieważ wypowiedziałem się na forum zobowiązuje się również do rzetelnego postu po zakończeniu transakcji.

Miasto
    Białystok-Warszawa

Cytat Zamieszczone przez kk10 Zobacz posta
    Wszystko co Pan napisał powyżej to prawda ( z jednym małym wyjątkiem od tego roku listopad nie jest już miesiącem kosztów ;-) od 2012 nie płacimy podwójnej zaliczki na podatek dochodowy za listopad).
    Pewnie nie wszyscy o tym wiedzą, bo nawaliło zamówień klasycznie, jak przystało co roku na syndrom listopada.

Cytat Zamieszczone przez kk10 Zobacz posta
    zobowiązuje się również do rzetelnego postu po zakończeniu transakcji.
    Mam taką nadzieję.

Strona 15 z 49 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów