Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Co kupić: Szybka karta pamięci, porządna ładowarka i akumulatorki AA? +pytania

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Problem w tym że Ty nie potrzebujesz pomocy, tylko by za Ciebie ktoś zdecydował. Znalazłaś i opinie o Sanyo Eneloopach i o ładowarce BC-700 (900) , znasz też i opinie o innych ładowarkach, masz namierzone parę zestawów. Na podstawie tych znalezionych opinii tylko TY możesz zdecydować na co wydać TWOJE pieniądze. Czemu oczekujesz że ktoś za Ciebie wyda Twoje pieniądze i weźmie odpowiedzialność za ten wydatek?
    Znalazłaś wystarczająco wiele wątków i opinii na interesujący Cię temat. Teraz pozostał ostatni krok - śmiało, zdecyduj sama na co wydasz swoje pieniądze na podstawie znalezionych opinii, bo nikt Ci nic więcej na ten temat napisać nie może .

gazelle
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Problem w tym że Ty nie potrzebujesz pomocy, tylko by za Ciebie ktoś zdecydował. .
    polecam uwadze szanownego Pana pytanie zadane w pierwszym moim poście

"pytanie zasadnicze na ile zwykła ładowarka może mnie zawieść - w sensie, że nie załaduje tak jak trzeba i znowu po paru fotkach aparat będzie wołać o więcej energii."
    formułując pytanie w inny sposób: czy Eneloop wymagają ładowarek prof. czy zwykłych?

co do problemu z decyzyjnością - zapytam jutro moich współpracowników czy też tak uważają. z dotychczasowych rozmów odniosłam odwrotne wrażenie. człowiek uczy się przez całe życie - prawda?

kończąc i dziękując za otwarte przyjęcie na forum zachęcające do dalszego z niego korzystania zwracam uwagę, że jestem początkującą osobą w dziedzinie photo i po złym doświadczeniu zakupu wcześniejszego zestawu aku & ładowarka chciałam zasięgnąc rady fachowców (nie pedagogów).

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gazelle Zobacz posta
    ...czy mam napisać do papieża by uzyskać odpowiedź na pytanie.
    Proponuję zamienić tryb rozkazujący na tryb pytający - może wtedy Twoje pytania spotkają się z większym odzewem.
    EOS + Speedlite

gazelle
    Guest

Domyślnie

hmmm, nie widzę trybu rozkazującego. składnia owego zdania wskazuje bardziej na pytanie retoryczne.

N.B. widzę, że dyskusja coraz bardziej na temat. Wycofuje wszystkie moje pytania. Poszukam ekspertów na innych forach. Miłego dalszego droczenia.

Domyślnie

Jeśli to mają być akumulatorki AA, to polecam jedną z tych opcji:
    http://allegro.pl/item786291881_4_x_...zaj_f_vat.html
    http://allegro.pl/item786262593_4_x_...osc_tanio.html

Co do ładowarki, to jednak bym wybrał BC-700. Ładowarka jest banalna w obsłudze nawet dla kobiet (nie ubliżając płci pięknej).
    Powyższe akumulatorki są prawie nie do zajeżdżenia (wszystko ma swój kres oczywiście) o ile dbasz o nie i je szanujesz, czyli np. przed naładowaniem ich, najpierw rozładowujesz je ładowarką.

Swoje porady opieram na własnych półrocznych testach różnych akumulatorów: GP, Infinity, Philips, C.F.L i kilku innych markach. Najlepiej sprawowały się Energizery 2500 oraz Sanyo 2500. Używałem ich intensywnie przez 2 lata (w aparacie, latarkach i innych urządzeniach) i nigdy mnie nie zawiodły. Po 2 latach nie odczuwam w ogóle, żeby skróciła się ich żywotność/pojemność. Warto wspomnieć, że Sanyo 2500 niewiele różnią się od Energizer 2500 bo są robione na tych samych ogniwach HR (mają oznaczenie HR na spodzie elektrody). Tak więc wybór należy do Ciebie czy to będą Sanyo czy Energizer. Ja w swoim starym Canonie S5 IS używałem i tych i tych i nie stwierdziłem żadnej różnicy.

Prosiłaś o pomoc więc ją otrzymałaś. Już wiesz co kupić
    Pozdro!

gazelle
    Guest

Domyślnie

ogromne dzięki :-D:-D:-D

Domyślnie

Zakupy proponuję zrobić tutaj:
    http://allegro.pl/show_user.php?uid=2981609
    albo
    http://allegro.pl/show_user.php?uid=102694
    Zaufani i sprawdzeni dystrybutorzy.

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Jeśli miałbym wydać pieniądze to raz a pożądnie.
    Przerabiałem w ciągu ostatnich dwóch lat już kilka różnych ładowarek różnych producentów, między innymi GP, PENTGRAM, ENERGIZER, SANYO ENELOOP etc. Niestety zazwyczaj miałem jakieś problemy z ładowaniem akumulatorków, często bywało tak że akumulatorki nie były ładowane ponieważ urządzenie zgłaszało ich uszkodzenie. W końcu postanowiłem zakupić ładowarkę BC-900 czyli młodszego brata BC-700 ( różnią się między sobą kolorem i wyborem prądów ładowania, a i ceną w okolicach 50 zł ) i dopiero ten zakup dał mi pełną kontrolę nad ładowanymi akumulatorkami i co najważniejsze akumulatorki które miały być uszkodzone, okazały się być dobre, a wystarczyło włączyć w BC-900 proces odświeżania w urządzeniu.
    Moim zdaniem powinnaś się skupić na modelu BC-700 / BC-900 to głównie dla ludzi którzy potrzebują większej wszechstronności w procesach ładowania
    Na zdrowy rozum policz ile warta jest ładowarka do której dostajesz 4 akumulatorki ENELOOP, a wszystko za cene około 70/80 zł (nie wspominam już o tych za 40/50 zł). Wiadomo że nikt akumulatorków za darmo nie daje, a SANYO są warte średnio między 6 a 7 zł od sztuki / łatwo więc wykalkulować ile warta jest sama ładowarka:-D

Warto zerknąc też na ten post
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=296
    lub tu jest cały wątek o ładowarkach akumulatorów NiMh

Życze udanego wyboru
    Ostatnio edytowane przez sadaman ; 21-10-2009 o 22:46
    Pucha i słoki

Domyślnie

Co do ładowarki to BC-700 i BC-900 to to samo.

ENELOOP są dobre ale niewiele się różnią od Energizer 2500/Sanyo 2500. Jedyna różnica polega na tym, że wolniej się rozładowują nieużywane. Jak się używa aku. często a nie raz na kilkanaście tygodni to się tej różnicy nie odczuje.

A skoro nie widać różnicy to po co przepłacać.

gazelle
    Guest

Domyślnie

jeszcze raz dziękuję :-D
    decyzja podjęta: ładowarka BC-700 & aku Sanyo
    super!

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów