Te dalmierzowce mają AF optyczny (jak stare dalmierzowce - w wizjerze), czy tak jak kompakty, biorą obraz z matrycy?
Bo jeśli to pierwsze, to w połączeniu z baaardzo dobrym ekranem LCD|OLED, to będzie naprawdę micro-wypas (z niektórymi szkłami)![]()
Te dalmierzowce mają AF optyczny (jak stare dalmierzowce - w wizjerze), czy tak jak kompakty, biorą obraz z matrycy?
Bo jeśli to pierwsze, to w połączeniu z baaardzo dobrym ekranem LCD|OLED, to będzie naprawdę micro-wypas (z niektórymi szkłami)![]()
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 17-09-2009 o 14:27
EOS - conditio sine Kwanon...
the silence is deafening
Micro Four Thirds - historia małpki, która zeszła z drzewa...![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Nie do końca :sad:
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=33070097
Pkt drugi dla mnie krytyczny i powiem jedno: kupa. Wprowadza się nowy system od zera, robi nadzieję na portable/enough/quality device i jeden produkt nie bangla z drugim tego samego producenta.
the silence is deafening
Gietrzy,
nie za szybko przyjmujesz co inni pisza?Czytales dalsze posty w tym watku? Ten gosc wzial manual sprzetu, ktorego filozofii nie do konca kuma. I nie to, ze mam mu za zle. Ale propaguje pozniej swoje nieuzasadnione obawy na innych
Prosze zerknij na ta liste:
http://panasonic.jp/support/global/c...onnect/g1.html
Ten gosc pomylil PHOTO SHOOTING z MOTION PICTURE RECORDING...
Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 18-09-2009 o 13:19
Pozdrawiam!
Tego raczej nie da się uniknąć, pancake nie ma znaczka HDNiestety jak ktoś chce się bawić w filmowanie z AF, potrzebne będą zawsze specjalne lensy. Canon też prędzej czy później trafi na ten problem.
Ku nawet mojemu zaskoczeniu - Panasonic wypuscil ostatnio update firmware i body i szkiel - poprawiajacy prace AF podczas filmowania.
(sposob jego pracy oraz glosnosc)
(nie do poziomu 14-140mm oczywiscie)
(nie ma bezstopniowej przyslony)
Moze to odpowiedz na nowy firmware Olympusa poprawiajacy AF w E-P1.
Pozdrawiam!
Może, ale Panas sam sobie kjm winny. Manual do lx3 składany chyba dłutem w kamieniu.
Z tego linka kompatybilności ja nic nie potrafię zrozumieć.... byłem dzisiaj na stronie sony alfa obiektywy - ergonomia na maxa, wszystko jasno i czytelnie.
Jak wejdę w GF-1 to z 14/2.8 i 45/macro na pokładziei bardziej to kupię dla video i w szczególności AF w video (LX3).
Ufff, wykańcza mnie to czekanie
the silence is deafening