Strona 15 z 17 PierwszyPierwszy ... 51314151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 169

Wątek: Micro 4/3 Panasonic GF1

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Niemniej w dobie kryzysu, póki kompakty serii G sprzedają się dobrze, a 450d/500d świetnie, to na ktorys z tych wariantów możemy dłuuuugo poczekać.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Niemniej w dobie kryzysu, póki kompakty serii G sprzedają się dobrze, a 450d/500d świetnie, to na ktorys z tych wariantów możemy dłuuuugo poczekać.
    Pracujesz w Canonie? Masz dostep do statystyk?
    Pytanie kto je kupuje i gdzie? Albo jaki target wolumenu ma producent?

Bo amatorzy raczej nie wybiora modelu bez video HD, jak juz modele na "S".

A bardziej wymagajacy, albo ci, ktorzy maja lustra, albo mieli lustra - wybieraja LX3, a teraz u43.

Czytam co pisza ludzie na DP Review. Tak sie sklada, ze bardzo wielu to posiadacze FF Canona, czasem Nikon sie pojawi, nawet dwoch posiadaczy Alf (700, 900) - wszyscy rozwazaja dokupienie u43, nikt serii G...

Oczywisicie to nie jest pelna reprezentacja, przekroj.
    Inny mamy tu: http://translate.google.com/translat...005_15462.html
    (sprzet z wymienna optyka)

A jesli chodzi o PL - to "entry level dSLR" - kroluje przeciez SONY.

Jak to mowia - co kraj to obyczaj. Ty sam mozesz wybrac G Canona, mozesz Panasa. Up to you :-D
    Im wieksza bedzie konkurencja w nadchodzacych miesiacach - tym lepiej dla nas wszystkich
    Pozdrawiam!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Tylko najpierw musza popracowac na AF kontrastowym, bo jeszcze sa w lesie za Panasem.
    Hmmm.... dyskusyjna teza. Miałem do czynienia z kilkoma kamerami Canona i jakoś AF nie był tam problemem. W każdym razie nie widziałem jakiejś drastycznej różnicy w stosunku do Sony, które są IMHO wzorcem pod tym względem (i nie mówię tutaj o modelach amatorskich).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Hmmm.... dyskusyjna teza. Miałem do czynienia z kilkoma kamerami Canona i jakoś AF nie był tam problemem. W każdym razie nie widziałem jakiejś drastycznej różnicy w stosunku do Sony, które są IMHO wzorcem pod tym względem (i nie mówię tutaj o modelach amatorskich).
    Kolekcjoner, dlaczego nie widzimy tego zatem w 5D II?
    I innych?

Dlaczego Canon wypuszcza model z 20 fps?
    To przeciez kpiny sa, dla tych, ktorzy czegos oczekuja od VIDEO.

Patrzac na podejscie C - on moglby, ale woli wypuscic dopracowany model 2 kolejnej wersji puszki. Dobrze ktos z SONY to podsumowal: "wrzucimy VIDEO do lustrzanek, jak zrobimy to od razu dobrze".

To samo sie mowi przeciez o AF w 5D.

Panasonic zamiast wypuscic nastepce LX3 - i spokojnie zarobic sporo kasy, wypuszcza nowy firmware.
    Samyang opoznia szklo 14mm.
    A Canon - wydaje nowe modele puszek regularnie, nawet jak mozna zmienic oprogramowanie jedynie. Albo dodaje dla wielu malo istotne bajery...

Malo o tym na Canon-desce?

PS: Na podanej przeze mnie stronie chyba zwalili troche porownanie matryc.
    Powinno raczej wygladac tak:
    Pozdrawiam!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Kolekcjoner, dlaczego nie widzimy tego zatem w 5D II?
    I innych?

Dlaczego Canon wypuszcza model z 20 fps?
    To przeciez kpiny sa, dla tych, ktorzy czegos oczekuja od VIDEO.
    Wiem. Tak samo jak kpiną było wypuszczenie 5-tki bez "manuala" w video.
    Taka już specyfika marketingu Canona. Jak widać ciągle skuteczna.
    Panas jest firmą o zupełnie innej filozofii i do tego gra na rynku na którym jest nowicjuszem. Dlatego muszą wypuszczać bardzo dopracowane produkty. I na koniec: GF1 to ciągle nowość - przeciera szlaki. Innym będzie łatwiej jeśli poczekają.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-10-2009 o 23:30
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Prawda, dobrze napisales o roznych podejsciach, etapach obu firm.

Nie chcialbym byc odbierany jako ktos walczacy z Canon'em. Nie. Od dawna go uzywam, ale uzywam rowniez i sprzetu innych firm. Nawet Sony sie przewinelo przez rece (aczkolwiek dlugo nie pobylo). Choc przyznaje - polityka Canona jako korporacji - mnie poraza czasem.

u43 nie jest jakims panaceum na wszystko, nie jest lepsze od FF. Nie.
    Jest po prostu swietna alternatywa dla ciezkiego sprzetu, kiedy nie zalezy nam na super duzych odbitkach, albo super malej GO.
    Jest daleko do przodu w porownaniu do kompaktow. Umozliwia prace w systemie, moge podpinac rozne szkla, itd.

Jego najwieksza zaleta jest przenosnosc. Mozna go miec prawie zawsze przy sobie.
    Nie moglem sobie na to pozwolic z moim 5D. A jakosc jest duzo lepsza niz z malpki.

Acha - i stanowi konkurencje dla wielu luster "entry level". Stad chyba wiele emocji na naszym forum?!?

Canon na ta chwile nie ma swojego produktu w tej klasie. Seria G tu nie wpada.
    Fajnie by bylo, gdyby C, N - wypuscily podobne, zblizone produkty. Tyle ;-)

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    [PHOTOGRAPHY BLOG]
    http://www.photographyblog.com/revie...mc_gf1_review/

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 08-10-2009 o 23:55 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja muszę przyznać, że trochę zapędziłem się z tym rebelem bez lustra. Bo jeśli w efekcie nowy korpus miałby się spłaszczyć, to będzie mniejsza odległość szkieł od matrycy i potrzebne będą nowe obiektywy. A dotychczasowe obiektywy z bagnetem EF(-S) będą mogły być montowane przez przejściówkę, analogicznie jak w 43/m43.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Rebel bez lustra niewiele wniesie. Chyba że będzie to Rebel z niewymienną optyką.
    Jeśli mielibyśmy stosować w nim dotychczasowe Canonowe obiektywy, to trzeba by dołożyć adapter który odsunie je na taką odległość od matrycy jaka jest teraz w lustrzankach. Obiektyw staje się wtedy dłuższy i niewiele zyskujemy na gabarytach.

Rebel bez lustra z tym samym bagnetem? Musiałby Canon wypuścić linię obiektywów "naleśników" a la Pentax aby całość była mała. A wtedy można wypuszczać szkłą stricte pod microAPS i mieć jeszcze mniejszy zestaw.

Było ni było, proste wywalenie lustra z Rebela niewiele da.
    Trzeba od nowa konstruować system micro.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

GF1 performance:

http://www.digitalcamerareview.com/d...ewsID=4129&p=2

przykłady:

Shutter Lag (press-to-capture, pre-focused)
    Panasonic GF1 0,02 sek
    Canon Rebel T1i 0,04 sek
    Nikon D3000 0,06 sek

AF Acquisition (press-to-capture, no pre-focus)
    Canon Rebel T1i 0,19 sek
    Panasonic GF1 0,32 sek
    Nikon D3000 0,60 sek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie GF-1 + 45/macro

the silence is deafening

Strona 15 z 17 PierwszyPierwszy ... 51314151617 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów