the silence is deafening
Wiesz ja to tak wklejam te linki na zasadzie FYI, czytanka dla janka nie żebym wierzył w to co piszą/pokazują. Pierwszy z brzegu przykład: LCD, na fotopolis piszą, że super (nie obchodzi mnie, że w E-P1 jest jeszcze gorszy) a tymczasem to ten sam co w LX3, czyli mocno do tyłka jeśli idzie o MF. W 50D jest o niebo lepszy, ale i tak to jeszcze nie to...
edit - 20/1.7
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=33249671
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 05-10-2009 o 11:39
the silence is deafening
http://asia.cnet.com/reviews/digital...2058412,00.htm
CANON "company views the Micro Four Thirds system as a niche market and the firm will continue to focus on its dSLR business instead.“
Malo kto mu chyba wierzy! Trudno sobie wyobrazic, ze nie widza w tym kasy.
Oraz ze duzo osob bedzie kupowalo kompakty Canona serii G...
"there is a chance that Canon may produce a compact interchangeable lens system simply because the M9 has showed that it is possible. Lens-mount wise, if Canon does churn out such a camera, it would require adapters to attach current EOS optics on it."
Innymi slowy ludzie mieliby kupic mala obudowe, po to, zeby podpiac duze istniejace szkla... W dodatku jakie? Bo te nie-L'kowe sa slabiutkie wzgledem tego co pokazal do tej pory Panasonic...
Nie chce mi sie wierzyc az w taka wiare w siebie, ale co tam...
Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 08-10-2009 o 17:38
Pozdrawiam!
Tutaj jest jeszcze kolega Piotr, który ciągle rozpacza, że nie ma systemu mikro od Canona. I moim zdaniem nie będzie. Dlaczego?
Po pierwsze, najłatwiej odpowiedzieć w ten sposób: a dlaczego Olympus nie produkuje korpusów dla profesjonalistów albo superteleobiektywów? No właśnie, nie każda firma musi istnieć w każdym obszarze rynku.
Po drugie, wystarczy postawić się na miejscu Canona. Taki mikro system wymagałby nowgo formatu matryc i nowej linii szkieł. Na co komu ten bajzel? Zamiast tego stawiam na kompakt z niewymiennym obiektywem i matrycą APS-C lub jakiegoś Rebela bez lustra za to nadal z bagnetem EF-S. I pozamiatane. Bez nowych matryc i bez nowych obiektywów.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ale to by bylo SUPER!
Byle jasny ten obiektyw.
Na ta chwile - kto chcial cos takiego - mogl kupic jedynie LX3 od Panasa.
Teraz moze wybrac u43. Za jakis czas jeszcze dojdzie Samsung.
Tez ciekawa opcja! Tylko najpierw musza popracowac na AF kontrastowym, bo jeszcze sa w lesie za Panasem.
Chyba, ze w laboratoriach.
No i ta opcja nadal nie zacheci ludzi, ktorzy chca mniejszych rozwiazan - W TYM mniejszych szkiel.
Pozdrawiam!