podaj nazwy tipów to cie ozłoce![]()
podaj nazwy tipów to cie ozłoce![]()
Venio sadze, ze jak tipy sciagna lampki z USA to bedzie taka cena... trzeba obserwowac allegro.
Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa
no narazie mało jest osób/sklepów ktore mają w ofercie ta lampke. Byłem tez wsumie ciekaw jak zachowa sie cena lampy 420ex po wejsciu 430... ale narazie stoi w miejscu
korektę ekspozycji wprowadza się za pomocą przycisków +,- na lampie (jest to podstawowy tryb ich pracy);Zamieszczone przez gwozdzt
też używam jej z niehackowanym 300D ale niestety nie mogę jej porównać do innych lamp gdyż to moja pierwsza zewnętrzna lampa do canona;
z 300d nie działa dostosowanie błysku do wielkości matrycy (lampa powinna sygnalizować to odpowiednią kontrolką);
jeżeli chodzi o CF to masz możliwość ustawienia: 1. Speedlite SE Wł/Wył, 2. Slave unit's auto power off time 60min/10min, 3. Auto zoom for image size Wł/Wył (jak pisałem wyżej nie działa z 300d), 4. AF-assist beam OFF Wł/Wył, 5. Modelling flash Wł/Wył, 6. LCD panel display Maks zasięg/Wart. przysłony
W takim razie bezsensu kupować tą lampke jeśli ma sie 300D... mi tam ładowanie o 40% lot(t)o :P w takim razie chyba zaoszczedze i kupie 420ex. Jak wy sądzicie?Zamieszczone przez tmkwol
Ostatnio edytowane przez Venio ; 08-10-2005 o 00:35
Dokładnie tak samo. Ale ja WIEM, że w dającym się przewidzieć czasie nie zmienię body, a 200 zł różnicy to już prawie 10% jakiegoś w miarę solidnego szkłaZamieszczone przez Venio
![]()
EOS 300D UnD | Tokina AT-X 270 AF Pro II 28-70 f/2.6-2.8 | Canon EF 50 f/1.8 II | Tamron 75-300 f/4-5.6 LD | Sigma 18-125 f/3.5-5.6 DC
Speedlite 420EX +Omni-Bounce | Lowepro SlingShot 200 AW | Hama Star 63 | karty Kingston
Zenit 11 | Helios 58 f/2 + pierścienie makro
No ja tez raczej nie bede zmieniał bo wole kupić sobie inne akcesoria. A wiec o E-TLL II moge zapomnieć tak czy tak wiec wsumie poco dopłacac do 430? Dobrze myśle?Zamieszczone przez GoTo
![]()
Bardzo dobrze. To prawie tak jak z "Dosią"Zamieszczone przez Venio
![]()
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
jeżeli ktoś ma body z E-TTLII (ja może kiedyś?) to myślę że warto dopłacić 200zł aby z tego korzystać, natomiast jeżeli chodzi o użytkowanie z 300d to wydaje mi się że na plus 430 można zaliczyć: 1. szybsze ładowanie, 2. minimalnie większa liczba przewodnia, 3. wysuwana płytka rozpraszająca (podobnie jak w 580) umożliwiająca prawidłowe doświetlenie przy ogniskowej 14mm
moim zdaniem jeżeli ktoś ma 300d i 420 to nieopłacalna jest wymiana na 430, natomiast jeśli masz 300d brakuje Ci zewnętrznej lampy a w przyszłości planujesz zakup lepszego body (tak było w moim przypadku) to można zastanowić się nad 430
wiesz co no oczywiscie ze planuje zakup lepszego body... ale czas w ktorym zubieram na takiego 20D to nie będzie rok... wiec tylko troche więcej niestety. Narazie inwestuje w szkła i akcesoria by najpierw w pełni wykorzystac 300D. A taką lampke za kilka lat mozna wymienic jesli juz sie bedzie miało na lepsze body... Dobrze myśle??![]()