Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
Mam prośbę do posiadaczy lampy 430EX.
Proszę o jednoznaczną, najlepiej sprawdzoną informację czy ma ona kompensację ekspozycji z błyskiem dostępną z lampy (tak jak 550/580EX) czy tez z korpusu (tak jak 380/420EX)? Na zdjęciach lampy w necie, na wyświetlaczu jest wprawdzie pokazana kompensacja, ale nigdzie o tym nie jest napisane, wiec czy nie jest przypadkiem tak, że pokazuje tylko kompensację nastawioną z poziomu body?
Innymi słowy czy kompensacja błysku w tej lampie zadziała z niehackowanym trabantem (300D v.1.1.1)?
Jakby sie komuś dodatkowo chciało, to napiszcie proszę co to ona ma za 6 CF-ów, bo nigdzie tego w sieci nie mogę znaleźć.
korektę ekspozycji wprowadza się za pomocą przycisków +,- na lampie (jest to podstawowy tryb ich pracy);

też używam jej z niehackowanym 300D ale niestety nie mogę jej porównać do innych lamp gdyż to moja pierwsza zewnętrzna lampa do canona;
z 300d nie działa dostosowanie błysku do wielkości matrycy (lampa powinna sygnalizować to odpowiednią kontrolką);

jeżeli chodzi o CF to masz możliwość ustawienia: 1. Speedlite SE Wł/Wył, 2. Slave unit's auto power off time 60min/10min, 3. Auto zoom for image size Wł/Wył (jak pisałem wyżej nie działa z 300d), 4. AF-assist beam OFF Wł/Wył, 5. Modelling flash Wł/Wył, 6. LCD panel display Maks zasięg/Wart. przysłony