Czy ktos juz wie kiedy i za ile mozna sie tego blyskadla spodziewac?
Czy ktos juz wie kiedy i za ile mozna sie tego blyskadla spodziewac?
EOS 10D + grip + RS-80N3
Tokina 12-24/4 | Tamron 28-75/2.8 |
Lowepro Computrekker AW
jakieś szpargały...
moje fotki --->www.robson.deviantart.com
mnie bardziej intersuje usa... mam zamiar skorzystac z oferty szanownych TIPow![]()
EOS 10D + grip + RS-80N3
Lowepro Computrekker AW
jakieś szpargały...
Też czekam - na stronach Canona jedyne info jakie znalazłem, to takie, że będzie dostępna we wrześniu.
Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...
To jest link do opisu lampy z jej ceną http://www.d-photo.ceti.pl/sklep.cgi...&oper=3&list=1
Na Amazonie podaja $300 i dostepne 15 pazdziernika. Wiec koniec wrzesnia pewnie juz sie bedzie pojawiac w innych sklepach i cena pewnie nieco nizsza bedzie.Zamieszczone przez robson
Pozdrawiam
Coronado
Moja galeria: MyLightscapes.com
Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.
Myślicie, że ten model lampy okaże się strzałem w 10-tkę w kategorii cena/jakość? Czy może lepiej brać któregoś ze starszych braci tej "błyskotki"?
50D + BG-E2N | 50 1,8 II | Tamron 28-75 2,8 | Sigma 17-70 2,8-4 OS | 580EX II | 430EX
ja mysle i na to licze, ze to bedzie dobra lampa... funkcje jak z 580-ki ale slabszy blysk... mi wsytarczy
EOS 10D + grip + RS-80N3
Lowepro Computrekker AW
jakieś szpargały...
1300 zetaZamieszczone przez MariuszK.
![]()
licze, ze u TIPow bedzie taniej
EOS 10D + grip + RS-80N3
Lowepro Computrekker AW
jakieś szpargały...
Myślę, że to cena troche na wyrost. Za tyle to można bez problemu kupić w sklepie nową 550EX. Strzelam, że u nas w sklepach będzie dostępna ok. 1000zł (takie tam moje spekulacje)
Wiadomo że pod każdym względem przewyższa 420EX, ale podstawowe pytanie w czym jest gorsza od 550EX (słabsza, brak strobo), a w czym lepsza (np. czas ładowania, balans bieli).
430 nawet ma jakiegoś manuala (7 stopni od 1/1 do 1/64 ), ale chyba brak jej korekcji błysku i braketingu.
To dopiero będą dylematy. Co lepiej używaną 550EX (na allegro za już za ok.800 można złowić) czy nową 430EX za ...? A może Sigme EF500 super? Jedno jest pewne, będzie większy wybór, a co za tym nieco ciekawszy. No i myślę, że ceny spadną.