Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Pytanie o obiektyw

Dopiero zaczyna Awatar elwis2312

Domyślnie Pytanie o obiektyw

Witam potrzebny jest obiektyw dla mojego kolegi.Dopiero zaczyna przygode z fotografią i wybiera sie na air show.I ma dylemat jaki obiektyw kupic w przedziale 200-300 mm.No i w miare jak najtaniej.Cos polecacie?A i najlepiej do canona eos i z autofocusem.
    pozd.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elwis2312 Zobacz posta
    Witam potrzebny jest obiektyw dla mojego kolegi.Dopiero zaczyna przygode z fotografią i wybiera sie na air show.I ma dylemat jaki obiektyw kupic w przedziale 200-300 mm.No i w miare jak najtaniej.Cos polecacie?A i najlepiej do canona eos i z autofocusem.
    pozd.
    Jak się wybiera na airshow to raczej bliżej 400 mm powinien celować - odpowiedź brzmi (w skrócie) 100-400 L....
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Az takiego duzego nie potrzebuje raczej będzie focił na ziemi niz w powietrzu.

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Az takiego duzego nie potrzebuje raczej będzie focił na ziemi niz w powietrzu.
    To na ziemi z kolei 200-300 mm będzie totalnie bezużyteczne.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Krzychu dobrze gada. Miałem Sigmę 70-300 i na ziemi to czasem 70mm dla mnie było za wąsko, natomiast 300mm w powietrzu troszkę za mało.

Domyślnie

to ja już niewiem co mu poradzić.ele wydaje mi się ze taki 200 mm moze byłby wsam raz zawsze te fotke można troszke z daleka zrobić.Jakis start albo ladowanie.Trzeba by cos był wybrac pośrodku.

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

W Radomiu jest jak jest - 300 mm od biedy starczy ale większość czasu będzie to mały samolocik w dużym kadrze (poza zespołami oczywiście). Na statykę 200 mm ewentualnie na detale ale jak ktoś zaczyna przygodę z fotografią to detali raczej fotografować nie będzie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    to ja już niewiem co mu poradzić.ele wydaje mi się ze taki 200 mm moze byłby wsam raz zawsze te fotke można troszke z daleka zrobić.Jakis start albo ladowanie.Trzeba by cos był wybrac pośrodku.
    Tu http://aviation.kzielinski.pl/Radom/IMG_9607.html (zdjęcia nie wklejam bo nie wymiarowe) masz minimalnie scropowany kadr z 400 mm z Radomia ze startu - co prawda z drugiej strony pasa niż publiczność ale odległość mniej więcej podobna co od strony publiczności - więc możesz sobie wyobrazić jak będzie to wyglądało z 200 mm....
    Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 06-08-2009 o 21:37 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uprawnienia umieszczania postów