Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Serwis Canon Katowice? Problem z obiektywem

Mieszany widok

levre
    Guest

Domyślnie Serwis Canon Katowice? Problem z obiektywem

Dziś miałem na sesji niezła jazde. przechylił mi sie statyw i aparat centralnie upadł obiektywem na beton. Wziołem go doreki przekreciłem wszystko ok. zmniejszyłem ogniskową coś sie zacieło ale poszło. po chwili zaczeło coś latać w obiektwie, odkreciłem go i wypadło z niego takie http://levre.pl/IMG_2090.JPG . Obietyw działa , robi zdjecia na MF. zas na AF nie umie łanąć ostrośći. Gwarancja mi mineła. Wiec musze działać na własną rękę:

1. Iść lub odesłąć obiektyw do serwisu canona ? tylko czy jest moze jakiś w poblizu Katowic i okolic?

2.Rozkręcić i spróbowac to wsadzić ???

Jest to obiektyw kitowy, kupiony w madia markt wraz z body. Nie wiem czy mam wysyłać cały aparat czy tylko obiektyw. Prosze o pomoc...

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Papierek gwarancyjny to w takim przypadku możesz sobie użyć jako rozpałka do grilla . Pozostaje wysłać do serwisu canona albo taniej - do zwykłego serwisu ... może masz takie coś w mieście bo i tak za naprawę zapłacisz z własnej kieszeni . A i kita to nie wiem czy opłaca sie w ogolę gdzieś dawać ... sam rozkręć
    Ostatnio edytowane przez adi3124 ; 07-08-2009 o 00:53
    EOS 40D + Grip + T10-17 fisheye + C50 f1.8 + 5000AF x2 + compudaypack + Macbook Pro

Domyślnie

zobacz na all ile kit kosztuje... bo na zytniej to minuta ich pracy kosztuje tyle co minuta polaczenia z numerem 0 700...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

tez sadze ze koszta naprawy moga byc wyzsze od uzywki kita z allegro,

jak widac kitowy obiektyw nie tylko potrafi robic zdjecia ale i moze sluzyc jako niezly amortyzator chronicy body przed upadkiem

moj stary kit bez is kiedys spadl mi na betan z poltora metra, nawet ryski na nim nie ma, L'ki dawno by powiedzialy "papa"
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    tez sadze ze koszta naprawy moga byc wyzsze od uzywki kita z allegro,

jak widac kitowy obiektyw nie tylko potrafi robic zdjecia ale i moze sluzyc jako niezly amortyzator chronicy body przed upadkiem

moj stary kit bez is kiedys spadl mi na betan z poltora metra, nawet ryski na nim nie ma, L'ki dawno by powiedzialy "papa"
    100-400L z 1,5m sturlalo sie z murka na beton. nie liczac obtarc farby wsio dziala jak nalezy...
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    A na ilu Lkach testowałeś?

Ja na dwóch.
    100-400 z ok metra na drewnianą podłogę - zero problemów.
    24-105 z ok 180cm na tą samą podłogę - poszedł IS (ale nie do końca, tylko czasem nie działał jak trzeba przy Servo i śledzeniu obiektu). AF i reszta - zero problemów.
    Tak więc powiedziałbym, że troszkę się z tym 'papa' zagalopowałeś, albo miałeś pecha jeśli jakaś Lka Ci w porównywalnych warunkach powiedziała 'papa' .

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jako że kity sa tanie, to ja pewnie próbowałbym na własną ręke to poskładać. Jak sie nie uda to kupic kit'a i tyle.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Bywalec
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Poszukaj Service Manuala do tego obiektywu, mikro-śrubokręt w rękę i jazda... sam naprawiałem kiedyś Sigmę 28-135 bo taśma się przetarła... to nie takie straszne jak się wydaje... byle po mału i z wyczuciem by nowych szkód nie narobić
    Wiem, że nic nie wiem :/

Uprawnienia umieszczania postów