Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: 30D i co dalej?

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar krzysiek187
    Miasto
    Waw

Domyślnie 30D i co dalej?

Jesetm uzytkownikiem 30D od dłuższego czasu i powoli zaczynam się rozglądać za jakimś nowym body.
    30 staje się za wolna np. seria zdjęć w RAW

Chciałbym coś co ma czyszczenie matrycy, dobry AF, szybo robi zdjęcia opcję bracketingu i moze live view.

co polecacie?
    bardzo proszę o jakieś propozycje z uzasadnieniem dlaczego akurat ten model.

oczywiście nie myślę o 1, nie jestem profesjonalistą i nie zarabiam na fotografii oraz na dzień dzisiejszy jest to za drogi sprzęt

pełna klatka czy nie?

szczerze to nie wiem, strace croopa na pelnej!
    30D | Canon 10-22 | Canon 100 macro | Canon 28-135 | Helios 52 | jakis Manfrotto sie znajdzie |

majne zdjecisza

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek187 Zobacz posta
    Jesetm uzytkownikiem 30D od dłuższego czasu i powoli zaczynam się rozglądać za jakimś nowym body.

Chciałbym coś co ma czyszczenie matrycy, dobry AF, szybo robi zdjęcia opcję bracketingu i moze live view.
    Jeśli zależy Tobie na szybkości to daruj sobie pełną klatkę. Zainteresuj się 40D lub 50D.

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Ale żadna pełna klatka Canona poniżej 1 nie da Ci szybszej serii i lepszego AF'a. Możesz pomyśleć o 40D/50D, ale radziłbym Ci jeszcze chwilę się wstrzymać, bo Canon szykuje jakieś premiery jeszcze w tym roku.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Tak po prawdzie to najlepiej zainwestować w tym wypadku w obiektyw bo mniej się na nim straci. Straszny przeskok jakościowy na 40/50D to nie jest. Nowszą puszką nie będziesz tak ucieszony jak nowym słoikiem. Tak ja sądzę.
    A na FF stracisz jeszcze 10-22.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magart Zobacz posta
    Tak po prawdzie to najlepiej zainwestować w tym wypadku w obiektyw bo mniej się na nim straci. Straszny przeskok jakościowy na 40/50D to nie jest. Nowszą puszką nie będziesz tak ucieszony jak nowym słoikiem. Tak ja sądzę.
    A na FF stracisz jeszcze 10-22.
    Szkiełko zawsze można sprzedać lub zostawić z 30D
    A wracajac to tematu.

Wybór 50D lub 5MII - lub jak ktoś powiedział można poczekać na jakąś premiere 60D?? 5MIII?

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mam 40D, jakbym miał 30D to na 40/50D bym nie zmieniał. Niewielka różnica IMHO.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    Mam 40D, jakbym miał 30D to na 40/50D bym nie zmieniał. Niewielka różnica IMHO.
    No tak ale jednak przeskok - popracuj najpierw na 30 a pozniej 40/50 a poznasz róźnice
    Pozatym skoro nie 40Di 50D to maly wybor pozostaje poniewaz obecna cena 5DMII wg. mnie zdecydowanie za wysoka.
    Ostatnio edytowane przez adi760303 ; 06-08-2009 o 13:48

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek187 Zobacz posta
    Jesetm uzytkownikiem 30D od dłuższego czasu
    co polecacie?
    bardzo proszę o jakieś propozycje z uzasadnieniem dlaczego akurat ten model.
    Jeśli chcesz zostać w Canonie poczekaj na letnie premiery Canona, jeśli nie znajdziesz w letniej ofercie coś dla siebie bierz 1D MarkIII używane; niedawno konkretny juzer wystawił swoje za 9 tys.
    Jeśli chcesz mieć cropa, niekoniecznie w Canonie bierz D300/s
    Jeśli chodzi ci o to, że aparat się zapycha rawami poluj na 50D gdzieś za miesiąc, jak zrobią anons 60D.
    Jeśli nie zarabiasz na foto przestań marudzić.
    Jeśli koniecznie chcesz wydać kasę poluj na 50D gdzieś za miesiąc i ciesz się M-L sRaw (4 i 8 MPx rawy z 15 MPx 50D)
    the silence is deafening

Domyślnie

krzysiek187 Jeśli chcesz poczuć różnice w obrazie, mieć puszkę z bardzo dobrym AF i do tego szybkostrzelna to nie pozostaje nic innego jak d700.:wink:

Coś już napisał Awatar krzysiek187
    Miasto
    Waw

Domyślnie

myślałem nad 5DMII ale gdzieś wyczytałem że strasznie z AF, prawda to?
    reszta wyposażenia mi odpowiada jak najbardziej i myslę, że byłby to niezły wypas. ale coś z AF nie gra... a to ważne przeca!

miałem w ręku 40D i powiem szczerze że jakoś tak dziwnie się czułem z tym body
    jakieś takie nieporęczne ale co ciekawe, zdjęcia były starsznei ciemne.
    robiłem taki mały teścik, te same ustawienia tu i tu przysłona ISO czas naświetlania balans bieli i zdjecia z 30 były jaśniejsze i lepsze

jeśli chodzi o inną firmę to Nikon ma plastikowe obiektywy i jakoś nie lubię ich rozwiązań, np (o ile dobrze pamiętam) ustawianie balansu bili czy czułości było w menu!
    patrząc na wybór szkieł to Carl robi w sumie najlepsze ale Sony to Sony.
    tak jak i w innych dziedzinach elektroniki mają jakiś swój własny system zgrywania zdjęć i pełno dziwaczych progaramów itp.
    trzymałem jakąs mała alfę w reku z 200mm i nei czułem tego aparatu wcale
    lekki za piórko, za lekki jak dla mnie

wiadomo! z obiektywu będę się bardziej cieszył i widział większą różnicę!

a jeśli chodzi o fotografowanie zarobkowe to nie wykluczam tego w przyszłości
    Ostatnio edytowane przez krzysiek187 ; 06-08-2009 o 14:54
    30D | Canon 10-22 | Canon 100 macro | Canon 28-135 | Helios 52 | jakis Manfrotto sie znajdzie |

majne zdjecisza

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów