Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Jakość filmów

Bywalec

Domyślnie

Jezeli to jest nadal wątek o filmach, a nie o wyzszosci jednej technologii nad druga to ja tez wrzuce 3 grosze od siebie.
    Po moich doswiadczeniach jako "analogowca", moge z cala przykroscia stwierdzic, ze niestety, ale filmy wiodacych firm róznia sie i to bardzo. Pod wzgledem kolorystyki, kontrastu, ostrosci.
    Juz w formacie 10x15 widze duzą roznice dla mnie gdy mam odbitke z Agfa Vista 200 i Fuji Superia 200. Z Agfy zdjecia wychodza z dominanta barwy czerwonej, kiepska ostrosc/ziarnistosc . Fuji jest zywe, kontrastowe, barwy soczystej zieleni oddaje jak na film amatorski wspaniale [nie mowimy tu o slajdach]. Konica natomiast jest strasznie chlodna, nie wiem do czego to moze sie przydac? Moze do zdjec architektury?
    Co do ostrosci to Fuji Reala przebija kazdy negatyw, lepszego nie znam.
    Pozdrawiam
    Canon Rulezzz

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

Agfa Vista to nadaje się IMHO tylko do wyciągania z kasetek i mierzenia długości.
    Z Agfów to tylko i wyłącznie Optima Prestige 400.
    No ale to 14 pln za rolkę, a nie 5 pln...
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Silent Planet
    Agfa Vista to nadaje się IMHO tylko do wyciągania z kasetek i mierzenia długości.
    Z Agfów to tylko i wyłącznie Optima Prestige 400.
    No ale to 14 pln za rolkę, a nie 5 pln...
    Jak sie oddaje film do wolania+komplet odbitek to Viste mozna miec w FJ za 1,99PLN. Co prawda tylko 20-klatkowa, ale czasami biore ja. Przydaje sie do testowania roznych ujec i swiatla. Do niczego innego jej nie uzywam. Szkoda nerwow :wink:
    Canon Rulezzz

Początki nałogu

Domyślnie

A moim zdaniem najwieksza roznica to jest w jakosci Fotolabow, a nie w filmach ( w tej samej klasie oczywiscie ). Ostatnio skanuje wszystkie negatywy amatorskim skanerem i jakos na razie zaden fast foto-lab nie jest w stanie oddac tego co jest nawet na negatywie Vista. Profi-lab robi np. na lepszym papierze duralife, ale sam obraz na odbitce jest bardzo czesto gorszy niz FJ, a za to dwa razy drozszy. Dlatego sporo osob calkowiecie przeszlo na slajdy - mniejsza zaleznosc od procesu wolania.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotos
    A moim zdaniem najwieksza roznica to jest w jakosci Fotolabow, a nie w filmach ( w tej samej klasie oczywiscie ). Ostatnio skanuje wszystkie negatywy amatorskim skanerem i jakos na razie zaden fast foto-lab nie jest w stanie oddac tego co jest nawet na negatywie Vista. Profi-lab robi np. na lepszym papierze duralife, ale sam obraz na odbitce jest bardzo czesto gorszy niz FJ, a za to dwa razy drozszy. Dlatego sporo osob calkowiecie przeszlo na slajdy - mniejsza zaleznosc od procesu wolania.
    Szczerze mowiac masz racje! Tez najpierw zanosze sam film do wolania za 4,50 w Kodaku. Potem skanuje sobie w domu i tylko to co uznam za wartosciowe zanosze do FJ albo zostaje tylko na dysku.
    Dlaczego do FJ? jezeli chodzi o stosunek jakosci do ceny to uwazam ze jest bardzo dobry. Oddaja mi zarowno odbitki jak i filmy czysciutkie. Nie znalazlem ani rys, ani odcisków. Przy placeniu pelna anonimowosc. Nie slysze komentarzy o moich ujeciach i tematach jakie wybieram. A czesto wlasnie takie, wg. mnie dziwaczne, komentarze slyszalem w malych punktach, gdzie pan "zdzisio" obsluguje maszyny i kase fiskalna, a o rekawiczkach nie slyszal.
    Co do slajdów... nie mam warunków w domu zeby je ogladac a i z "publicznoscią" byloby kiepsko
    Canon Rulezzz

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A ja kiedyś miałem radochę, jak w FJ odbierałem odbitki z aktami. Pani powiedziała, żebym przejrzał, czy wszystko jest OK, to wyjąłem zdjęcia na ladę i zacząłem przeglądać. Chyba się większości publiczności podobały (-:
    To byly 20x30 (mieli w tedy jakieś 3zł za taką odbitkę z pliku)

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów