Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Jakość filmów

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Nie no jasne przejścia tonalne w slajdach, National Geographic itd. Tyle, że ja tak jak napisał kiedyś ktoś sobie w stopce "jak sie naucze robić zdjęcia to kupie sobie analoga"
    Koszty nauki na analogowym materiale sa zbyt duże i dlatego DSLR będzie. DSLR który najpierw kosztuje kosmicznie ale jak bedzie juz ze trzy szkiełka w miare przyzwoitej jakości pokrywajace powidzmy od 18 do 300 i lampka niezgorsza to czy zrobie 100 zdjęć czu 100 k zdjęc nie robi kosztowo róznicy.

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

[QUOTE=kami74] Tyle, że ja tak jak napisał kiedyś ktoś sobie w stopce "jak sie naucze robić zdjęcia to kupie sobie analoga"
    QUOTE]

Jesli masz mentora,to po przyjacielsku poradze Ci abys szybko go sobie zmienil...
    Cyfra nie nauczysz sie robic zdjec,tak jak Subarakiem nie nauczysz sie jezdzic
    rajdowo,zanim nie zrozumiesz czym jest nadsterownosc "odwiedzajac pare razy krajobraz" we fiacie 125...
    Radzilbym Ci wrocic nawet do Zenita i jego standardu na jakis czas.
    Nauka kosztuje.Darmo nie ma nic,a jesli jest to najczesciej miernota.
    Jak rozumiem nie chcialbys aby ktos kiedys powiedzial tak o twoich zdjeciach...
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

[QUOTE=Scaramanga]
    Cytat Zamieszczone przez kami74
    Tyle, że ja tak jak napisał kiedyś ktoś sobie w stopce "jak sie naucze robić zdjęcia to kupie sobie analoga"
    QUOTE]

Jesli masz mentora,to po przyjacielsku poradze Ci abys szybko go sobie zmienil...
    Cyfra nie nauczysz sie robic zdjec,tak jak Subarakiem nie nauczysz sie jezdzic
    rajdowo,zanim nie zrozumiesz czym jest nadsterownosc "odwiedzajac pare razy krajobraz" we fiacie 125...
    Radzilbym Ci wrocic nawet do Zenita i jego standardu na jakis czas.
    Nauka kosztuje.Darmo nie ma nic,a jesli jest to najczesciej miernota.
    Jak rozumiem nie chcialbys aby ktos kiedys powiedzial tak o twoich zdjeciach...
    No nie zgodzę się z Tobą. Po pierwsze pstrykam już parę latek analogową hybrydą Olympus IS 300. Jest to to bardzo okrojone ze wielu funkcji ale priorytet przesłony, pół priorytetu czasu i spot jest. No i teraz dalsza kwestia. Świadomość, że każde zdjęcie coś tam kosztuje nie pozwaola mi na zrobienie 36 ujęć tego samego obiektu przy różnych ustawieniach aparatu. Bo pomimo , ze teorię znam to dopiero gotowe zdjęcie można ocenić czy to jest to o co chodziło. Cyfra w mojej opinii bardzo ułatwia nauke. A co do darmo to zestaw jaki bede chciał nabyć kosztuje około 7k . Dla mnie to nie darmo. Idąc dalej jak już dojdę do momentu, że z zamkniętymi oczami odrazu bedę widział co i jak w danej sytuacji ustawić to wtedy bedę mógł korzystać z subtelnych uroków fotografii analogowej. A może do tej pory matryce będą dopracowane tak, że klisze zarówno negatywowe jak i pozytywowe będą juz tylko przeżytkiem.

Coś już napisał
    Miasto
    krosno

Domyślnie

a czym sie różnią te dwa filmy FUJIREALA 100 120 i FUJIREALA SUPERIA 100 135/36 i który lepszy??? może ktoś wie

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janosik121
    a czym sie różnią te dwa filmy FUJIREALA 100 120 i FUJIREALA SUPERIA 100 135/36 i który lepszy??? może ktoś wie
    Ta sama emulsja, oznaczenie Fuji "CS" o ile dobrze pamiętam.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janosik121
    120tka to film do sredniego formatu.
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

[QUOTE=kami74]
    Cytat Zamieszczone przez Scaramanga
    36 ujęć tego samego obiektu przy różnych ustawieniach aparatu. Bo pomimo , ze teorię znam to dopiero gotowe zdjęcie można ocenić czy to jest to o co chodziło. Cyfra w mojej opinii bardzo ułatwia nauke. A co do darmo to zestaw jaki bede chciał nabyć kosztuje około 7k . Dla mnie to nie darmo. Idąc dalej jak już dojdę do momentu, że z zamkniętymi oczami odrazu bedę widział co i jak w danej sytuacji ustawić to wtedy bedę mógł korzystać z subtelnych uroków fotografii analogowej. A może do tej pory matryce będą dopracowane tak, że klisze zarówno negatywowe jak i pozytywowe będą juz tylko przeżytkiem.
    Jesli piszes,ze znasz teorie i jak sie pobawisz w ujecia to wtedy bedziesz mogl korzystac z "urokow" fotografii analogowej dowodzi,ze albo twoja wiedza teoretyczna jest bardzo ograniczona,albo teorii uczyles sie nie z autorytatywnego zrodla.Z urokow nie bedziesz korzystal,bo nic nie bedziesz o nich wiedzial.Wtedy dopiero zrozumiesz,ze tak naprawde o fotografii nie wiesz nic.Ja polecam Ci nauke "budowy domu" od fundamentow,a nie od dachu. Przekonywanie Cie nie ma sensu.Musisz sam do tego dojsc,czego Ci szczerze
    zycze...
    Ostatnio edytowane przez Scaramanga ; 01-09-2005 o 15:46
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Uprawnienia umieszczania postów