Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Jakość filmów

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu
    . A jak chcesz widzieć różnicę to rób na slajdach.
    A jaka jest różnica pomiędzy pozytywem i negatywem właśnie w kwestii tych parametrów o których pisałem tzn ostrośc itd ? Moje pytania spowodowane sa tylko ciekawoscią bo nie długo (mam nadzieję)moim "negatywem/pozytywem" będzie CMOS. Narazie cykam na kliszach i ostatnie moje odbitki były tragiczne. Podejrzewam że to lab mi spartolił ewentuqlnie miałem w podejrzeniu film Kodaka nabyty w sklepie spożywczym. No bo nie wierze, że mi moja hybrydka nagle się zpsiuła.

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74
    Narazie cykam na kliszach i ostatnie moje odbitki były tragiczne. Podejrzewam że to lab mi spartolił ewentuqlnie miałem w podejrzeniu film Kodaka nabyty w sklepie spożywczym. No bo nie wierze, że mi moja hybrydka nagle się zpsiuła.
    Roznicy teoretycznie nie ma(praktycznie jest we wspolczynniku ziarnistosci RMS).To taki sam material,tylko wywolywany w innym procesie.
    Przy slajdach otrzymujesz po wywolaniu od razu material pozytywowy.
    Przy negatywie - negatywowy,ktory musisz przeniesc na material pozytywowy
    czyli papier.Jak widzisz w drugim przypadku droga tego co przeszlo przez Twoj obiektyw do tego co ogladasz na koncu jest dwa razy dluzsza i jak latwo sie domyslic jakosc musi spasc "z pieca na leb"...
    Odbitki spartolil lab,a film jesli lezal pol roku na sloncu,to "nie dziwi nic"
    jak spiewala Edyta Geppert...
    Mysle jednak,ze gdybys nauczyl sie naswietlac slajd,a nie jest to takie proste,mysl o cyfrowce wyparowala by Ci zupelnie z glowy.
    Ostatnio edytowane przez Scaramanga ; 30-08-2005 o 08:55
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Uprawnienia umieszczania postów