Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Lowepro CompuTrekker AW - czy to możliwe...

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Znaczy Computrekker Plus AW?
    W dużych samolotach (A330/A340/B767) wejdzie, pokaż mi jak go upychasz do schowka B737, już nie mówiąc o mniejszych samolotach.
    (gdzie mój zwykły Computrekker AW się ledwo mieści).
    Poza tym mnie jakoś nie pasjonują dyskusje przy checkinie i mierzenie plecaka foto...
    Jakoś upycham... ale bez plusa, Computrekker AW. W checkinie jeszcze nigdy nie robili mi problemów. Jak latam gdzieś dalej, to poza samym plecakiem mam kufer z 300 f/2.8 IS, który oczywiście zabieram na pokład. Wystarczy powiedzieć, że to sprzęt foto.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez quail Zobacz posta
    Jakoś upycham... ale bez plusa, Computrekker AW. W checkinie jeszcze nigdy nie robili mi problemów. Jak latam gdzieś dalej, to poza samym plecakiem mam kufer z 300 f/2.8 IS, który oczywiście zabieram na pokład. Wystarczy powiedzieć, że to sprzęt foto.
    Zwykłego Computrekkera, to ja wkładam w schowek nawet w Fokkerze 100...
    Ale przecież mój komentarz się tyczył wersji Plus.
    A co do plecaka + kufra - nie wiem jakimi liniami latasz, ale w większości linii którymi ja latam po Europie, to by nie przeszło.
    Ba - spróbuj wylecieć choćby z Londynu (po Europie), z dwiema sztukami bagażu podręcznego.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zwykłego Computrekkera, to ja wkładam w schowek nawet w Fokkerze 100...
    Ale przecież mój komentarz się tyczył wersji Plus.
    Mea culpa. Ale czy plus jest również grubszy od bez plusa? Swojego wkładam na płasko.

A co do plecaka + kufra - nie wiem jakimi liniami latasz, ale w większości linii którymi ja latam po Europie, to by nie przeszło.
    Ba - spróbuj wylecieć choćby z Londynu (po Europie), z dwiema sztukami bagażu podręcznego.
    Przećwiczyłem LOT, AirFrance, Lufthansa, KLM, United i AA. Owszem, pytali co tam jest, ale jak tylko powiedziałem, że obiektyw, to zawsze puszczali.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Ale lotniska w UK mają takie zasady że jedna sztuka i koniec. Na każdym innym cywilizowanym lotnisku jest 1 sztuka + 1 personal item i pod ten personal item można podciągnąć laptopa czy obiektyw... I to wszystko oczywiście w bydlęcej, bo w biznesie lub jak ktoś jest frequent flyerem z odpowiednim statusem to może mieć inne limity...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

To może się podłącze do dyskusji bo mam Plusa. Noszę w nim 50D z BG2N i podpiętym 17-55 z osłoną, 30D, 85/1,8, 50/1,4 70-200/4, Samyanga fisha 8/3,5, 580EXII, laptopa 17 cali. Wszystkie szkła z zapiętymi osłonami. Do komory głównej zmieści się jescze spokojnie druga lampa i 2-3 nie duże obiektywy. Polacam ten plecak bo jest naprawdę super pojemny i dodatkowo wyjątkowo wygodnie się go nosi. W samolotach jeszcze go nie woziłem ale w moim poczciwym Golfie 3 zajmuje pół bagażnika

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Na każdym innym cywilizowanym lotnisku jest 1 sztuka + 1 personal item i pod ten personal item można podciągnąć laptopa czy obiektyw... I to wszystko oczywiście w bydlęcej, bo w biznesie lub jak ktoś jest frequent flyerem z odpowiednim statusem to może mieć inne limity...
    Nie - na każdym cywilizowanym lotnisku jest to, co jako standard ma dana linia.
    Więc nawet na niecywilizowanym Okęciu są różne standardy i różne rzeczy przejdą.
    1 personal item w większości linii którymi latam, to na pewno nie jest 300/2.8 w kufrze...
    Ba - wielokrotnie miałem dyskusje odnośnie wagi mojego Computrekkera + wymiarów (niech żyją modelowe 'stojaki').
    I jakoś sobie nie wyobrażam, że dołożenie do tego Computrekkera wielkiego i ciężkiego kufra od 300-ki by poprawiło moją sytuację w tej dyskusji...
    A tak w ogóle - wszystko zależy jak leży. Czasami się trafi na lotnisku ktoś sensowny przy checkinie, ale niestety standardy bagażu podręcznego są dosyć sztywne.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Nie - na każdym cywilizowanym lotnisku jest to, co jako standard ma dana linia.
    Więc nawet na niecywilizowanym Okęciu są różne standardy i różne rzeczy przejdą.
    1 personal item w większości linii którymi latam, to na pewno nie jest 300/2.8 w kufrze...
    Ba - wielokrotnie miałem dyskusje odnośnie wagi mojego Computrekkera + wymiarów (niech żyją modelowe 'stojaki').
    I jakoś sobie nie wyobrażam, że dołożenie do tego Computrekkera wielkiego i ciężkiego kufra od 300-ki by poprawiło moją sytuację w tej dyskusji...
    A tak w ogóle - wszystko zależy jak leży. Czasami się trafi na lotnisku ktoś sensowny przy checkinie, ale niestety standardy bagażu podręcznego są dosyć sztywne.
    Jakiegoś pecha masz - ja regularnie targam Nature Trekkera + dośc wypakowaną torbę Della z laptopem i _nigdy_ nikt się do mnie nie przyczepił ani nie próbował nawet ważyć / mierzyć plecaka (który np. nie mieści się do części schowków w 767-300ER).
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Jakiegoś pecha masz - ja regularnie targam Nature Trekkera + dośc wypakowaną torbę Della z laptopem i _nigdy_ nikt się do mnie nie przyczepił ani nie próbował nawet ważyć / mierzyć plecaka (który np. nie mieści się do części schowków w 767-300ER).
    Niech będzie że to mój pech, pewnie moi współpasażerowie (wniosek z obserwacji), też zawsze mają pecha
    I jeszcze raz powtórzę - rozmawiamy o lataniu po Europie (nie znam żadnej linii, która ma rejsówki po Europie 767).
    Rejsy międzykontynentalne wyglądają inaczej i tam faktycznie nie jest to z reguły problemem.
    Zresztą się robi OT mocny

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów