Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Pytanie dla znawcow.

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Pytanie dla znawcow.

Stoje przed kupnem aparatu. Moj wybor padl na dwa aparaty stac mnie na jeden Canon G6 czy Panasonic Lumix DMC-FZ20. Nie ma wiekszego znaczenia zoom i wyglad aparatu. Najistotniejsze jest dla mnie to czy zdjecia nie beda zbyt szumic czy beda ostre i z dobrym odwzorowaniem kolorow. Jesli ktos ma G6 to interesuje mnie po pierwsze jakie ma wady. Zalety mnie po kupnie nie rozczaruja Dzieki za pomoc.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Panasonic jest ok ale Canon to Canon.
    Jego wady to opóźnienie migawki ale tak ma większość kompaktów. Jak człowiek się dSLRem bawi to się rozbestwia jeśli chodzi o prędkość...
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

a tak prawde mówiąc pytanie na forum canona pytanie czy kupić w/w czy panasonica, proste że canon jak zawolny G6 to kup jakiegoś DSLR`a napewno będziesz zadowolony
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VOYAGEUR
    Canon G6 czy Panasonic Lumix DMC-FZ20. Nie ma wiekszego znaczenia zoom i wyglad aparatu. Najistotniejsze jest dla mnie to czy zdjecia nie beda zbyt szumic czy beda ostre i z dobrym odwzorowaniem kolorow.
    Oba kompakty sa dosc zacne. Ale.. beda szumy na wyzszych ISO (jak to w kompaktach). Jak ktos nie jest super-hiper sprawny w foceniu lustrzankami to ostrosc bedzie la przecietnego fotografa lepsza z kompaktow. Odwzorowanie kolorow (zreszta jak i ostrosc) to sprawa b. wzgledna. I znowu: przecietni zjadacze zdjec zwykle bardziej zadowoloni sa z kolorkow, ktore daja kompakty.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VOYAGEUR
    Stoje przed kupnem aparatu. Moj wybor padl na dwa aparaty stac mnie na jeden Canon G6 czy Panasonic Lumix DMC-FZ20. Nie ma wiekszego znaczenia zoom i wyglad aparatu. Najistotniejsze jest dla mnie to czy zdjecia nie beda zbyt szumic czy beda ostre i z dobrym odwzorowaniem kolorow. Jesli ktos ma G6 to interesuje mnie po pierwsze jakie ma wady. Zalety mnie po kupnie nie rozczaruja Dzieki za pomoc.
    Kup co tańsze, ze wskazaniem na Canona. Tak mówi moja praktyka

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    Kup co tańsze, ze wskazaniem na Canona. Tak mówi moja praktyka
    WARNING! Zasady powyzszej prosze nie stosowac przy zakupie condomów (nie mylic z canonami)! Sasiad moze wystapic za swiadka! Obecnie stosuje zupelnie przeciwstawna zasade. Tak mowi jego praktyka ;-)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

FZ-20, dzieki niemu... kupilem dslra poczytalem troche na http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz20/
    i dowiedzialem sie... ze nie lapie ostrosci na dlugim koncu, ze ma straszne aberracje pomimo ze jednak ma strasznie jasne szklo... jesli nie chcesz dslra to przejrzyj powyzsza strone i sam zobacz co Ci bardziej odpowiada, bo sadze ze kogo tu zapytasz ten odpowie ze Canon
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Uprawnienia umieszczania postów