Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Wątek: 400D Vs 5D Dylematy...

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie

Dobra.
    Większe możliwości znaczy że coś jest lepsze od tego z mniejszymi możliwościami.
    Więc odbijam piłeczkę - Czy FF jest lepszy od cropa ?
    Czy ten "inny" obraz o którym piszesz jest lepszy od obrazu który wypluje crop ?

I uprzedzam czepialskich. Rozmawiamy o możliwościach jakie daje aparat fotograficzny jeżeli chodzi o końcowy efekt pracy czyli zdjęcie, a nie o inny chwyt, budowę body czy ładniejszy "dizajn".

EDIT

Może żeby było łatwiej
    Zdjęcie numer 84 wspomnianego już kolegi Venomera:
    http://www.canon-board.info/showthre...=39664&page=66

Co w tym konkretnym ujęciu dała by pełna klatka, jaką miała by przewagę, co by poprawiła. Może tak łatwiej będzie mi zrozumieć ?

A może dojdziemy do tego co mam ciągle na myśli, że to nie pełna klata czy crop się liczy a ten co naciska spust ? Że to, że zdjęcie będzie inne nie oznacza że będzie lepsze ? Że ustawiając dwa aparaty w tym samym miejscu możemy ocenić przewagi FF i niedostatki cropa, jednak nie mają one żadnego znaczenia jeżeli chodzi o odbiór zdjęcia ? Że dopiero świadomie wykorzystując tą inność zdjęć z FF możemy z czystym sumieniem powiedzieć że to zdjęcie jest lepsze niż na cropie bo jak je robiłem to wiedziałem co chcę dzięki FF uzyskać ?
    Ostatnio edytowane przez IGI ; 09-08-2009 o 22:42
    7d + Tamron 17-50 2.8 + 70-200 2.8 L IS + canon 50/1.8 II + sigma 18-200 3.5-6.3 DC OS

Uprawnienia umieszczania postów