Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Wątek: 400D Vs 5D Dylematy...

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie

Czy ja napisałem choć jedno słowo że FF przeszkadza w czymkolwiek ? Lekka nadinterpretacja z Twojej strony . Z dobrym szkłem zdjęcie z FF będzie inne niż z tym samym szkłem z cropem - i z tym też nie dyskutuję. Tylko czy na tym zdjęciu słońce będzie bardziej słoneczne a piękna modelka piękniejsza ? Czy skopany kadr, na FF przestanie być skopany ?
    Ciągle staram się napisać, że trzeba umieć wykorzystać możliwości FF. Ja nie potrafię i wcale się tego nie wstydzę.
    Co więcej aktualnie jestem fotograficzną niemotą, noobem, początkującym - odpowiednie wybrać, ale chyba każdy taki był na początku , co nie znaczy że nie mogę mieć własnego zdania.

No chyba że FF nie daje większych możliwości niż crop. Tylko wtedy po co w ogóle ta cała dyskusja ?

EDIT

I nie przeszkadza mi że ktoś używa FF wyłącznie do pstrykania zdjęć z rodzinnego grilla i wyjazdów na wakacje w Tunezji. Nie chcę wyjść na jakiegoś fanatycznego wojownika w obronie cropa. Moje posty jedynie miały na celu zasianie u autora tematu ziarenka niepewności - czy naprawdę potrzebuje FF .
    Ostatnio edytowane przez IGI ; 09-08-2009 o 22:20
    7d + Tamron 17-50 2.8 + 70-200 2.8 L IS + canon 50/1.8 II + sigma 18-200 3.5-6.3 DC OS

Uprawnienia umieszczania postów