Pokaż wyniki od 11 do 20 z 94

Wątek: 400D Vs 5D Dylematy...

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam

Ja nie narzekam na 400D i nie sądze aby zdjęcia wychodziły plastikowe. Owszem 5D z FF daje inny obrazek, bokeh itp.

Zdziwiło mnie jak znajomy mając 5D i 17-40L przełożył obiektyw do mojgo 400D i ze zdziwienem powiedział, że szybciutko ostrzy

Ja robie zdjęcia 400D inwestuje w szkiełka pod FF i pewnie z czasem przejdę na 5D2Mark ale puki co nie narzekam na puszkę i nie wstydze się robić nim zdjęć. Uważam, że 400D i 350D to nie jest gówniany aparat.
    Z dobrymi szkłami te puszki także pokazują pazur, z tym ,że na 5D zrobisz to lepiej ale tak jak ktoś napisał większość ludzi nawet nie zobaczy tej różnicy, bo zdjęcie dla większości ma być ostre i już, a to jak artystycznie je wykonasz to tylko sam wiesz i czasem trzeba kogoś uświadomić na co ma patrzeć - znam to z własnego doświadczenia.

Nie narzekaj rób zdjęcia a jesli masz wątpliwości co do AF itp. oddaj puszkę do kalibracji to nie jest wysoki koszt.

Koniecznie kup lampę zewnętrzną, bo wspomafa AF i nie masz tzw. plastikowego zdjęcia.

Wbudowany flash to lipa i to faktycznie może oddać zdjęcia mało naturalnie.

Do dziś w niektórych gazetach, nie przytocze nazw, bo bedzie to reklama robią fotki na 400D, 350D, 40D, 50D i to się sprzedaje także w przypadku Nikonów zaobserwowałem D80, D70, zdjęcie ma mieć to coś czego, także się ucze i często mi to nie wychodzi, dlatego rób fotki, a spokojnie z czasem świadomie wybierzesz FF, a może nie bo crop bedzie dla Ciebie ciekawszy kto to wie.

Rozumiesz ktoś kto ma 40D i 50D i lubi robić reportersko fotki, nie bedzie zbtnio chciał przejśćna 5D bo jest wolniejszy. Każdy ma swoje preferencje.

Przepraszam rozpisałem się
    Ostatnio edytowane przez sylwester Samluk ; 07-08-2009 o 00:53
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Uprawnienia umieszczania postów