Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Canon 20D RAWY i oprogramowanie w komplecie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Do przeglądania używam BreezeBrowser - nic nie pobije tego softu do przeglądania plików
    A zapomnialem o tym... a przeciez uzywam wlasnie glownie BreezeBrowsera do wstepnego przejrzenia, selekcji plikow, porozrzucania ich po katalogach. Ba, nawet w systemie mam ustawionego Breeza jako domyslny program do otwierania RAWow 8) . No i zafundowalem sobie pelna wersje BBPro .
    Ale do konwersji RAW to jednak w moim odczuciu lepiej sie nadaje Camera RAW (3.1) choc sa niechlubne wyjatki kiedy Breeze sobie lepiej radzi .
    A porownywalem: RAWShooter, BreezeBrowser, ACR 3.1 ... zarowno pod wzgledem wygody obslugi, intuicyjnosci ustawien jak i efektu koncowego.

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    No fakt, w sumie ja robie to kabelkiem z lenistwa, bo mam go na stale przy kompie i nie chce mi sie karty wyciagac.
    Co do lenistwa to ja wlasnie z tego powodu czytnika uzywam. Szybko, wygodnie i bezproblemowo pod Total Commanderem.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Początki nałogu Awatar Coronado
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wild
    A co z oprogramowaniem ?
    Co uzywacie i za ile ?
    C1 Pro - do przegladania taki sobie (wolny) do obrobki najlepszy jaki znam.

Pozdrawiam
    Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
    Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pomidor :-(

Co za znaczenie ma co ja wole i co uzywam. Rozmowa nie jest o tym, tylko tak sobie dywagujemy co kto lubi i dlaczego. Nie musisz od razu ani mnie obrazac, ani pomidorowac...
    Co lubisz to już napisałeś - zamiast wkładania i wyjmowania wolisz kabelkiem
    Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem przerabiająć dla żartu twoją poprzednią wypowiedź i wytęż swoją percepcję w oderwaniu od tematu foto.
    Przepraszam jeśli poczułeś się obrażony - na przyszłość będę starał się pisać tak abyś zrozumiał moją wypowiedź.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

a ze Canon na ogol wsluchuje sie w opinie uzytkownikow, wiec wyrazam swoja :-)
    Musisz tylko jeszcze sie postarac aby ta opinia do nich dotarla i byli ja w stanie zrozumiec Jak narazie chyba tylko dpreview zostalo wymienione jako miejsce, skad czerpia info od uzytkownikow na temat...
    ...

Miasto
    USA

Domyślnie

U konkurencji dziala to jak normalny dysk twardy, w obie strony, mozna sobie wszelakie pliki kopiowac w te i wewte, kasowac, odzyskiwac, przenosic miedzy katalogami itp. Wydaje mi taka funkcjonalnosc dosyc sensowna.
    No... Moze i sensowna... Tyle ze to aparat a nie dyskietka.
    A taka funkcjonalnosc jak to ponizej tez jest calkiem fajna.
    http://www.breezesys.com/DSLRRemotePro/
    U konkurencji tego nie ma
    ...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    A taka funkcjonalnosc jak to ponizej tez jest calkiem fajna. http://www.breezesys.com/DSLRRemotePro/
    Fajna.

Tylko te 95$ za takiego toola...

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    No... Moze i sensowna... Tyle ze to aparat a nie dyskietka.
    Tak to mozna wszystko skrytykowac.

A to po prostu pozyteczna opcja, podlaczyc jako normalny dysk. Nie jakas niezbedna, ale pozyteczna, dobrze miec wybor.

Moze Canon tez umozliwi jak ludzie beda chcieli... Dlatego jako potencjalny klient Canona wyrazam tylko opinie, coby firma miala sie w co wsluchiwac :-)
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 30-08-2005 o 21:21

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A to po prostu pozyteczna opcja, podlaczyc jako normalny dysk. Nie jakas niezbedna, ale pozyteczna, dobrze miec wybor.
    To jest fajna sprawa w Nikonach (widziałem to w jakimś digi-kompakcie Nikona), która mi się podoba. Podłączasz aparat jako dysk wymienny. Duża elastyczność rozwiązania.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    To jest fajna sprawa w Nikonach (widziałem to w jakimś digi-kompakcie Nikona), która mi się podoba. Podłączasz aparat jako dysk wymienny. Duża elastyczność rozwiązania.
    Nie tylko w Nikonach, mialem kiedys HP Photosmart 945, tez tak mial.

Mi przydaje sie, jak musze zgrac na wyjezdzie zdjecia na mojego notebooka - mam na nim Mandrake Linux. Podlaczam aparat, linux w ciagu dwoch sekund montuje go automatycznie jako dysk zewnetrzny i mozna smigac.
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 30-08-2005 o 21:32

Miasto
    USA

Domyślnie

No... Cena tego akurat taka sobie...

Ale poniewaz do 20'skti i 350'tki dorzucaja darmowego "EOS Capture" zapewniajacego podobna funkcjonalnosc nie ma co plakac ze drogo. Do wczesniejszych puszek tez chyba cos podobnego bylo dodawane darmo.
    ...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów