Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Canon 20D RAWY i oprogramowanie w komplecie

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    No tak, ale ja akurat wole kabelkiem, niz wyciaganie i wkladanie....
    No coż, skoro wolisz...Zawsze wiedziałem, że Nikon to sytem dla masochisty
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    IMHO każdy posiadacz cyfrówki (zwłaszcza lustrzanki za parę k PLN) powinien mieć czytnik za 30 zł.
    No to ja sie 'wyżarłem' i mam czytnik 1 w 1 za 90 zl. Jest super malutki wielkosci zapalniczki i przypomina Pen Drive'a.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    No tak, ale ja akurat wole kabelkiem, niz wyciaganie i wkladanie karty, jeszcze sie w koncu jakies styki popsuja i koniec focenia... A tak najwyzej gumowa pokrywke urwe, nie bede plakal z tego powodu.
    A znasz kogos z dslr komu sie styki popsuly w karcie lub body? W papierach do mojej karty stoi cosik o 10.000 wlozeniach/wyjeciach.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wild
    Ok czyli czytnik

A co z oprogramowaniem ?
    Co uzywacie i za ile ?
    Photoshop CS2
    Corel 10
    Picture Publisher8
    Arles We Page Image Creator
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diodak
    Canonowy DPP też jest bardzo biedny, w zasadzie nie ma 10% mozliwości CameraRAW, ale ma jedną zasadnicza zaletę... można przeglądnąć cały zestaw RAWów bez ptozreby importowania ich np. do Photoshopa. I u mnie workflow właśnie tak wygląda: z czytnika na dysk > przeglądnąć DPP > wybrane importować do PS .
    A ja do przegladania RAWow uzywam Adobe Bridge i dopiero z niego export do Camera RAW .

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    No coż, skoro wolisz...Zawsze wiedziałem, że ***** to sytem dla masochisty
    Pomidor :-(

Co za znaczenie ma co ja wole i co uzywam. Rozmowa nie jest o tym, tylko tak sobie dywagujemy co kto lubi i dlaczego. Nie musisz od razu ani mnie obrazac, ani pomidorowac...
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 30-08-2005 o 12:41

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    A znasz kogos z dslr komu sie styki popsuly w karcie lub body? W papierach do mojej karty stoi cosik o 10.000 wlozeniach/wyjeciach.
    No fakt, w sumie ja robie to kabelkiem z lenistwa, bo mam go na stale przy kompie i nie chce mi sie karty wyciagac. Jako sympatyk Canona a byc moze przyszly uzytkownik (jak aktualna puszka przestanie mi wystarczac) nie obrazilbym sie, gdyby w nastepnych modelach mozna bylo uzywac puszki jak dysku, a ze Canon na ogol wsluchuje sie w opinie uzytkownikow, wiec wyrazam swoja :-)
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 30-08-2005 o 12:42

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

i znow 2 posty pod rzad..... edit ! uzywaj ;]
    350D

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail
    i znow 2 posty pod rzad..... edit ! uzywaj ;]
    Bo:

1. Komu innemu odpowiadam.
    2. Na zaprzyjaznionym forum nastepuje automatyczne laczenie postow i dlatego ciagle zapominam, ze tu jest inaczej.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wild
    Powstaje wiec pytanie.
    Czy robie cos zle ? Czy oprogramowanie otrzymane w zestawie nie odczytuje Rawow ? I trzeba zainstalowac inne ?
    Na dpreview PixSuregeon (przed banem Ferenc) chyba dostatecznie udowodnił, że

1. CameraRaw (Shop CS, CS2) to syf,
    2. Jeśli masz kasę na zbyciu to kup do konwersji profile Magne Nielsena i C1 Pro. To najlepszy wybór, ale kosztuje ~ $500
    3. Jeśli nie stać Cię na soft z pkt. 2 rób konwersję DPP dołączanym do aparatu.

Do zrzucania plików używam Downloader Pro.
    Do przeglądania używam BreezeBrowser - nic nie pobije tego softu do przeglądania plików
    Do konwersji używam na przemian DPP i BreezeBrowser - pierwszy Canona, drugi "na silniku" Canona.
    Dopiero potem odpalam PS.

Ja też mam 20D a oryginalny topik na dpreview nosi tytuł "Erasing the clouds ..."

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów