No coż, skoro wolisz...Zawsze wiedziałem, że Nikon to sytem dla masochistyZamieszczone przez pn_
![]()
![]()
![]()
No coż, skoro wolisz...Zawsze wiedziałem, że Nikon to sytem dla masochistyZamieszczone przez pn_
![]()
![]()
![]()
Pentax K-5 II, Leica M9
No to ja sie 'wyżarłem' i mam czytnik 1 w 1 za 90 zl. Jest super malutki wielkosci zapalniczki i przypomina Pen Drive'a.Zamieszczone przez Cichy
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
A znasz kogos z dslr komu sie styki popsuly w karcie lub body? W papierach do mojej karty stoi cosik o 10.000 wlozeniach/wyjeciach.Zamieszczone przez pn_
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Photoshop CS2Zamieszczone przez Wild
Corel 10
Picture Publisher8
Arles We Page Image Creator
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
A ja do przegladania RAWow uzywam Adobe Bridge i dopiero z niego export do Camera RAWZamieszczone przez Diodak
.
Pomidor :-(Zamieszczone przez Arkan
Co za znaczenie ma co ja wole i co uzywam. Rozmowa nie jest o tym, tylko tak sobie dywagujemy co kto lubi i dlaczego. Nie musisz od razu ani mnie obrazac, ani pomidorowac...
Ostatnio edytowane przez pn_ ; 30-08-2005 o 12:41
No fakt, w sumie ja robie to kabelkiem z lenistwa, bo mam go na stale przy kompie i nie chce mi sie karty wyciagac. Jako sympatyk Canona a byc moze przyszly uzytkownik (jak aktualna puszka przestanie mi wystarczac) nie obrazilbym sie, gdyby w nastepnych modelach mozna bylo uzywac puszki jak dysku, a ze Canon na ogol wsluchuje sie w opinie uzytkownikow, wiec wyrazam swoja :-)Zamieszczone przez Pszczola
Ostatnio edytowane przez pn_ ; 30-08-2005 o 12:42
i znow 2 posty pod rzad..... edit ! uzywaj ;]
350D
Bo:Zamieszczone przez Alzail
1. Komu innemu odpowiadam.
2. Na zaprzyjaznionym forum nastepuje automatyczne laczenie postow i dlatego ciagle zapominam, ze tu jest inaczej.
Na dpreview PixSuregeon (przed banem Ferenc) chyba dostatecznie udowodnił, żeZamieszczone przez Wild
1. CameraRaw (Shop CS, CS2) to syf,
2. Jeśli masz kasę na zbyciu to kup do konwersji profile Magne Nielsena i C1 Pro. To najlepszy wybór, ale kosztuje ~ $500
3. Jeśli nie stać Cię na soft z pkt. 2 rób konwersję DPP dołączanym do aparatu.
Do zrzucania plików używam Downloader Pro.
Do przeglądania używam BreezeBrowser - nic nie pobije tego softu do przeglądania plików
Do konwersji używam na przemian DPP i BreezeBrowser - pierwszy Canona, drugi "na silniku" Canona.
Dopiero potem odpalam PS.
Ja też mam 20D a oryginalny topik na dpreview nosi tytuł "Erasing the clouds ..."