Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Przyszlosc fotografii slubnej :)

Bywalec Awatar toshimitsu
    Miasto
    Dublin/Lodz

Domyślnie Przyszlosc fotografii slubnej :)

Witam

Juz dzis wielu fotografow slubnych stanelo na wysokosci zadania i dodalo obok "photography" slowo "cinematography". Czy sadzicie (jak ja) ,ze ewolucja jest nieunikniona? Nie chodzi mi o caly material filmowy z slubu i wesela. Ale zdjecia + jakies krotkie clipy lub nawet "eyecatch-e" do galerii mysle ,ze sa nieuniknione

Oto link do materialu backstage firmy ktora chcialbym miec na swoim slubie ^^
    Ogladac koniecznie z dzwiekiem.

Polecam obejrzenie pozostalych produkcji studia Mind Castle i Still Motion

np.:

Positively dirty minded

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Chyba troszkę odbiegłeś od tematu, zauważ, że grupa still to nie wiem bodajże 4 czy 5 z pomysłem i bardzo kreatywnych, myślę, że sukcesem jest to, że się dobrali w taką ekipę i potrafią pracować wspólnie bez żadnych kompleksów. Zauważ również, że po za ekipą, która zajmuje się obrazem mają osobę, która wykonuje dla nich podkłady.

Po za tym ile się słyszy o , którzy robią za kamerzystów w jednym czasie. Ilu nawet jest tych tanich, za 600 zł co są 2 w 1.

W powyższym przypadku jest pomysł i zgranie, ale że jakaś rewolucją... Nie koniecznie. Po prostu szerszy wybór dla .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez toshimitsu Zobacz posta

Polecam obejrzenie pozostalych produkcji studia Mind Castle i Still Motion

np.:
    1:50 ..... Szczęściarz
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 05-08-2009 o 12:04 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar toshimitsu
    Miasto
    Dublin/Lodz

Domyślnie

OK moze masz racje :P

Mnie chyba po prostu ruchomy obraz bardzo rajcuje.
    Positively dirty minded

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Mi wykręca sutki Zresztą więcej filmików tej grupy -

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toshimitsu Zobacz posta
    OK moze masz racje :P

Mnie chyba po prostu ruchomy obraz bardzo rajcuje.
    Ale już od dawna na slubach kręci się filmy... są nawet profesjonaliści, którzy się tym zajmują!
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cos w tym jest. Jeden z klientow pytal mi sie czy za doplata nie nakrecil bym kilku klipow. Odparlem ze nie. Dla mnie to bezsens, jesli chcesz miec dobre fotki to skup sie na fotografi. Przeciez w momencie krecenia bardzo latwo o przegapienie jakiegos usmiech lub spojzenia.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Domyślnie

NApewno niezgodzi sie ze mną wielu kamerzystów i wiele młodych par, ale dla mnie samo kręcenie filmu na ślubie/weselu to kiepski pomysł. Film taki zwykle trwa koło 2 godzin i potem męczy się tym rodzine przy niedzielnych obiadkach która i tak po pierwszym kwadransie zaczyna rozmawiać o czymś innym. Moim zdaniem dobrą fotorelacją też można opowiedzieć całą historie, a jej prezentowanie zajmie nie więcej niż pół godziny dzięki czemu rodzina nie zaśnie i zawsze można sie pośmiać z "dzienej miny cioci Jadzi" którą na filmie napewno pominiemy. A co do grupy prezentowanej w pierwszym poście to naprawde robią fajną robote i nawet pare pomysłów na zdjęcia można podłapać
    EOS 20d, EOS 300, Tokina 20-35/3.5-4.5, EF 50/1.8, EF 28-80/3.5-5.6 II, 380 EX, Metz 44 af3, Zenit 412DX, Zenitar 50/2, statyw i chęci do nauki

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Widziałem parę klipów ślubnych z 5D i dla mnie porażka. Z prostego powodu - braku stabilizacji. Statyw, a nawet monopod w kościele przeszkadza a bez tego efekty są marne.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Bywalec
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Popatrz na ifo techniczne pod filmem:
    a potem zobacz co można tą puszką zrobić przy odpowiednich umiejętnościach
    Wiem, że nic nie wiem :/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plyszczarz86 Zobacz posta
    NApewno niezgodzi sie ze mną wielu kamerzystów i wiele młodych par, ale dla mnie samo kręcenie filmu na ślubie/weselu to kiepski pomysł. Film taki zwykle trwa koło 2 godzin i potem męczy się tym rodzine przy niedzielnych obiadkach która i tak po pierwszym kwadransie zaczyna rozmawiać o czymś innym
    To nie widziałeś dobrego filmu z wesela... tylko takie jak ja ;-)
    Ale film ma 1 zaletę - można pokazać ślub (nawet nie wesele) tym członkom rodziny, którzy nie mogli być blisko by usłuszeć, że PM+PM mówią sobie "tak".
    Fotograf platoniczny

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów