Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 79

Wątek: Ile zdjęć na ślubie.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Pjakusz, uparcie próbujesz dowieść że ilość oddawanych zdjęć jest wprost proporcjonalna do kreatywności fotografa, ale za tymi słowami nic nie stoi. Pokaż, proszę, 50 zdjęciowy reportaż z pleneru na którym każde zdjęcie jest potrzebne i wyjątkowe to pogadamy konkretnie. Na razie to tylko zaklinanie rzeczywistości którym, już zupełnie nie rozumiem dla czego, próbujesz obrazić adwersarzy. Nie wziąłeś pod uwagę tego że być może inny fotograf żeby pokazać równie dużo potrzebuje do tego mniej kadrów? Może bardziej się zastanawia nad tym co robi?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Pjakusz, uparcie próbujesz dowieść że ilość oddawanych zdjęć jest wprost proporcjonalna do kreatywności fotografa, ale za tymi słowami nic nie stoi. Pokaż, proszę, 50 zdjęciowy reportaż z pleneru na którym każde zdjęcie jest potrzebne i wyjątkowe to pogadamy konkretnie. Na razie to tylko zaklinanie rzeczywistości którym, już zupełnie nie rozumiem dla czego, próbujesz obrazić adwersarzy. Nie wziąłeś pod uwagę tego że być może inny fotograf żeby pokazać równie dużo potrzebuje do tego mniej kadrów? Może bardziej się zastanawia nad tym co robi?
    To nie ja piszę, ze powyżej stu zdjęć robi się nuda A skoro nudno, to i kreatywność widocznie była nijaka. A co do pokazywania pełnego reportażu - otwarte forum to nie jest miejsce na pokazywanie materiału zarezerwowanego dla klientów. W dodatku nie mam misji przekonania nikogo do swoich racji. Tak jak niektórzy lansuja 100 zdjęć jako ideał, tak ja twierdzę, że to mało jak na przykładowo 15 godzin fotografowania. Ale na szczęście każdy robi inaczej, klient może wybrać takiego fotografa, jaki mu odpowiada.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    Jak to powiedział Tym, "nie znam się więc chętnie się wypowiem"
    Nie wiem, czemu próbujesz mnie obrazić.
    Mam prawo chyba wypowiedzieć własne zdanie, które może być np. odzwierciedleniem punktu widzenia Pary Młodej?
    Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    50 zdjęć z całodziennego pleneru to dużo? Jeszcze żadna para nie powiedziała, że to za dużo i nie chce im się oglądać
    No chyba że nie masz żadnych pomysłów, 50 takich samych i w tym samym miejscu zdjęć to faktycznie nuda.
    Jaaasne.
    A potem jest 'łokieć na prawo, tutaj łokieć na lewo, tam się oparliśmy o inną ścianę/belkę/whatever' itd.
    Mówię oczywiście o materiale wynikowym, co w praktyce oznacza pewnie strzelenie kilkuset zdjęć z pleneru...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Heh rozmawiam czasem z mlodymi o tym i o tamtym , np o kreceniu slubu , przyznaja ze chetnie by ogladali film ktory trwa tak z godzine , tresciwie i na temat , a nie 3-4 godziny , to samo jest ze zdjeciami , 100-200 dobrze dobrych i sensownie ulozych ich bardziej zadowala niz 500 na plycie.

Smieszne jest stwierdzenie , ze niby "pr0" lansuja taka ilosc zdjec , bo wedlug mnie zdrowy rozsadek klienat i fotografa daje taki efekt , a jak ktos ma takich klientow ktorzy klada nacisk na ilosc to ja wspolczuje..
    no comment...

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Mam prawo chyba wypowiedzieć własne zdanie, które może być np. odzwierciedleniem punktu widzenia Pary Młodej?
    Może i są tacy klienci, ale jeszcze ich nie widziałem. Nie spotkałem pary, która woli 100 ciekawych zdjęć od 300 ciekawych zdjęć Na ślubie+wesele+plener tyle się dzieje, emocje + wydarzenia, że żeby oddać te 300 zdjęć trzeba zrobić bardzo restrykcyjną selekcję. Każde zdjęcie może być ciekawe.

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    A potem jest 'łokieć na prawo, tutaj łokieć na lewo, tam się oparliśmy o inną ścianę/belkę/whatever' itd.
    Gratuluję pomysłów

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

A wiecie co jest najlepsze z tego naszego całego filozofowania i przepychania racji??
    Każdy ma swoją wizję więc świat jest ciekawszy, bo nie ma definicji profi/nonprofi itp.
    Jest wiele sposobów do wyrażenia siebie i to mi się podoba
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Coś już napisał Awatar motoko
    Miasto
    Westquarter / Szkocja

Domyślnie

Jak będę tak sławny jak np: Jeff Ascough to będę dyktował warunki młodej parze, dawał może i 10 odbitek i czekał na westchnienia zachwytu. W końcu fotografów jest tylu, że każdy sobie znajdzie właściwego. Jak na razie jestem bardziej rzemieślnikiem niż artystą i robię nieco więcej, niemniej jednak ilości proponowane przez niektórych szokują. Można by film skleić z Waszych fotek.

Cytat Zamieszczone przez sztajmes Zobacz posta
    Moze nie jestem w temacie, ale wesele mojej corki trwalo 3 dni, bylo ponad 150 osob i kazdy chcial miec przynajmniej jedno swoje zdjecie !!!
    A ty oczywiście byłeś jedyną osobą z aparatem? Jak miałbym każdego gościa weselnego uwiecznić to bym sobie od razu dał spokój z weselami. To ślub i koncentruję się na młodych a nie na cioci z Pcimia Dolnego.
    I cyfra i analog...

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motoko Zobacz posta
    W końcu fotografów jest tylu, że każdy sobie znajdzie właściwego.
    Obiecujesz?
    Ja się tak rozglądam i rozglądam, fakt, że dość pasywnie bo jeszcze mam dużo czasu, ale wszyscy albo są piekielnie drodzy, albo udziwniają, albo są z drugiego końca świata ;-)
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

ja akurat jestem z drugiego końca świata
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Domyślnie

...i do tego piekielnie drogi

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów