Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 79

Wątek: Ile zdjęć na ślubie.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Nie wiem co oddaje Bartek, wiem ile czasu zajmuje retusz, podciąganie niedoskonałości, korekta, i generalnie obróbka. Sam przy pełnym pakiecie, od przygotowań po plener oddaję 80 wywołanych zdjęć. Z tego co wiem, to czołówka polskich fotografów ślubnych, przynajmniej tych których znam też coś koło tego. Owszem, daję jeszcze na płycie ok. 150, tzw. reporterki, żeby każdy z rodziny znalazł się na zdjęciu, ale 500 to już IMHO przegięcie. Ale co kto lubi.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Nie wiem co oddaje Bartek, wiem ile czasu zajmuje retusz, podciąganie niedoskonałości, korekta, i generalnie obróbka. Sam przy pełnym pakiecie, od przygotowań po plener oddaję 80 wywołanych zdjęć. Z tego co wiem, to czołówka polskich fotografów ślubnych, przynajmniej tych których znam też coś koło tego. Owszem, daję jeszcze na płycie ok. 150, tzw. reporterki, żeby każdy z rodziny znalazł się na zdjęciu, ale 500 to już IMHO przegięcie. Ale co kto lubi.
    80 wypicowanych i 150 reporterki to już 230 zdjęć A tu już niedaleko do 300-500 zdjęć, o których pisałem.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Nie tak niedaleko bo dokładnie 2X więcej
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

taa 230 a 300-500 nie no usmialem sie ;]
    no comment...

Początki nałogu

Domyślnie

Wydaje mi się, że blokowanie zdjęć na płytach to dziwna praktyka zmuszająca klienta do wykonania odbitek w jednym zakładzie. Praktyka monopolowa.
    Oddaję młodym płytę z cennikiem odbitek u nas, mówię jaki lab ewentualnie wybrać a jakiego nie. Jeśli chce to przysyła maile zamówienie na odbitki i dostaje od nas a jeśli nie to przynajmniej pójdzie do dobrego labu i będzie miał porządne odbitki.

A co do odsetka oddawanych fot - mój rekord to 35 klatek z filmu 36 klatkowego kodak profoto 400BW jak wziąłem jako drugie body ba ślub 1N : )

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    taa 230 a 300-500 nie no usmialem sie ;]
    Fakt, kupa śmiechu. 70 zdjęć.
    Generalnie zauważyłem taką zasadę. Im bardziej komuś zależy na robieniu wrażenia "profi", tym mniej zdjęć deklaruje. Wtedy zawsze pojawiają się argumenty w stylu artyzm, nudne duże ilości itd. Ale gdy ktoś już naprawdę jest profi, to może oddać kilkaset dobrych zdjęć, a i tak każde będzie ciekawe i dobre.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Może i milionpińcet, pytanie czy ma to jakikolwiek sens.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    No właśnie o cos takiego mi chodzi - skoro fotograf zrobił powiedzmy 1500 zdjęć z całej imprezy, w tym jest ok 100 "arcydzieł", a kolejne 1000 poprawnych technicznie i kompozycyjnie, to chciałabym te 1000 też mieć -- na długie zimowe wieczory. Zakładam, że one będą i tak lepsze niż foty cioci Zosi czy wujka Gienka.

A znajomym będę pokazywać te 100 cudów świata
    Tak też chciałabym być traktowana jako Panna Młoda, i tak traktuję moje Pary.
    Dopieszczam zdjęcia do albumu (zazwyczaj 80), reszta po podstawowej korekcie (300-500) ląduje na płycie DVD.
    TO co dla nas jest nudne, dla PM może mieć duże emocjonalne znaczenie.
    Po co kasować te zdjęcia?...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    Wydaje mi się, że blokowanie zdjęć na płytach to dziwna praktyka zmuszająca klienta do wykonania odbitek w jednym zakładzie. Praktyka monopolowa.
    Jeśli wiedzieli że tak będzie PRZED wykonaniem zdjęć, to nie ma co się burzyć. Jaki monopol
    Fotograf ustala zasady, jak się nie podobają trzeba znaleźć innego...
    Ostatnio edytowane przez SylwiaSz ; 12-08-2009 o 13:23 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    Z samego pleneru to minimum 50 zdjęć. Do tego ceremonia, drugie 50. A zabawa, goście?
    50 zdjęć z pleneru?
    Kto to będzie oglądał...?
    Ja co prawda nigdy nie robiłem ślubów, ale uważam że 100-150 zdjęć, to całkiem konkretna i nienużąca ilość zdjęć dla Pary Młodej.
    Powyżej tego będzie masówka i chałtura...
    Resztę nieobrobionych można zawsze dać na płycie, jako pamiątkę.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    50 zdjęć z pleneru?
    Kto to będzie oglądał...?
    Ja co prawda nigdy nie robiłem ślubów, ale uważam że 100-150 zdjęć, to całkiem konkretna i nienużąca ilość zdjęć dla Pary Młodej.
    Jak to powiedział Tym, "nie znam się więc chętnie się wypowiem"

50 zdjęć z całodziennego pleneru to dużo? Jeszcze żadna para nie powiedziała, że to za dużo i nie chce im się oglądać
    No chyba że nie masz żadnych pomysłów, 50 takich samych i w tym samym miejscu zdjęć to faktycznie nuda.

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów