no nie mam takich cen jak Kalina czy Adam Trzcionka, więc bez przesady![]()
no nie mam takich cen jak Kalina czy Adam Trzcionka, więc bez przesady![]()
co to jest 4 tysiące zdjęć ? zrób 15k to pogadamy :P
http://forum.abcslubu.pl/viewtopic.php?t=4117 - 14 post od góry![]()
:}
LOL 15k! z tego oddal 1500 fotek. Dla mnie to chore.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
średnio chce mi się wierzyć w te 15k, ale gdyby tak faktycznie było to jakoś specjalnie nie zdziwiłbym się - w tym kraju jest wielu "artystów"![]()
:}
Fajny ten portal, ciekawych rzeczy można się dowiedzieć. Przejrzałem sobie kilka tematów i najbardziej rozbawiła mnie koncepcja pokazania fotografowi-amatorowi zdjęć Kaliny żeby zrobił podobne, bo Kalina żeruje na tym "najpiękniejszym dniu" a przecież byle amator zrobi tak samo jak mu się każe.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
to może jo się wypowiem ... ze wszystkiego robie ok. 1200 zdjęc ;] później selekcja, zostaje jakies 900... obrabiam z 200 - 250 i to na płytkę jako album no i z tego wybieram 100 i wywołuje. a cała reszta czyli ok. 800-700 leca na druga płyte ;]
*t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*
jak zaczynałem oddawałem 300 obrobionych zdjęć, w tej chwili oddaje 200 obrobionych, 30 plener, 70 ceremonia (foty przed kościolem, życzenia po, grupowe), wesele 100 zdjec
o ile z przypadku pleneru i ceremoni mozna zejsc z liczba zdjec to nie wyobrazam sobie aby zejsc z liczby zdjec z wesela, 100 zdjec to MINIMUM a i tak czasami jak jest ciekawe wesele to po selekcji zostaje mi ~150-180 zdjec i musze na sile kasowac fajne ujecia
albumow ze zdjeciami wlasciwe juz nie robie, robie tylko projekty fotoksiażek gdzie wchodzi 60-80 zdjec