Strona 994 z 1000 PierwszyPierwszy ... 494894944984992993994995996 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 931 do 9 940 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    30D leciwa troszke konstrukcja i nie ma co porównywac jej do 5D. Ja wole robic zdjęcia niż na siłę szukać wad, lepszej/gorszej jakości. Porównajcie 7D i 5D MK II z tym samym szkłem i z ręka na sercu powiedzcie czy zobaczycie różnicę. Bardzo w to wątpię.
    Słaby przykład, Miałem przez chwilę 7d i 5d2, 7d było używane tylko wtedy, gdy nie było czasu zmieniać obiektywu na 5d2. Zdjęcia z 7d są trudniejsze w obróbce, z zielonym zafarbem i bardziej zaszumione. No i ten crop. 50mm na 7d wypada gorzej niż 85mm na 5d2, tak samo 24mm na 7d gorzej niż 35 na 5d2. Bardzo szybko pozbyłem się 7d.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez lukasz5DmkI Zobacz posta
    Wiadomo że fizyki nie oszukasz , ale też uważam że tu chodzi o jakość obrazka . Powiadasz plastyka a czym ona jest ?
    Nie widzisz różnicy w plastyce? No to zrób test. Wymyśl sobie jakiś kadr i zrób takie samo zdjęcie 30d i 5d. Żeby był taki sam kadr, to musisz cropem odejść do tyłu. O ile jest gdzie odejść, bo na ślubach często nie ma gdzie, a o tym jest wątek. No ale zakładam że jest miejsce. Sam chyba widzisz, że z dalszego miejsca masz zupełnie inna perspektywę. Obiekt główny wygląda może podobnie, ale tło zupełnie inaczej. To chyba właśnie ta inna plastyka
    Ostatnio edytowane przez pjakusz ; 04-01-2012 o 13:09 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

Bo 5d2 to body przyjazne użytkownikowi i faktycznie zdjęcia nim wychodzą jakieś takie ładne

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Piekne podsumowanie ale jak widać koledzy u góry lubią dyskutować o tym co już dawno zbadane i oczywiste
    Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    Słaby przykład, Miałem przez chwilę 7d i 5d2, 7d było używane tylko wtedy, gdy nie było czasu zmieniać obiektywu na 5d2. Zdjęcia z 7d są trudniejsze w obróbce, z zielonym zafarbem i bardziej zaszumione. No i ten crop. 50mm na 7d wypada gorzej niż 85mm na 5d2, tak samo 24mm na 7d gorzej niż 35 na 5d2. Bardzo szybko pozbyłem się 7d.

Nie widzisz różnicy w plastyce? No to zrób test. Wymyśl sobie jakiś kadr i zrób takie samo zdjęcie 30d i 5d. Żeby był taki sam kadr, to musisz cropem odejść do tyłu. O ile jest gdzie odejść, bo na ślubach często nie ma gdzie, a o tym jest wątek. No ale zakładam że jest miejsce. Sam chyba widzisz, że z dalszego miejsca masz zupełnie inna perspektywę. Obiekt główny wygląda może podobnie, ale tło zupełnie inaczej. To chyba właśnie ta inna plastyka
    Na siłe doszukujesz się detali - pytanie tylko po co ? masz aparat, odpowiada Ci to rób zdjęcia Dywagacje bez sensu
    Ostatnio edytowane przez crazy ; 04-01-2012 o 13:10 Powód: Automerged Doublepost
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Na siłe doszukujesz się detali - pytanie tylko po co ? masz aparat, odpowiada Ci to rób zdjęcia Dywagacje bez sensu
    Niczego się nie doszukuję, odpowiadam na pytania w wątku. To nie żadne dywagacje, to tylko moje osobiste spostrzeżenia. Na tym chyba polega ten watek, jedni się pytają o sprzęt, ci, którzy go maja, odpowiadają. Sam nie mam problemów z tym, czego używać - wiem czego potrzebuję i dlaczego A zdjęcia robię, ale dziękuję za "radę"

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Spoko, tylko nie wiem czemu polacy tak bardzo muszą wszystko tak mocno analizowac i dogłebnie testować. Wszedzie indziej ciesza się każdym jednym aparatem bez wzgledu jaki ona jest, u nas jest jeden wielki onanizm sprzetowy, aby miec tylko lepiej jak kolega i było by sie czym pochwalić, zamiast robić zdjęcia. Nie wspominając że jak sie nie posiada pełnej torby eLek to tez juz zdjęc nie da sie robic Chore to bardzo i wkurza mnie takie podejście.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A analizują i kombinują i mówią, że nie ma różnicy najczęściej ci "z dołu". Też kiedyś mówiłem, że 350d jest fajna.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    A analizują i kombinują i mówią, że nie ma różnicy najczęściej ci "z dołu". Też kiedyś mówiłem, że 350d jest fajna.
    A ci "z góry" mówią, że tym z dołu to już nic się nie da zrobić

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Ale micles co za różnica czym robisz zdjęcia? 350tką nie da się zdjęć robic czy jak ? Czy jako użytkownik starej 5D tez juz nie powinienm zdjęć robic ? Błedne koło, licza się zdjęcia nie maszyna jaka operujesz

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Ja tak długo starałem się oszukiwać, że 450D da się robic zdjęcia jakości podobnej do analoga, ze już po roku wyjałem węża z kieszeni i kupiłem FF.
    Każdym aparatem da sie zrobić miłe dla oka zdjęcie, ale FF duuuużo łatwiej.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Każdym aparatem da sie zrobić miłe dla oka zdjęcie, ale FF duuuużo łatwiej.
    Albo inaczej : dobre jest to co się ma, bo faktycznie się to ma.

Kluczowe jest nie przejmowanie się zbytnio sprzętem, tylko stoicka akceptacja jego wad i zalet i nie marudzenie, tylko robienie.

Strona 994 z 1000 PierwszyPierwszy ... 494894944984992993994995996 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów