Strona 828 z 1000 PierwszyPierwszy ... 328728778818826827828829830838878928 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 271 do 8 280 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez masahuku Zobacz posta
    Masz wszystko, czego trzeba. Może poza UWA.
    Gdybyś mieszkał w Kielcach, za 2-3 tyg. moglibyśmy działać.
    Skierniewice nie są za rogiem i z 1-2 godzinnego wypadu robi się cały wyjazd.
    Zapamiętuję propozycję, ale zdecydowanie wolałbym plener na miejscu.
    Naprawdę ostatni post "!!!" .
    Zdjęcia ślubne interesują mnie , nie z punktu widzenia zarobku , ale z punktu widzenia fotek i klimatu .
    Skontaktuję się z Tobą na początku kwietnia . Może ja przyjadę ?. Ja się nie wycofuję .
    Podaj namiary . Pozdrawiam .
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

OK. Czekam na PM w odpowiednim czasie. Gdyby ktoś chciał się przyłączyć do testów sprzętu na ślubno-nieślubne potrzeby (i miał szkło 14-15mm :-D), to zapraszam(y).
    CanOn Can'tOff

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez masahuku Zobacz posta
    OK. Czekam na PM w odpowiednim czasie. Gdyby ktoś chciał się przyłączyć do testów sprzętu na ślubno-nieślubne potrzeby (i miał szkło 14-15mm :-D), to zapraszam(y).
    14 miałem samjanga ale już nie mam - najszersze 16-35.. no i to co w stopce..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysiekT Zobacz posta
    Jeżeli można wiedzieć, to czego była to wina, że para nie była zadowolona ze zdjęć?
    blad na samym etapie wybierania fotografawa , wybieral mlody z polecenia kogos , mloda nie wiem nie miala czasu czy ochoty, czego efektem pozniej byly pretensje o mala glebie , szerokie kadry i zbyt mala ilosc zdjec "pozowanych" ktorych praktycznie robie w ogole

na dodatek kamerzysta domagajacy sie na juz zdjec bo on potrzebuje
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Co do cytatu Capy to on raczej miał na myśli bliskość fizyczną, bycie jak najbliżej fotografowanej sceny co w fotografii wojennej jest kluczowe dla oddania klimatu, ale niestety bardzo niebezpieczne. Podejrzewam że nawet gdyby wtedy miał tele typu 300 F2.8 to i tak by nie korzystał. Dzisiaj w reportażu jego wypowiedź wcale nie straciła na aktualności.

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    blad na samym etapie wybierania fotografawa , wybieral mlody z polecenia kogos , mloda nie wiem nie miala czasu czy ochoty, czego efektem pozniej byly pretensje o mala glebie , szerokie kadry i zbyt mala ilosc zdjec "pozowanych" ktorych praktycznie robie w ogole

To widzę, że grubo. Odnośnie małej głębi, szerokich kadrów to tak jak mówisz, gdyby młoda oglądała Twoje PF przed wyborem teraz pretensji by nie było. Ale to też doskonały przykład na to, że część przeciętnych klientów tak do tego podchodzi, że młoda na zdjęciu ostra, a młody już nie to się nie podoba.

Co do pozowanych, to ja miałem na drugim weselu taka sytuacje, że młodzi w trakcie imprezy prosili o fotki z wszystkimi gośćmi praktycznie po kolei, ale o tym mówili

A co do kamerzysty to w ogóle LOL. Każdy ma swój tryb pracy i trudno żebyś się dopasowywał do trybu kameruna, z którym nie masz nic wspólnego.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ale kamerun nie rozumie ze ja na biegu nie przebiore materialu i obrobie mu kilku zdjec , nie dociera ze musi poczekac , mlodzi tez nie rozumieli

generalnie dla mnie jest po temacie , to jedyny taki przypadek do tej pory i mam nadzieje ze ostatni
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    zreszta kamerun to byl czlowiek ktory jak dla mnie na lewo sobie dorabial , wiec nie bede nawet komentowal
    Ostatnio edytowane przez MM-architekci ; 09-02-2011 o 11:32 Powód: Automerged Doublepost
    no comment...

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta

No niestety zdarza się... osobiście na szczęście jeszcze nie miałem, ale np. ostatni przypadek kolegi, gdzie młodzi również marudzili, że zbyt mała głębia i zbyt mało szerokich pokazujących miejsce w którym byli (a było ich jednak trochę, bo przeglądaliśmy potem materiał), a dużo portretówek.

Przejrzałem wtedy jeszcze raz jego portfolio - no i ja jasno widziałem, jaki ma styl i czego się spodziewać - młodzi znaleźli go przez stronę, więc również musieli te zdjęcia oglądać.

Wygląda to tak, że PM płacąc trochę więcej za fotografa niż za przeciętnego ziutka spodziewa się, że ten zgadnie co chcą dostać. Z początku próbowałem sondować i mówić jaki mam mniej więcej pomysł na dane miejsce i pytać jakie chcą zdjęcia, to dostawałem odpowiedzi typu "Pan się na tym zna, niech Pan zrobi tak, żeby było dobrze'. Ogólnie zauważyłem, że jeśli para ma jakikolwiek pomysł na to co chce zrobić i dostać to o tym mówi.
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

tzn sprawa jest prosta - obie osoby - pan mlody i pani mloda - musza obejrzec zdjecia , wtedy nie bedzie nie jasnosci

nawet jesli jedno bedzie marudzilo ze cos nie w ich guscie to swiadomie podejma decyzje

nigdy nie zrobi sie tak zeby bylo idealnie i wszystkim pasowal , przestalem sie tym przejmowac bo inaczej mozna by zwariowac
    no comment...

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    Z początku próbowałem sondować i mówić jaki mam mniej więcej pomysł na dane miejsce i pytać jakie chcą zdjęcia, to dostawałem odpowiedzi typu "Pan się na tym zna, niech Pan zrobi tak, żeby było dobrze'.
    Widzę, że to jakiś standardowy tekst PM. Może na forach dla Młodych mają taką poradę ? Zawsze wtedy czuję się jakiś zmieszany i jakby mieli mnie głęboko gdzieś, także ja traktuję ich w podobny sposób - robię po swojemu i już. Na szczęście, jeszcze nie miałem marudzących. Ogólnie to się nie przejmować, każdy ma swoje folio, gdzie tak jak streaker zauważyłeś, "widziały gały co brały" i EOT.
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Strona 828 z 1000 PierwszyPierwszy ... 328728778818826827828829830838878928 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów