Strona 768 z 1000 PierwszyPierwszy ... 268668718758766767768769770778818868 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7 671 do 7 680 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janoszu Zobacz posta
    Chce spróbować wejść w ten biznes.
    To moze przeczytaj raz jeszcze ten watek od poczatku?
    Powaznie, bez cynizmu i zlosliwosci.

Tak z reka na sercu przeczytales od deski do deski?
    Gdyby tak bylo to Twoim nastepnym pytaniem byloby:

[Kupie] Canon 85 1.8 i 50 1.4 oraz C 17-55 2.8/Tamron 17-50 2.8

Albo chcesz wejsc w ten biznes, albo "sprobowac wejsc". Jezeli tylko to drugie, to zaczalbym na powaznie od wszelkiej literatury sprzetowej - skoro kompletujesz sprzet.

Bo nie wydaje mi sie zeby 17-55 2.8 Canona bylo zlym wyborem.
    Trafila Ci sie wadliwa sztuka? Pozbyles sie? Super.
    Moze warto wrocic do tego szkla - w sprawnej wersji?

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

jeśli chcesz spróbować wejść w ten biznes to ja bym skompletował taki zestaw:
    canon 40D, 50D
    canon 28mm f/1.8
    canon 50mm f/1.8
    canon 85mm f/1.8
    speedlite 430EX II
    wszystko zależy czy używki czy nówki dlatego cena może być różna.
    Czytając wątek dowiesz się że aby zacząć przygodę ze ślubami to musisz mieć minimum 2x5Dmk2 i worek eLek bo innym sprzętem to zdjęć dobrych nie zrobisz. Każdy od czegoś zaczyna inwestując swoje oszczędności... później jak zacznie ci się ta cała imprez zwracać to już sobie kupisz lepsze słoiki i puszki, a na początek to co napisałem wyżej spokojnie wystarczy - takie jest moje subiektywne zdanie i sam do takiego skompletowania takiego zestawu dążę, a przy okazji ciągle się uczę...

Domyślnie

hmm, też na początku miałem 2x40D ale po przesiadce na stara 5 nigdy więcej cropa! Zdecydowanie na Twoim miejscu celowałbym w 5d MKI, różnica ogromna w obrazku, a jako zapas możesz sobie dokupić narazie jakieś 40D. Ze szkieł to 50 i 85 musowo i coś na szerokość nie wiem czy 28, mam to szkoło i jakoś nie mogę się do niego przekonać, może dlatego że miałem pożyczone 24 f1.4 i miłość moja jest do tego słoika przeogromna
    pozdr
    p.s ale spokojnie trzeba wiary w siebie i swoje umiejętności (oby te umiejętności były) i do roboty.
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

tylko za cenę 5Dmk1 masz dwa 40D - więc chyba lepiej już tego cropa na początek mieć a jak się uzbiera kasa to od razu 5D.

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Z fajnym szklem lepiej zrobic slub na jednej piatce niz na dwoch cropach.
    Nawet majac 300d za emergency backup

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Pytanie czy z 40D ktoś u niego zamówi reportaż ze ślubu. Ostatnio do kolegi kamerzysty przyszła młoda para z listą pytań i pytali o model kamery (wręcz chcieli ją obejrzeć), jaki przetwornik, jakim programem obróbka itp itd. Lista pytań zapewne z jakiegoś internetowego poradnika i w przypadku pary z taka listą bez 5DII nie podchodź

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

To juz uwazam za przegiecie w druga strone.
    O ile faktycznie crop/ff mialoby dla mnie znaczenie, ale szkla o wiele wieksze.
    Nie wspominajac juz o pierwszym pytaniu dotyczacym kilku pelnych repo, a nie the best of the best

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Parteq, masz racje jak będzie miał w backupie jakąś inną puszkę 300D, 350D bądź inne to jak najbardziej kupić używane 5D. Jeśli jednak nie ma wcale sprzętu i kompletuje z własnych oszczędności to już chyba lepiej kupić 2x40D i tak troszkę polatać i się odbić od denka i zakupić już nowe 5Dmk2.
    Przemek_PC, wiesz tacy ludzie mnie normalnie śmieszą. chociaż też ich rozumiem bo dają grube pieniądze za film bądź zdjęcia to i mają wymagania.
    sam sobie przypominam swój ślub, o nic nie pytałem tylko zapłaciłem, film średni, fotki marne, ale widać że kolesiowi się biznes kręci bo a to nowy motorek, a to nowy zestaw kina domowego itp. A zdjęcia robione były aparatem Panasonic DMC-FZ50 kamery nawet nie pamiętam co to było. kolejki ma bo jest tani i ludziom się podoba, chyba podoba się im za tą cenę jaką oferuje.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    chociaż powinny mieć bardzie wymagania do jakości zdjęć i ich wyglądu niż do sprzętów. Bo dla mnie może fotograf i z "małpką" latać jak zdjęcia będą cud miód i orzeszki
    Ostatnio edytowane przez obcy21 ; 04-12-2010 o 11:29 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Pytanie czy z 40D ktoś u niego zamówi reportaż ze ślubu. Ostatnio do kolegi kamerzysty przyszła młoda para z listą pytań i pytali o model kamery (wręcz chcieli ją obejrzeć), jaki przetwornik, jakim programem obróbka itp itd. Lista pytań zapewne z jakiegoś internetowego poradnika i w przypadku pary z taka listą bez 5DII nie podchodź
    myślę że nic dobrego ze współpracy z taką parą nie wyjdzie.

chyba by mi się odechciało z taką parą.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ciąg dalszy, po pytaniach o sprzęt młodzi wyciągnęli umowę do podpisania, która na samym początku stawiała kolegę na straconej pozycji bo tyle było warunków do spełnienia z odpowiednim poziomem artystycznym całości cokolwiek by to nie znaczyło że kolega po prostu im podziękował. Wrócili za jakiś czas już bez umowy i dali koledze wolną rękę i dzięki temu mają fajny film

Strona 768 z 1000 PierwszyPierwszy ... 268668718758766767768769770778818868 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów