nie było nic powiedziane więc
nie było nic powiedziane więc
no comment...
no tak... ale temat to "Sprzęt do ślubów" więc jakoś tak mi przyszło na myśl że body jest FF![]()
Moje graty: EOS 350D, C50 f/1.8 (plastik fantastik) i KIT
tak sobie czytam czasami ten wątek i jednego nie rozumiem...
Jeśli już ktoś porywa się (porywa - to chyba dobre okreslenie) na zdjęcia slubne, które do najłatwiejszych nie należą to powinien chociaż Z GRUBSZA wiedziec czego chce.
Rozumiem posty w stylu "85mm v 50/1.4" albo niesmiertelne: "stabilizacja czy śwatło"ale takie po prostu
mnie powala.czy kopić coś jeszcze szerszego czy coś w stylu jasnego.
Jeżeli nie wiesz czego potrzebujesz to wniosek jest prosty - NIE POTRZEBUJESZ TEGO :P i nie oczekuj, ze ktoś da Ci jednoznaczną radę bo taka nie istnieje.
Chociażby dlatego, ze każdy ma inny budżet
Dla mnie koniec i kropka.
40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200
dzięki Cluer za rade.....
Doprecyzuje mianowicie żeby było jasne body 40D potrzebuje coś jasnego do kościoła dlatego wspomniany Tamron 17-50 2.8 VC czy lepiej 85 mm 1.8. Mam 50 mm 1.8 wiec trzeba mi coś jeszcze do tego i nie wiem co wybrać.
sorry Cluer "Kto pyta nie błądzi/Nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi"
nie chcesz w temacie się wypowiedzieć... nie pisz...
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Pank, czyzby 24L i 85L?
A co do Sigmy 30 i Canona (cropa). Mialem chwile, nie trafialo szklo w ogole. Za to Sigma 50 1.4 z D700 trafia super, obrazek na 1,4 akceptowalny. Sigma + Nikon = <3
A, tak, właśnie tych.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący