Strona 667 z 1000 PierwszyPierwszy ... 167567617657665666667668669677717767 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 661 do 6 670 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Domyślnie

no to może nie być ściema, ta lampa jest ogromiasta......
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://www.photographyreview.com/cat...x.aspx?TabID=3
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 07-07-2010 o 12:19 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Łojezu.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Łojezu.
    nieźle co ?

:-/
    Oskarkowy napisz coś o sunpaku please.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 07-07-2010 o 12:23 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    Gratuluję panowie i panie - 666 strona tematu
    I do tego ile użytecznej treści :-D

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    co sądzicie o Sunpak 622 ????
    Mnie zwykle brakuje korekcji poniżej -3EV a Ty potrzebujesz większej mocy? Jeśli nie zauważyłeś, to teraz z owadami walczy się boecnie w subtelniejszy sposób. Ta lampa to chyba dla tych z małym ptaszkami, bo innego zastosowania to raczej nie widzę.
    No i oczywiście trzeba doczytać, czy LP nie podali dla ISO800.
    Aha, no i z pośpiechu zapomniałem dopisać: oni chyba powinni iść w stronę lepszego magazynowania energii tak, żeby można było odbłysnąć 5te zdjęcie w serii kiedy trzeba, a nie udowodnić kolegom, że dam radę zdjąć komara z 3metrów.
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 07-07-2010 o 12:30 Powód: Automerged Doublepost
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    I do tego ile użytecznej treści :-D

Mnie zwykle brakuje korekcji poniżej -3EV a Ty potrzebujesz większej mocy? Jeśli nie zauważyłeś, to teraz z owadami walczy się boecnie w subtelniejszy sposób. Ta lampa to chyba dla tych z małym ptaszkami, bo innego zastosowania to raczej nie widzę.
    No i oczywiście trzeba doczytać, czy LP nie podali dla ISO800.
    Aha, no i z pośpiechu zapomniałem dopisać: oni chyba powinni iść w stronę lepszego magazynowania energii tak, żeby można było odbłysnąć 5te zdjęcie w serii kiedy trzeba, a nie udowodnić kolegom, że dam radę zdjąć komara z 3metrów.
    liczba przewodnia jest 200 dla iso 100 - tak znalazłem w sieci.....

nie wiem o co biega z komarami, ale ja pomyślałem sobie o dużym softboxie - powiedzmy wielka octa - 150 cm pwoiedzmy, na tym ten sunpak - zakładając że nie będę używał HSS i będę robił zdjęcia w cieniu albo w późnych/bardzo wczesnych godzinach - to mam ładne światełko do oświetlenia 2 osób - jeżeli liczba przewodnia jest 200 dla iso 100 to ta lampa jest prawie 4x mocniejsza od 580 EX.......
    czas ładowania spory, ale przy pozowanych fotach to nie problem - a tylko o takich myślę......

poza tym miałbym też na plus do lansu - bo jednak softbox to softox, a nie parasolka........ ;-)

dodam jeszcze że w kwestii błyskania jest zielony. - błyskania plenerowego znaczy się.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Jak wyjdziesz w plener ze 150 cm oktą też będziesz zielony, z wysiłku żeby nie poleciała i ze złości że musisz targać takie wielkie bydle.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Jak wyjdziesz w plener ze 150 cm oktą też będziesz zielony, z wysiłku żeby nie poleciała i ze złości że musisz targać takie wielkie bydle.
    no dobra, ale pomyśl o jakości światła z takiej octy....... albo dobra, z dużego softa....

sam przecież używasz 3x580 EX, a ja bym miał 4x580 EX za kilkaset zł.....

źle myślę ?

Miasto
    wawa

Domyślnie

Myślę że wielka okta jest mega niewygodna i do pleneru się średnio nadaje. Mam zapas mocy tylko do HSS, gdyby nie to spokojnie wystarczyła by jedna lampa w tym softboxie.

Domyślnie

w takim razie zostanę przy moich dwóch 430 EX........

irytuje mnie tylko to, że nie ma takich mocowań na DWIE 430 EX + soft box, na jedną jest - widziałem, ale nie na dwie.....
    mocowanie bowensowskie znaczy się.

Miasto
    wawa

Domyślnie

To kup sobie jedną 580tkę i będzie problem z głowy.

Strona 667 z 1000 PierwszyPierwszy ... 167567617657665666667668669677717767 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów