nie trzeba 14, fisheye hemi załatwi sprawę.
nie trzeba 14, fisheye hemi załatwi sprawę.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
http://cpn.canon-europe.com/content/...ng_weddings.do
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
o takim wałkowaniu właśnie mówiłemPank, jak nosisz sprzet podczas pracy? torba? pas? dwa body jednocześnie? jakie paski?
Ostatnio edytowane przez Macky Bucon ; 01-07-2010 o 02:36 Powód: Automerged Doublepost
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Ja równiez zainwestowałbym w 50/1.4 zamiast gripów.
A 24L jako szeroki obiektyw spokojnie da radę (szczególnie, jak masz fisza - zawsze kilka ujęć nim możesz zrobić).
Do tańców 24 + czasem fisz, do ciaśniejszych kadrów w tańcu 50 /1.4
Ja osobiście zamiast 14L chyba skłaniałbym się ku 16-35 II - cena za 14L (oczywiście wersja II) jest trochę przesadzona.
Samyang 14
Nie zapomnij o zapasowych aku, kartach pamięci i ewentualnym laptopie do backupów.
Szanowni Panowie i Panie
Co byście zrobiliście na moim miejscu jeśli mielibyście gołego 5dmark II i do wydania 7 tyś na resztę? Zastanawiam się jednak nad zoomem 24-70 2,8 i tu mi pozostanie 3 tyś np na lampę i jakąś jasną 50tkę czy może przemeblować zestaw właśnie pod kontem ślubów i weseliska. A może jakieś tele np 85. Przechodzę z innego systemu więc stąd te pytania.
Lampa (EX580II) i jasna 50 (Canon EF 50mm f/1.4) zjedzą Ci ok 3 tys z podanej przez Ciebie kwoty 7 tys. Zostaje 4 tys, które możesz zagospodarować - szaleństwa to nie robi ale np Canon EF 85 f/1.8 + Canon EF 28 f/1.8 w tej kwocie się zmieści. W ten sposób masz jakiś zakres ogniskowych do użycia jednak trochę niewygodny (trzeba przepinać szkiełka).
No chyba, że np. EF 35mm f/1.4 +zumik 24-105mm (bez EF 50mm f/1.4)?