Strona 578 z 1000 PierwszyPierwszy ... 78478528568576577578579580588628678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 771 do 5 780 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    jak sie sprawdza auto iso w 5d2 ? dziala to z sensem czy efekty marne i aparat przy trudniejszych warunkach , kosciol badz sala , daje glownie wieksze iso
    autoiso to porażka w wydaniu 5d2 -chyba jedyny przypadek kiedy działa tak jakbyśmy sobie życzyli to kręcenie filmów
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jak sie sprawdza auto iso w 5d2 ? dziala to z sensem czy efekty marne i aparat przy trudniejszych warunkach , kosciol badz sala , daje glownie wieksze iso
    W ogóle się nie sprawdza. Zresztą nawet jakby, to dziś auto-iso, jutro autoprzysłona, później auto.. a racja, to się nazywa zielony kwadracik
    Jarek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

wczesniej jak mialem krotko 5d2 za dlugo nie posprawdzalem go , zwlaszcza na slubie , stad naiwne pytanie jak daje rade z tym auto iso bo samo w sobie rozwiazanie niezle wydaje sie , ale teraz juz wiem ze mozna o tym zapomniec ;]
    no comment...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

wczesniej jak mialem krotko 5d2 za dlugo nie posprawdzalem go , zwlaszcza na slubie , stad naiwne pytanie jak daje rade z tym auto iso bo samo w sobie rozwiazanie niezle wydaje sie , ale teraz juz wiem ze mozna o tym zapomniec ;]
    W kościołach najczęściej nie ma światła. Zawsze, żeby utrzymać jakąś przyzwoitą jakość odbitek (ISO800) kombinuje się inaczej. Gdybyś pozwolił autoiso działać, w większości przypadków miałbyś ISO 3200, czy na ile tam zablokujesz. Jeśli zależy Ci na efekcie, to rozwiązanie bez sensu.
    Jarek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

a to przy okazji tej piatki , sRAW wystarcza zeby robic kosciol/sala czy jednak warto badz lepiej jest robic na pelnym RAW ? pamietam ze troche mulil przy zgrywaniu pelnego , nie mowiac o obrabianiu
    no comment...

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

a to przy okazji tej piatki , sRAW wystarcza zeby robic kosciol/sala czy jednak warto badz lepiej jest robic na pelnym RAW ? pamietam ze troche mulil przy zgrywaniu pelnego , nie mowiac o obrabianiu

No własnie - podpinam się pod pytanie ponieważ obecnie jestem na etapie zakupu kompa do obróbki. Chcialbym żeby docelowo był w stanie sprostać RAW-om w 5D Mk2. Jakie są to duże pliki. Przy obecnym 50D największy mój RAW to 25 mb dlatego też z uwagi na mułowatego kompa uzywam sRaw.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja zawsze robię wszytko w full. Wolę wywalić przy obróbce 50% materiału, niż tłumaczyć klientowi, dlaczego nie mogę mu zrobić fototapety jego pięknej Kasi..

Zresztą samo Twoje "wystarcza" też jest mocno niedookreślone. Nie mam pojęcia jakie formaty robisz i w jakiej rozdzielczości odbijasz. 20x30/300dpi z mrawa zrobisz.

A same komputery.. Bez przesady, dyski są tanie, a mocny quad z 8gb ramu spokojnie wystarcza.
    Jarek

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Nie wiem jaki będzie zestaw SUPER ale obrabiam pełny RAW z 5d2 na kompie 3Ghz na dwurdzeniu i 2 GB RAM i jest OK, wcześniej obrabiałem na lapie z prockiem 2 Ghz na dwurdzeniu i 3 GB RAM i tez bylo OK
    Canon FF

arfoto
    Guest

Domyślnie

Co do kompa - miałem C2D 1,86 i 4gb ramu - i jakoś chodziły rawy z 5DMkII teraz wsadziłem 2,9C2D i 8GB ramu do tego dyski w raid0 i raw otwiera się praktycznie na bierząco(2sekundy max3 jak przytnie) do tego płynnie działa obróbka nawet przy takiej rozdzielczości. AB też sobie dobrze radzi. Ale do CS5 to pewnie i7 trzeba będzie zakupić
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    win7 proff x64 - zapomniałbym
    Ostatnio edytowane przez arfoto ; 19-04-2010 o 12:29 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    No własnie - podpinam się pod pytanie ponieważ obecnie jestem na etapie zakupu kompa do obróbki. Chcialbym żeby docelowo był w stanie sprostać RAW-om w 5D Mk2. Jakie są to duże pliki. Przy obecnym 50D największy mój RAW to 25 mb dlatego też z uwagi na mułowatego kompa uzywam sRaw.
    RAW to pikuś...RAW>TIF i już masz 130mb

Strona 578 z 1000 PierwszyPierwszy ... 78478528568576577578579580588628678 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów