Strona 507 z 1000 PierwszyPierwszy ... 7407457497505506507508509517557607 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 061 do 5 070 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Masz oczywiście rację.
    Powiem więcej - niektórym bardziej się podobają zdjęcia z kompakta, bo tam wszystko jest "ostre". A przy zdjęciach robionych lustrem pojawiają się pytania w stylu czemu wujek jest taki niewyraźny, czemu kuzynka taka zamazana itp.
    nawet majac obiektyw o swietle 1.4 czy 1.2 robienie wszystkich zdjec z mala glebia ostrosci to wiocha i brak profesjonalizmu .... taka sama jak zrobienie wszystkich kadrow skośnych, albo pstrykniecie wszystkich zdjec rybim okiem ... ot po prostu wyeksponowywanie ulomonosci fotografa

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Wiem. Ale tacy "profi" nie są wyjątkiem.

Dla jasności - robiłem tylko kilka tego typu imprez, dla przyjaciół w ramach prezentu ślubnego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    prestiz jest wazny, glupio jak ktos z gosci weselnych ma lepszy sprzet do nas, prawda?
    no w dzisiejszych czasach trudno trafić na wesele, aby nikt nie miał lustrzanki, bywają fotoreporterzy z gazet lub jakiś foto sportowy

tak przebijać sprzętem wszystkich chyba się nie da i nie w tym rzecz
    Ostatnio edytowane przez szuler ; 23-02-2010 o 09:04
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

takze od strony sprzetowej, prestiz jest wazny, glupio jak ktos z gosci weselnych ma lepszy sprzet do nas, prawda?
    prosze cie litosci ile ty masz lat ? ;]

albo sie podchodzi do sprawy na powaznie albo sobie jaja robimy
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Bla, bla, bla. Tyle bicia piany. Wniosek jeden, jak ktoś ma 5d z kompletem stałek L to zrobi super zdjęcia, a 400d z zoomem do niczego się nie nadaje.
    Ktoś wyżej mądrze napisał, to fotograf robi zdjęcia. A jak foto d*pa to i dees z zestawem eLżbiet mu nie pomoże.

Odnosze wrażenie, że część osób eLki i 5d traktuje na zasadzie prestiżu. "Mam 5d jestem profi, mam kita jestem leszczem którego nie warto zatrudniać."

Czepianie się kita jest też trochę śmieszne bo na forum jest już wątek pokazujący, że nie koniecznie musi być słabym słoikiem. Trzeba tylko umieć z niego korzystać: http://canon-board.info/showthread.php?t=30159
    To że fotograf robi zdjęcia nie aparat to banał nie wytrzymujący zderzenia z polską rzeczywistością ciemnych kościołów mieszkań i sal weselnych. To nie 5D plus komplet Lek robi z fotografa profesjonalistę, mylisz przyczynę ze skutkiem. Dobry fotograf ślubny wie jaki sprzęt zagwarantuje mu najlepsze możliwe rezultaty i takim sprzętem pracuje, a że jest dobry więc i nie tani to stać go na najlepsze rozwiązania. Pewnie że można zaczynać ze słabszym sprzętem i niższym pułapem cenowym za usługi, ale prędzej czy później jeżeli chce się zarabiać więcej trzeba też więcej inwestować w sprzęt. Najczęściej wzrost wartości zawartości torby fotografa idzie w parze ze wzrostem jego umiejętności. Pokarz mi dobre zdjęcie ślubne zrobione kitem a dam Ci wypić całą butelkę koniaku.
    I na koniec zabawna zagadka, kto na swojej stronie internetowej napisał:
    "Mówi się, że nie sprzęt robi zdjęcia a fotograf. Częściowo zdadzam się, tylko częściowo. Nawet najlepszy fotograf będzie miał wysoki odsetek nieudanych, nieostrych zdjęć jeżeli w rękach będzie miał słaby korpus i ciemne, wolne szkło."?
    Przy okazji, literówkę masz.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    I na koniec zabawna zagadka, kto na swojej stronie internetowej napisał:
    "Mówi się, że nie sprzęt robi zdjęcia a fotograf. Częściowo zdadzam się, tylko częściowo. Nawet najlepszy fotograf będzie miał wysoki odsetek nieudanych, nieostrych zdjęć jeżeli w rękach będzie miał słaby korpus i ciemne, wolne szkło."?
    Przy okazji, literówkę masz.
    No to mnie masz. Tylko częściowo.

Tylko częściowo bo w ślubniakach jest więcej statycznych zdjęć, a gdzieniegdzie można umiejętnie dopalić lampą. A cytat raczej dotyczy fotoreporterki i sportów.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    No to mnie masz. Tylko częściowo.

Tylko częściowo bo w ślubniakach jest więcej statycznych zdjęć, a gdzieniegdzie można umiejętnie dopalić lampą. A cytat raczej dotyczy fotoreporterki i sportów.
    I co, do tych statycznych zdjęć które można dopalić lampą zakładamy na body kita, a do tych których nie można jasną stałkę?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    prosze cie litosci ile ty masz lat ? ;]

albo sie podchodzi do sprawy na powaznie albo sobie jaja robimy
    lat mam zapewne wiecej niz Ty, zreszta jak oczy masz sprawne to powinienes to dojrzec,

to moze inaczej
    wybralbys swiadomie na swoj slub fotografa, ktory ma 18-55 i 70-300 4-5.6?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    nawet majac obiektyw o swietle 1.4 czy 1.2 robienie wszystkich zdjec z mala glebia ostrosci to wiocha i brak profesjonalizmu .... taka sama jak zrobienie wszystkich kadrow skośnych, albo pstrykniecie wszystkich zdjec rybim okiem ... ot po prostu wyeksponowywanie ulomonosci fotografa
    no to robie wioche bo ja wlasciwie nigdy nie przymykam swoich szkiel i szczerze nie widze takiej potrzeby, wyjasnij mi kiedy to trzeba przymknac?
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 23-02-2010 o 11:30 Powód: Automerged Doublepost
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

l
    wybralbys swiadomie na swoj slub fotografa, ktory ma 18-55 i 70-300 4-5.6?
    !
    W ogóle bym się nie pytał o sprzęt tylko obejrzał zdjęcia.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    W ogóle bym się nie pytał o sprzęt tylko obejrzał zdjęcia.
    hehe, nie wierze w to abys wzial na swoj slub kogos z takim sprzetem nawet jak ma zdjecia ok - zreszta nie oszukujmy sie kazdy wybiera najlepsze zdjecia do pokazania,

tak przejechal sie kolega mojego przyjaciele, polecil mu ktos fotografa, obejrzeli zdjecia i bardzo sie im podobaly a potem ze slubu dostali takie cos:

dodam, że to jedne z lepszych ujec

ja chce zawsze miec mozliwie najlepszy sprzet (obiektywy) bo nie chce sie tlumaczyc potem jakimś świadomym Młodym, że nie dałem rady czegoś zrobić bo mam za słaby i nie chce tez zyc w takij swiadomosci, jak mi sie cos nie uda wole myslec ze to moja wina,

sprzet jest istotny, nie bez powodu kazdy kupuje coraz to lepsze słoiki, i jesli ktos pisze inaczej to chetnie przyjme jego sprzet a w zamian oddam kitowe szkła - przeciez jestescie takimi swietnymi fotografami, ze sobie poradzicie, prawda?

no niech ktoś pierwszy rzuci kamieniem i następny slub zeby udowodnic wszystkim ze to nie sprzet robi zdjecia, obsluzy cala impreze kitowym szklem + 500D + 55-200, kto ma odwage?
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 23-02-2010 o 12:13
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 507 z 1000 PierwszyPierwszy ... 7407457497505506507508509517557607 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów