5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
dzięki Ci dobra kobieto!
Namieszaliście mi swoimi zdjęciamiPrzejrzałam galerię szkieł i wiem już co dopisać do listy na rok 2011
Marzeniem jest 10-22/3,5/4,5; 28/1,8; 135/2,0 i 50 /1,4
- zdjęcia bajeczne!
Ostatnio edytowane przez Ariene ; 09-02-2010 o 14:25
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
U mnie to pomyłka, przeczytałem odpowiedź do MadMaca i nie wiedzieć czemu jakoś odwrotnie mi się przeczytało bo na początku byłem pewien że Ariene to kobieta.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
MadMac, wszytko na Ciebie
Dzięki za zwrócenie uwagi na cropa - z zachwytu nie doczytałamCzyli dla 5II 17mm to przyzwoicie szeroko? Tu interesują mnie wnętrza budynków, pokoje, itp. oraz krajobrazy, łąki z delikatnym szerokim pazurem, ale niezbyt drapieżnym - bez nadmiernego przerysowywania.
28/1,8 ma tę zaletę, że jest 1,8ładna GO, ale do pomieszczenia... trochę jednak za wąsko...
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
28mm to prawie to samo co 17mm przy cropie, więc moim zdaniem i tak dość szeroko
Akurat dla mnie wystarczająco szeroko, dlatego na pewno nabędę to szkło jak już kupię FF.
dinderi, chyba w domyśle już mamy rozumienie cropa w szerokości, a nie w długości
Mętlik i tak mam w głowie, jak każdy przed zakupem nowej, nieznanej zabawkiMiliony info w necie nie zastąpią doświadczenia i czasu... i wydanych pieniędzy na naukę. Niemniej wszelkie uwagi od Was są bardzo ważne - dzięki za pomoc!
![]()
My tak, ale "wieksza" połowa ciagle nieDlatgo jestem upierdliwy i się czepiam.
Co chwile ktos wyskakuje z rewelajcą, że "szkla na cropie robią sie dluższe". Pamietajmy, że to forum czytaja stare wygi, ale i poczatkujący, którzy nie rozumieja nawet za bardzo roznicy między cropem, a FF.
A może spotakć się z kims kto ma te obiektywy i sprawdzić organoleptycznie? Ja czytajac ten watek miałem coraz wiekszy metlik i coraz mniej zdecydowany byłem. Pojechałem na spot, poprosiłem dobrego człowieka, żeby mi dał potrzymac i mi sie "rozmętliło".Mętlik i tak mam w głowie, jak każdy przed zakupem nowej, nieznanej zabawkiMiliony info w necie nie zastąpią doświadczenia i czasu... i wydanych pieniędzy na naukę. Niemniej wszelkie uwagi od Was są bardzo ważne - dzięki za pomoc!
![]()
Polecam ta metodę.
Ja niestety nie robię ślubów więc nie mam "parcia na duzą dziurę". Dlatego w tym temacie nie pomogę, bo nie mam szkieł, "bez których sie nie da zrobic ślubu"![]()
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 09-02-2010 o 15:15
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---