co racja to racja - jeszcze o tyle dobrze, że to bliscy znajomi - żeby nie powiedzieć że przyjaciele i jakby coś chcieli wywołać to zawsze można te kolanka itp wyretuszować![]()
co racja to racja - jeszcze o tyle dobrze, że to bliscy znajomi - żeby nie powiedzieć że przyjaciele i jakby coś chcieli wywołać to zawsze można te kolanka itp wyretuszować![]()
5dmkII.BG-E6.24-70 f/2.8L.Extreme 8GB.
350D.BG-E3.430EX.18-55.50f/1.8.TAMRON 28-75.SIGMA 70-300 APO DG.kilka inych gratów.
witam,jestem nowy na tym forum,przesiadłem sie niedawno na nowy system{wczesniej mialem Nikony}
Mam zamiar zacząć robić śluby mysle nad kupnem dobrego szkiełka:sa 2 opcje wg. mnie:
1)17-40 L/4 LUB
2)24-105 L/4
posiadam aktualnie Canona 350 D z gripem+ kita oraz 70-200 L/4
W przyszłosci zamierzam przesiąść sie na FF
Ktore szkiełko tu z wymienionych lepiej kupić????
wszystko fajnie tylko ta CENA,nie stac mnie na taka rozrzutnosc,max.pułap cenowy to 3850 zł
no a nie lepiej kupic tamrony 17-35 i 28-75?? oba sa jasne i dobre optycznie, tak wiec w jasnym kosciele nawet bez lampy mozesz robic.aha-no i lampe kup, bo w stopce nie widze zebys mialjak kupisz te dwa szkla i lampe (580es) to zmiescisz sie w jakies 4-4,5 tys.
nie za bardzo ufam zamiennikom{Tamrony ,Sigmy etc.}-miałem pewne złe doswiadczenia wiec obstawałbym przy orginałach.
Tak sie zastanawiam czy ten 24-105/4 IS nie załatwi sprawy na ślubie ,ewentualnie moge zawsze sie posiłkować 18-55 ktory zakupiłem wraz z body-co o tym myslicie?
nie - jak juz ma to byc glownie slubne szklo to kup jakies jasne.naprawde - tak to sie bedziesz meczyl.i nawet jak bedziesz robil z lampa to nie bedziesz mogl dac na tyle krotkich czasow zeby tlo rozjasnic (bo zakladam ze robisz w kosciele na M) moze kup w USA canon 24-70/2.8 albo w niemczech. w nrd
masz szklo tansze troche i masz gwarancje europejska
no ja watpie zeby w ogole bez lampy robic;-)
lampe mam juz 430 EX,nie dopisalem jeszcze świeży zakup