Strona 36 z 1000 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136536 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaqi
    to dla podkreslenia
    jesli ktos sie goraczkuje to tylko osoby z wypiekami na czole udawadniajace ze do slubow tylko 5D

a jak sie trafi taki glupek jak ja to sie poprostu goraczkue
    shaqi: dalej sie goraczkujesz. to moze odpowiem w tym samym tonie: do slubow za 600 zl wystarczy 30d

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    shaqi: dalej sie goraczkujesz. to moze odpowiem w tym samym tonie: do slubow za 600 zl wystarczy 30d
    do slubow za 600 20D jest stanowczo za drogi
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Panie i panowie świetny bełkot idzie w tym wątku. Normalnie robię pod siebie.
    A w temacie to powiem tylko, że coś takiego jak psucie rynku to nie istnieje.
    Jeżeli shaqi bierze 600zł to jest to tylko i wyłącznie jego sprawa. Może robić nawet i za 100zł i wszystkich gó...zik to powinno obchodzić. Jedyny kto się tym może zainteresować jest US. Rynek jest szeroki klientów masa a ci którzy chcą wydać na fotografa 2kzł i wiedzą czego szukają napewno was znajdą.
    Wolontariusz nie jest przestępcą ! Bynajmniej jeszcze nie.
    Pragnę tylko podkreślić, że kto ile bierze jest jego indywidualną sprawą oczywiście zakładając, że postępuje zgodnie z prawem (chodzi mi o kwestie podatków, legalności oprogramowania i takie tam). Im większa konkurencja tym lepiej dla klienta (ma większy wybór) bo klient jest najważniejszy i on ma prawa, wy (my) nie.
    Klient może pierdnąć przy ołatarzu wy nie, klient może się uchlać wy nie itd. Jedyne wasze prawo to odmówić zlecenia przed podpisaniem umowy.

sv
    Guest

Domyślnie

LemonR: oczywiscie kazdy moze brac za slub tyle ile chce. niech tylko nie marudzi na forum, ze to malo i ze mu to kosztow nie pokrywa.

PS skoro robisz pod siebie, to moze zaloz pampersa?

Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

chlopaki przedewszystkim ten watek nie o kosztach robienia zdjec tylko o sprzecie

(a jak juz w temacie kto wezmie fotografa bez wgladuwek za 2k?, od czegos trzeba zaczac, oczywiscie legalnie i na tym te wywody zakonczmy)

w topiku tym chodzi czy 350 mozna zrobic slub rownie dobrze jak 5D
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaqi
    w topiku tym chodzi czy 350 mozna zrobic slub rownie dobrze jak 5D
    Otóż nie można. Wcześniej już miałeś wyliczane różnice techniczne. Czego jeszcze Ci brakuje? Chcesz przeczytać, że masz rację? Nie masz.

Warunki kotletowe, to jedne z trudniejszych, na jakie możesz trafić fotografując. Oczywiście, jak nie masz dobrego sprzętu, to albo nadrabiasz swoimi umiejętnościami, albo wymówkami dla Młodych, dlaczego to nie wyszło. Ale "równie dobrze" w ciemnym kościele, czy przy dynamicznej zabawie na wielkiej sali nie zrobisz. Z mojej strony EOT.
    Jarek

Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

niech stwierdza to fachmany co maja 350d lub nawet 300D i ich klienci

ja sam nie posiadam tej puszki tyle co ja wyprobowalem przez godzine w sklepie przy wyborze, ale wzialem 20d

ja swoimi wypowiedziami chcailem zlagodzic twoje krytyczne podejscie do tego sprzetu

zycze wszystkim bez wzgledu na puszke samych udanych klatek

EOT

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

LemonR: oczywiscie kazdy moze brac za slub tyle ile chce...
    no i o to chodzi
    niech tylko nie marudzi na forum, ze to malo i ze mu to kosztow nie pokrywa.
    a niech sobie marudzi w końcu forum to dobre miejsce na to

PS skoro robisz pod siebie, to moze zaloz pampersa?
    nie ma takich rozmiarów:-(

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LemonR
    nie ma takich rozmiarów:-(
    Sa napewno i wieksze. Popytaj w aptece o wersje dla doroslych
    ...

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Mozna robic i sluby i wesela 350D ;>
    Jest jeden taki fotograf ktory robi na 'okreta' zdjecia w katedrze oliwskiej i w parku oliwskim. Sam widzialem go ze sprzetem. Radzil sobie i jak widac ma branie, bo go kilkakrotnie widywalem ;-) Da sie nawet automatem pelnym, tak jak na slubie mojego kumpla jakims lepszym Fuji babka cykala zdjecia i takie sobie wyszly (jak dla mnie), ale wszyscy sie zachwycali ze zlapala moment gdy kotlet z paszczy ojcu pana mlodego wylatywal ;-) I o to wlasnie chodzi panowie fotografowie !! Sprzet piekna sprawa, szczegolnie jak sie ma go w rekach juz.

Zdrowko i dobrych slubow!

Strona 36 z 1000 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136536 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów